EUROLEAGUE

Ανακοινώθηκαν οι wildcard

Ανακοινώθηκαν οι wildcard

Τον τελευταίο καιρό η αγωνία κορυφωνόταν με αρκετές ομάδες να διεκδικούν τις... "χρυσές" κάρτες που δίνουν μία θέση στην Euroleague και στο Eurocup. Σύμφωνα με πληροφορίες διπλή wildcard για την Ελλάδα στο Eurocup με ΑΕΚ και Άρη να βάζουν ευρωπαϊκό κουστούμι

Σήμερα (29/6) συνεδρίασαν στη Βαρκελώνη οι ιθύνοντες της Euroleague και το θέμα των wildcard ήταν αυτό που μαγνήτισε όλα τα βλέμματα, καθώς οι διεκδικητές ήταν πολλοί. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα το μαγικό πάσο για να βρεθούν την ερχόμενη χρονιά στην Euroleague έλαβαν η φιναλιστ του ρωσικού πρωταθλήματος, Λοκομοτίβ Κουμπάν, η φιναλίστ του γερμανικού πρωταθλήματος, Μπάγερν Μονάχου, η φιναλίστ του γαλλικού πρωταθλήματος, Στρασμπούρ και η επίσης Τούρκικη Νταρουσάφακα. Όσον αφορά την πρωταθλήτρια Τουρκίας, Καρσίγιακα θα βρίσκεται κι αυτή στη διοργάνωση, όμως εισέρχεται με συμβόλαιο τύπου Β.

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι ανάμεσα στις ομάδες που θα βρίσκονται στην νέα Euroleague δεν βρίσκεται η Άλμπα Βερολίνου, η οποία είναι η διοργανώτρια του φετινού Final 4 αλλά και η Χαποέλ Ιερουσαλήμ που κατέκτησε το πρωτάθλημα στο Ισραήλ. Αυτές είναι οι ομάδες που προτείνει η διοργανώτρια αρχή για τις wildcard και πλέον στις 8 Ιουλίου θα πρέπει να επικυρωθεί από τη γενική συνέλευση του ελεγκτικού συμβουλίου.

Αναλυτικά οι ομάδες που θα συμμετάσχουν: Εφές (συμβόλαιο τύπου Α), Χίμκι (συμβόλαιο τύπου Β), Μπάμπεργκ (συμβόλαιο τύπου Β), Τσεντεβίτα (συμβόλαιο τύπου Β), Ερυθρός Αστέρας (συμβόλαιο τύπου Β), ΤΣΣΚΑ (συμβόλαιο τύπου Α), Νταρουσάφακα (wildcard), Ντιναμό Σάσαρι (συμβόλαιο τύπου Β), Αρμάνι Μιλάνο (συμβόλαιο τύπου Α), Μπαρτσελόνα (συμβόλαιο τύπου Α), Μπάγερν Μονάχου (wildcard), Φενέρμπαχτσε (συμβόλαιο τύπου Α), Λαμποράλ Κούτσα (συμβόλαιο τύπου Α), Λιμόζ (συμβόλαιο τύπου Β), Λοκομοτίβ Κουμπάν (wildcard), Μακάμπι Τελ Αβίβ (συμβόλαιο τύπου Α), Ολυμπιακός (συμβόλαιο τύπου Α), Παναθηναϊκός (συμβόλαιο τύπου Α), Καρσίγιακα (συμβόλαιο τύπου B), Ρεάλ (συμβόλαιο τύπου Α), Στρασμπούργκ (wildcard), Μάλαγα (συμβόλαιο τύπου Β), Ζαλγκίρις (συμβόλαιο τύπου Α).

Ευρωπαίοι ΑΕΚ και Άρης

Όσον αφορά το Eurocup όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα λαμβάνει δύο προσκλήσεις, καθώς τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Άρης θα συνοδέψουν τον ΠΑΟΚ βάζοντας το ευρωπαϊκό τους κουστούμι. Εκτός των ελληνικών ομάδων τις wildcard για το Eurocup έλαβαν και οι Σαραγόσα, Γαλατάσαραϊ, Μπεσίκτας, Κράσνι Οκτιάμπρ, Μπρίντιζι, Νεπτούνας και Στεάουα Βουκουρεστίου.

Αναλυτικά οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Eurocup της σεζόν 2015-16: ΑΕΚ, Άλμπα Βερολίνου, Άρης, Μπάνβιτ, Μπεσίκτας, Μπουντούτσνοστ, Σαραγόσα, Νίμπουργκ, Τρέντο, Μπιλμπάο, Μπρίντιζι, Γαλατάσαραϊ, Ρέτζιο Εμίλια, Χαποέλ Ιερουσαλήμ, Γκραν Κανάρια, Ναντέρ, Γιουβέντους Ουτένα, Κράσνι Οκτιάμπρ, Λε Μαν, Λιέτουβος Ρίτας, Νεπτούνας, Νίζνι, ΠΑΟΚ, Τουρόφ, Ουλμ, Νανσί, Στεάουα Βουκουρεστίου, Βόννη, Οστάνδη, Τραμπζοσπόρ, Βενέτσια, Ούνιξ Καζάν, Ολίμπια Λιουμπλιάνας, Βαλένθια, Ρίγα, Ζενίτ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ