EUROLEAGUE

Πιστιόλης: "Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός"

Πιστιόλης: "Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός"

Ο βοηθός του Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ανδρέας Πιστιόλης, μίλησε στο Sport24 Radio 103,3 αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία της ομάδας του στην Ευρωλίγκα, ενώ εξέφρασε την άποψη του για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο βοηθός του Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ανδρέας Πιστιόλης, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία των Πρωταθλητών Ευρώπης στην Ευρωλίγκα, ενώ εξέφρασε την άποψη του και για τους δύο "αιώνιους".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ξεκίνημα της ΤΣΣΚΑ στην Euroleague:
"Για την ώρα είμαστε ευχαριστημένοι, δεν είμαστε ακόμη στο επίπεδο που θα θέλαμε με βάση τον προγραμματισμό μας, έστω και αν έχουν έρθει καλά αποτελέσματα. Είχαμε τραυματισμούς που ξεπεράσαμε ανώδυνα, όμως τώρα αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα, το πρόγραμμα τώρα έχει κρίσιμους αγώνες και θα κρίνουμε που βρισκόμαστε".

Αν το κίνητρο των παικτών της ΤΣΣΚΑ είναι στα εκτός έδρας:
"Με τον Παναθηναϊκό είχαμε άσχημη εμφάνιση διότι έπαιξε καλά και είχε κίνητρο. Δεν μας πήγε καλά το παιχνίδι γιατί είχε προηγηθεί ένα εξαντλητικό πρόγραμμα. Με την Καζάν από την άλλη, είχαμε μεγαλύτερη χαλαρότητα από ότι θα έπρεπε, δεν θεωρώ ότι σεβαστήκαμε τον αντίπαλο και θεωρούσαμε ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα πάρουμε τη νίκη".

Αν υπάρχει προβληματισμός στις ομάδες για τους τραυματισμούς που έχουν προκύψει:
"Σίγουρα υπάρχει προβληματισμός, γιατί το πρόγραμμα είναι ανελέητο. Κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να ανοίξει και το rotation. Ακόμη δεν έχουμε αντιληφθεί τι σημαίνει για τους παίκτες η φετινή Ευρωλίγκα. Αυτά που τραβάνε είναι εξαιρετικά δύσκολα, υπάρχει μεγάλη κόπωση. Υπάρχουν τραυματισμοί χωρίς να έχει έρθει η φθορά του δύσκολου πρωταθλήματος, ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα, θα υπάρξουν και άλλοι τραυματισμοί που θα αλλάξουν την ροή του πρωταθλήματος".

Αν θα υπάρξουν ομάδες που μπορεί να απογοητευτούν σχετικά νωρίς στη φετινή Ευρωλίγκα:
"Η μόνη ομάδα που δείχνει να κινδυνεύει από αυτή την προοπτική είναι η Ούνιξ Καζάν. Η Γαλατά έχει μπάτζετ και μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή, νομίζω σύντομα θα έχουμε τις πρώτες αλλαγές. Η Ζάλγκιρις έχει άλλη φιλοσοφία, μέχρι το τέλος θα παίζει το μπάσκετ της και θα παλεύει. Πιστεύω ότι σε κάθε αγωνιστική θα υπάρχουν ανατροπές και θα αλλάζει η βαθμολογία".

Οι εντυπώσεις από την πρώτη εβδομάδα με διπλούς αγώνες της Ευρωλίγκας:
"Είναι ενδιαφέρον γιατί δεν έχουμε τέτοια εμπειρία στην Ευρώπη από συνεχόμενα παιχνίδια. Πλέον πάμε σε ένα μοντέλο όπου σημαντικό ρόλο θα παίξει η ενέργεια και η διάθεση των παικτών".

Για την αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ με τον Ολυμπιακό:
"Ο Ολυμπιακός ίσως να με έχει εντυπωσιάσει περισσότερο από όλες τις ομάδες της Ευρωλίγκας. Είναι καλύτερος από πέρυσι, έχει ανεβάσει τον ρυθμό του, οι παίκτες δείχνουν να είναι όλοι μέσα στο παιχνίδι και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Από εκεί και πέρα η ΤΣΣΚΑ πρέπει να παίξει το μπάσκετ που ξέρει και πιστεύω ότι θα έχει ενδιαφέρον ο αγώνας".

Για την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας:
"Ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός, έχει καταφέρει να παίξει καλό μπάσκετ και να πάρει καλά αποτελέσματα, όπως η νίκη στην έδρα της Μπάμπεργκ, όπου δεν θα περάσουν πολλές ομάδες. Πιστεύω ότι αυτή την στιγμή έχει αλλάξει η ψυχλογία της ομάδας, ο Τσάβι Πασκουάλ δεν έχει προλάβει να περάσει την φιλοσοφία του. Έχει χτίσει καλή ομάδα, είναι ανώτερος από τα προηγούμενα χρόνια, παρά την απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη".

Για τον Νικ Καλάθη:
"Ο Νικ είναι υψηλού επιπέδου γκαρντ, φέτος του έχουν ζητήσει να γίνει ο ηγέτης της ομάδας και αυτό δεν μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη. Δεν είναι Διαμαντίδης και δεν μπορεί να παίξει το μπάσκετ του Διαμαντίδη, όμως παρόλα αυτά είναι ένας παίκτης που κάνει αρκετά πράγματα μέσα στο γήπεδο και έχει φάνει στους τελευταίους αγώνες".

Αν φέτος απολαμβάνουν την σεζόν στην ΤΣΣΚΑ:
"Έχουμε γενικά δίψα για τη νίκη, έχουμε καλή πίεση για να προχωρήσουμε και να πετύχουμε. Πέρυσι στο ξεκίνημα της σεζόν η ομάδα πήγαινε καλά, δεν σκεφτόμαστε ότι έφυγε κάποιο βάρος με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού. Περισσότερο σκεφτόμαστε ότι έχουμε μια έτοιμη ομάδα, μια πολυτέλεια που δεν έχουν αρκετοί προπονητές. Το καλοκαίρι πήραμε παίκτες που ταιριάζουν στο σύστημα και αυτό μας είναι ευχάριστο, όμως ακόμη δεν έχουμε δει το μπάσκετ που επιθυμούμε".

Για τον Τεόντοσιτς:
"Νομίζω ότι έχει δείξει πρόοδο στον τρόπο που προσεγγίζει το μπάσκετ και συνεχίζει να το δείχνει. Ξέρει τι θυσίες χρειάζονται για να συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ