EUROLEAGUE

Preview: Λιέτουβος Ρίτας - Λοκομοτίβ Κούμπαν

Preview: Λιέτουβος Ρίτας - Λοκομοτίβ Κούμπαν

Μόνο νίκη θέλει η Λιέτουβος Ρίτας για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Μόνο νίκη θέλει και η Λοκομοτίβ Κούμπαν για να διατηρηθεί σε τροχιά πρώτης θέσης.

Η πορεία τους είναι μέχρι στιγμής αντιστρόφως ανάλογη. Λιέτουβος Ρίτας και Λοκομοτίβ Κούμπαν θα βρεθούν αντιμέτωπες έχοντας διαφορετικούς στόχους η κάθε μια.

Η Λιέτουβος μπήκε στους ομίλους από το... παράθυρο, κέρδισε την πρώτη αγωνιστική τον Παναθηναϊκό, όμως έκτοτε μετράει πέντε σερί ήττες και βρίσκεται στην τελευταία θέση του Δ' ομίλου. Αυτό σημαίνει ότι οι ελπίδες πρόκρισης έχουν λιγοστέψει επικίνδυνα, με το ματς απέναντι στην Λοκομοτίβ Κούμπαν να είναι η τελευταία ευκαιρία και σίγουρα διαφορετικό σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου .

Το εντυπωσιακό με την Λοκομοτίβ είναι ότι έχει κερδίσει και τα δυο εκτός έδρας ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής, στο Βελιγράδι και την Κρήτη, ενώ μετράει και τρεις νίκες στα τέσσερα παιχνίδια στο γήπεδό της. Αν, μάλιστα, περάσει από το Βίλνιους, τότε θα παραμείνει στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης, έχοντας "κλειδώσει" και μαθηματικά την πρόκρισή της στο Top-16 της διοργάνωσης.

Όπως κι αν έχει, το συγκεκριμένο ματς είναι σαφώς σημαντικότερο για τους Λιθουανούς του Ντιρκ Μπάουερμαν και των Σεϊμπούτις - Γκετσεβίτσιους - Γλυνιαδάκη, μιας και η Λοκομοτίβ κοιτάζει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τον αγώνα της επόμενης εβδομάδας απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το ταξίδι στο Ισραήλ θα κρίνει πολλά περισσότερα από αυτό στο Βίλνιους.

Λιέτουβος Ρίτας

* Ο Μιλένκο Τέπιτς της Λιέτουβος θα συναντήσει τον Άλεκς Μάριτς της Λοκομοτίβ. Οι δυο αθλητές ήταν συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό και πανηγύρισαν μαζί την κατάκτηση της Euroleague το 2011.

* Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους είναι ο κορυφαίος μπόμπερ της διοργάνωσης, με 22 εύστοχα τρίποντα.

* Ο Ομάρ Κουκ έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα εννέα τελευταία ματς της Euroleague.

* Ο Αμερικανός σκοράρει 11 πόντους και μοιράζει 8.7 ασίστ στα εντός έδρας ματς, την ώρα που έχει 4.3 πόντους και 5.3 τελικές πάσες μακριά από το Βίλνιους.

Λοκομοτίβ Κούμπαν

* Μόλις δυο παίκτες έχουν ξεκινήσει σε όλα τα ματς της Λοκομοτίβ τη φετινή σεζόν: Ο Σεργκέι Μπίκοβ και ο Ντέρικ Μπράουν.

* Ο Σίμας Γιασάιτις θα αντιμετωπίσει την ομάδα στην οποία έπαιξε από το 2001 μέχρι το 2006 και την σεζόν 2010-2011.

* Ο Λιθουνός σουτέρ μετράει 11 σερί εύστοχες βολές στην Euroleague.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ