EUROLEAGUE

Preview: Άλμπα – Ερυθρός Αστέρας

Preview: Άλμπα – Ερυθρός Αστέρας

Η νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα στην 02 Arena του Βερολίνου (26/03, 21:15) είναι το ζητούμενο για την Άλμπα προκειμένου να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης στα playoffs της Euroleague. Μόνο μαθηματικές ελπίδες έχουν οι Σέρβοι.

Η Άλμπα Βερολίνου διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκρισή της στα playoffs, επομένως η νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα (26/03, 21:15) κρίνεται επιτακτική για την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς.

Από την άλλη πλευρά, οι Σέρβοι έχουν ρεκόρ 3-8 στο TOP-16 κι διατηρούν μόνο μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης, τις οποίες θέλουν να εξαντλήσουν αρχής γενομένης από το ματς με τους Βερολινέζους.

Η κατάταξη στον Ε' όμιλο

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Άλμπα Βερολίνου
- Ο κόουτς της Άλμπα Βερολίνου, Σάσα Ομπράντοβιτς, υπήρξε παίκτης του Ερυθρού Αστέρα. Συγκεκριμένα φόρεσε αρχικά τη φανέλα της Zvezda το 1987 ενώ παρέμεινε στην ομάδα του Βελιγραδίου ως το 1993, κατακτώντας το πρωτάθλημα. Αποχώρησε για λογαριασμό της Λιμόζ ενώ μετά το αποτυχημένο πέρασμά του από τη Γαλλία, επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα με τον οποίο κατέκτησε τον τίτλο στη Γιουγκοσλαβία, το 1994! Εν συνεχεία έπαιξε για τρία χρόνια στην Άλμπα πριν επιστρέψει ξανά στον Ερυθρό Αστέρα, τη σεζόν 1999-00.
- Ο Κλιφ Χάμοντς έχει σημειώσει τουλάχιστον ένα τρίποντο στις 13 από τις τελευταίες 14 συμμετοχές του στη διοργάνωση.
- Ο Άλεξ Ρένφρο έχει κάνει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στις τελευταίες οκτώ συμμετοχές του στην Euroleague.
- Ο Ρέτζι Ρέντινγκ και ο Άλεξ Κινγκ έχουν πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στις τελευταίες οκτώ συμμετοχές τους στην Euroleague.

Ερυθρός Αστέρας
- Ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει κερδίζει ποτέ επί γερμανικού εδάφους. Αντίθετα, έχει ρεκόρ 0-5 στις αναμετρήσεις με τη Βόννη (δις), την Φρανκφούρτη, την Μπάμπεργκ και την Ουλμ! Το ματς με την Άλμπα Βερολίνου είναι το πρώτο επιπέδου Euroleague που θα δώσουν οι Σέρβοι στη Γερμανία.
- Ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς μετράει 13 double-double στη φετινή διοργάνωση. Παράλληλα έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων στις 21 από τις τελευταίες 22 συμμετοχές του στην Euroleague.
- Παράλληλα ο Σέρβος σέντερ χρειάζεται 31 ριμπάουντ στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια του TOP-16 ώστε να ξεπεράσει την καλύτερη επίδοση σε μια σεζόν (248) που ανήκει στον Μιρσάντ Τουρκσάν της Σιένα (2002-03)! Ο Μαριάνοβιτς έχει ήδη 218 ριμπάουντ στην Euroleague 2014-15.
- Ο Μάρκους Γουίλιαμς έχει μοιράσει 131 ασίστ και φιγουράρει στην κορυφή της σχετικής λίστας.
- Ο Μαριάνοβιτς και ο Γουίλιαμς έχουν ξεκινήσει βασικοί σε όλους τους αγώνες του Ερυθρού Αστέρα στη διοργάνωση.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ