EUROLEAGUE

Πήρε το "θρίλερ" με τη Μακάμπι η Μιλάνο!

Πήρε το "θρίλερ" με τη Μακάμπι η Μιλάνο!

Η Αρμάνι Μιλάνο ξεκίνησε νικηφόρα τη σεζόν 2016-2017, καθώς νίκησε (99-97) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ σε ένα πραγματικά απολαυστικό παιχνίδι στο Mediolanum Forum.

Τι ξεκίνημα το φετινό... Μετά την τρομερή, την σαρωτική εμφάνιση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Κωνσταντινούπολη και το ρεκόρ της απέναντι στη Γαλατασαράι, ήρθε η σειρά της Αρμάνι και της Μακάμπι να μας χαρίσουν μια τρομερή μονομαχία στο Μιλάνο. Στο τέλος, βέβαια, χαμογέλασαν μόνο οι Ιταλοί, που επικράτησαν με το υπέροχο 99-97 των Ισραηλινών, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρίκι Χίκμαν. Μοιραίος ο Σίλβεν Λάντεσμπεργκ που αστόχησε στην εκπνοή σε λέι-απ υπό πίεση και δεν μας χάρισε την παράταση.

O MVP

Ο Ρίκι Χίκμαν πήγε στο Μιλάνο για να γίνει ο ηγέτης της Αρμάνι και έδειξε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, απέναντι στην πρώην ομάδα του πως έχει το ταλέντο για να το καταφέρει. Και κυρίως, είναι υγιής, μετά από μια δύσκολη χρονιά στη Φενέρμπαχτσε. Έβαλε 22 πόντους με 2/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 12/15 βολές, ενώ στο κρισιμότερο σημείο του αγώνα βγήκε μπροστά και "καθάρισε" με μία βολή, αν και η τελευταία άστοχή του λίγο έλειψε να φέρει την παράταση..

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην καλύτερη κυκλοφορία, την ψυχραιμία και την ομαδικότητα της Αρμάνι Μιλάνο που είχε διπλάσιες τελικές πάσες (29-15) απέναντι σε έναν αντίπαλο που προσπάθησε να κερδίσει χάρη στο ατομικό ταλέντο των παικτών του. Η Μακάμπι των σούπερ σκόρερ δεν είχε συγκέντρωση στα τελευταία τέσσερα λεπτά της αναμέτρησης, δεν γύρισε τη μπάλα, διεκδίκησε όμως τη νίκη χάρη στα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ καλάθια του Γκάουντλοκ και τελικά έχασε το ματς από ένα άστοχο lay-up του Σίλβεν Λάντεσμπεργκ στο απόλυτο μηδέν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο πλουραλισμός των γηπεδούχων που είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Χίκμαν με 22, ο Μάτσβαν με 18, ο Ραντούλιτσα με 15 σε μόλις 13 λεπτά, ο Τζεντίλε με 12 και ο Ντράγκιτς με 11 ήταν αυτοί που τράβηξαν το περισσότερο κουπί στο σκοράρισμα, με τον Ντάβιντε Πασκόλο να δίνει επίσης βοήθειες σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης. Η Μακάμπι στηρίχθηκε στον Άντριου Γκάουντλοκ (27 πόντοι, 8/9 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/2 βολές), πήρε 18 πόντους από τον Ντέβιν Σμιθ και 15 από τον Σίλβεν Λάντεσμπεργκ, όμως από τη στιγμή που αποβλήθηκε με πέντε φάουλ ο Μάικ Τσίρμπες, δεν είχε άλλες επιλογές και πήγε να "κλέψει" τη νίκη κάνοντας το παιχνίδι... ροντέο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Πήρε το "θρίλερ" με τη Μακάμπι η Μιλάνο!

Σίμον και Μάτσβαν από τη μία, Σμιθ και Τσίρμπες από την άλλη, έδωσαν από νωρίς τρελό ρυθμό στο παιχνίδι, με τον Ραντούλιτσα και τον Γκάουντλοκ να παίρνουν τη σκυτάλη για το υπέροχο 25-24 της πρώτης περιόδου. Οι δυο ομάδες έριχναν το ένα χτύπημα μετά το άλλο, δεν μπορούσαν να φτιάξουν διαφορές και αυτό το στοιχείο ανέβασε το ενδιαφέρον στα ύψη, με το 44-44 του ημιχρόνου να αφήνει υποσχέσεις για ακόμη καλύτερο δεύτερο μέρος.

Οι Ιταλοί προηγήθηκαν με 59-48 στα μέσα της τρίτης περιόδου, έδειξαν να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο του, όμως η Μακάμπι με τον Λάντεσμπεργκ έμεινε κοντά και έκλεισε το δεκάλεπτο στο -7 (72-65). Ο ρυθμός συνέχισε να είναι τρομερός, ο Πάσκολο έδωσε σπουδαίες λύσεις στους γηπεδούχους, όμως ένα αντιαθλητικό έδωσε στους Ισραηλινούς την ευκαιρία να μειώσουν ξανά και μπουν και πάλι στη διεκδίκηση της νίκης, 4:35 πριν το φινάλε.

Μέχρι ο Χίκμαν να πετύχει 2/3 βολές και τρίποντο στην επόμενη φάση για το 93-83, στα 2:28 πριν το τέλος. Η Αρμάνι έφερε το ματς εκεί που ήθελε, στο τέλος δέχθηκε σφυροκόπημα από τον Γκάουντλοκ και είδε τον Ντέβιν Σμιθ να μειώνει στον πόντο (98-97) στα 8 δευτερόλεπτα. Τίποτα δεν είχε τελειώσει. Ο Χίκμαν έβαλε μία βολή για το 99-97 και ο Πνίνι έκανε μια φοβερή επαναφορά από τη μία άκρη του γηπέδου στην άλλη, για να φτάσει η μπάλα στον Σίλβεν Λάντεσμπεργκ. Εκείνος πήρε τα βήματα, διείσδυσε, αλλά αστόχησε υπό την πίεση του Τζαμέλ ΜακΛίν και δεν κατάφερε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 44-44, 72-65, 99-97

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ