EUROLEAGUE

Πρέσι-ΜακΚάλουμ: Το "πείραμα" Λάρκιν, απέτυχε

Πρέσι-ΜακΚάλουμ: Το "πείραμα" Λάρκιν, απέτυχε
24MEDIA

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Ουνικάχα (22:00) και το Sport24.gr γράφει για τους Φιλ Πρέσι και Ρέι ΜακΚάλουμ, οι οποίοι αποκτήθηκαν με προσδοκίες, αλλά έχουν απογοητεύσει έως τώρα.

Το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Ουνικάχα (20/12, 22:00) είναι από τα πλέον σημαντικά της 13ης αγωνιστικής. Αμφότερες είναι στο 4-8 στη EuroLeague κι ο ηττημένος θα μείνει αρκετά πίσω στη "μάχη" της πρώτης 8άδας. Πολύ περισσότερο αν η ομάδα που θα χάσει θα είναι τελικά οι γηπεδούχοι. Αυτός είναι και ο λόγος που το συγκεκριμένο ματς θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον του Σίτο Αλόνσο στον πάγκο των Καταλανών.

Μεταξύ άλλων, στο παιχνίδι αυτό θα αναμετρηθούν δύο γκαρντ με αρκετά κοινά στοιχεία. Δύο πρώην NBAers, σε ίδια ηλικία, που ήρθαν στην Ευρώπη με προσδοκίες, αλλά έως τώρα έχουν ανταποκριθεί ελάχιστα. Πρόκειται για τους Φιλ Πρέσι και Ρέι ΜακΚάλουμ.

Τόσο ο Σίτο Αλόνσο όσο κι ο Χουάν Πλάθα, περίμεναν από τους δύο Αμερικανούς να κάνουν τη διαφορά όπως την έκανε πέρυσι ο Σέιν Λάρκιν στη Μπασκόνια, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Φαίνεται, όμως, πως η δική του προσαρμογή είναι αρκετά πιο δύσκολη…

#8 ΦΙΛ ΠΡΕΣΙ

PG: 1.80 μέτρα, 26 ετών

EuroLeague: 5 πόντοι, 25% τρίποντα, 2.1 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ σε 14:47 λεπτά

Liga Endesa: 5.3 πόντοι, 20% τρίποντα, 1.6 ριμπάουντ, 2.9 ασίστ σε 15 λεπτά

Πρέσι-ΜακΚάλουμ: Το "πείραμα" Λάρκιν, απέτυχε
EUROLEAGUE

Παίκτης με 139 συμμετοχές στη regular season του ΝΒΑ, προφανώς θα έπρεπε να έχει καλύτερα νούμερα από τα συγκεκριμένα. Ο Φιλ Πρέσι από την αρχή της χρονιάς έχει φανεί πως περισσότερο κακό κάνει στη Μπαρτσελόνα και λιγότερο καλό. Ο Σίτο Αλόνσο, βέβαια, συνεχίζει να τον εμπιστεύεται κι αυτό του έχει γυρίσει… μπούμερανγκ.

Βλέπετε, δεν είναι μόνο η αρνητική απόδοση του Πρέσι, αλλά κι ο συνδυασμός με τον Τόμας Ερτέλ. Ο Γάλλος γκαρντ έχει καλύτερους αριθμούς από τον Αμερικανό, ωστόσο ο "τρελός" ρυθμός που δίνει αρκετές φορές στην ομάδα του, της κάνει κακό. Κι ο Σίτο Αλόνσο είναι με δεμένα τα χέρια, αφού ο παίκτης που τον αντικαθιστά, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Κάπως έτσι, εξηγείται μεταξύ άλλων η εικόνα που παρουσιάζουν οι Καταλανοί στο παρκέ.

Ο Φιλ Πρέσι έχει ποιότητα, ωστόσο ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα κι αυτό είναι φανερό. Παλεύει. Βοηθάει στην άμυνα. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν είναι αυτό που αναζητά η Μπαρτσελόνα. Επομένως, μόνο παράλογα δεν είναι τα σενάρια που έχουν ακουστεί κατά καιρούς σχετικά με πιθανή αντικατάσταση του.

#3 ΡΕΪ ΜΑΚΚΑΛΟΥΜ

PG: 1.91 μέτρα, 26 ετών

EuroLeague: 9.3 πόντοι, 28% τρίποντα, 2.3 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ σε 22:28 λεπτά

Liga Endesa: 7.8 πόντοι, 38% τρίποντα, 2.1 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 19 λεπτά

Πρέσι-ΜακΚάλουμ: Το "πείραμα" Λάρκιν, απέτυχε
EUROLEAGUE

Ο Ρέι ΜακΚάλουμ ήρθε στην Ευρώπη με καλύτερο βιογραφικό από τον Πρέσι και με πιο σημαντικό ρόλο στην Ουνικάχα, από αυτόν που έχει ο έτερος NBAer στη Μπαρτσελόνα. Συνεπώς, το γεγονός ότι έχει πιο ανεβασμένους αριθμούς, θεωρείται ως ένα σημείο φυσιολογικό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τον… σώζει. Υπάρχει απογοήτευση στην Ανδαλουσία για τον ΜακΚάλουμ κι αυτό είναι κάτι που δεν έχουν κρύψει οι άνθρωποι της ομάδας. Μάλιστα, ο Χουάν Πλάθα παραδέχτηκε δημόσια πως έχει κάνει αρκετές συζητήσεις με τον παίκτη.

" Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές. Και σε καφέ και στο γραφείο μου. Περίπου 5 συναντήσεις έχουν γίνει και πιστεύω πως είμαστε σε μία διαδικασία προόδου. Η ομάδα, αλλά κι εγώ προσωπικά, τον πιστεύουμε. Πιστεύουμε πως έχει την ποιότητα να μας βοηθήσει και να δώσει όλα αυτά που περιμένουμε. Ο ίδιος γνωρίζει ότι δεν είναι στο επίπεδο που μπορεί και τον περιμένουμε καλύτερο στη συνέχεια", ανέφερε ο head coach της Ουνικάχα.

Είναι προφανές πως ο ΜακΚάλουμ μπορεί να δώσει περισσότερα. Πρόκειται για παίκτη με 154 συμμετοχές στη regular season του NBA, 46 ως βασικός. Έχει ταλέντο, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει προσαρμοστεί στην Ευρώπη. Όπως συμβαίνει και με τον Φιλ Πρέσι.

Ποιος ξέρει. Ίσως το μεταξύ τους ματς να αποτελέσει το turning point για κάποιον από τους δύο...

Photo Credits: EuroLeague

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ