EUROLEAGUE

Preview: Γαλατασαράι - Σιένα

Preview: Γαλατασαράι - Σιένα

Κρίσιμο ματς για τις δυο ομάδες, με το κλίμα στις τάξεις της Γαλατασαράι να έχει διαταραχθεί μετά την ήττα από την Μπάνβιτ και την Σιένα να έχει καλή ψυχολογία μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Μάλαγα.

Το ντεμπούτο του με την φανέλα της Γαλατά θα κάνει απέναντι στην πρώην ομάδα του ο Μαλίκ Χέρστον, ρεβάνς για την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα θέλει η Σιένα.

Δεν θα είναι ένα τυπικό ματς, αλλά ένας πρόωρος τελικός για τις δυο ομάδες. Η Γαλατασαράι των χιλίων προβλημάτων προσπαθεί να καλύψει τις ατυχίες της με τον Μαλίκ Χέρστον που αποκτήθηκε πριν από μερικές μέρες και θα κάνει το ντεμπούτο του απέναντι στην πρώην ομάδα του. Είναι, όμως, αυτό αρκετό για να γίνουν οι Τούρκοι το φαβορί της αναμέτρησης; Κανείς δεν γνωρίζει. Το σίγουρο είναι πως ο Κάρλος Αρόγιο και ο Ποπς Μενσά - Μπονσού θα έχουν και πάλι αυξημένες αρμοδιότητες, ώστε να ξεπεραστεί το σοκ και η γκρίνια που "σκέπασε" την ομάδα μετά την ήττα από την Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη. Αυτή η ήττα πόνεσε τον Εργκίν Αταμάν, ο οποίος εισηγήθηκε πρόστιμο σε συγκεκριμένους παίκτες, τους οποίους χαρακτήρισε μάλιστα "αδιάφορους"!

Η Σιένα, από την άλλη, θα μπει στο γήπεδο για τη νίκη. Ο θρίαμβος στη Μάλαγα και το νικητήριο σουτ του Τζεφ Βιτζιάνο κρατούν ζωντανούς τους Ιταλούς, οι οποίοι θα μπουν ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης στο Top-16 αν φύγουν νικητές από το Αμπντί Ιπεκτσί. Ο Ντάνιελ Χάκετ είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για την άμυνα των γηπεδούχων, αν και ο πρώτος στόχος της Σιένα θα είναι να ρίξει τον ρυθμό για να αυξήσει τις πιθανότητές της.

* Διαφορετικό σκόρερ σε κάθε φετινό της παιχνίδι έχει η Γαλατασαράι, καθώς οι Αρόγιο, Τζαγουάι, Γκόρντον, Ντάντλεϊ, Μενσά-Μπονσού έχουν αλλάξει μεταξύ τους την σκυτάλη.

* Ο Τόμας Ρες είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει μείνει στη Σιένα από την ομάδα της σεζόν 2010-2011. Ο Μαλίκ Χέρστον δεν θα δει, λοιπόν, άλλα γνώριμα πρόσωπα.

* Ο Κάρλος Αρόγιο έχει πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων στα 8 από τα 9 τελευταία παιχνίδια του στην Euroleague.

* Ο Ντάνιελ Χάκετ έχει κερδίσει τα περισσότερα φάουλ στην φετινή διοργάνωση (41) και είναι δεύτερος στο σύστημα αξιολόγησης με 22.6 μονάδες ανά παιχνίδι!

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ