EUROLEAGUE

Πήρε πλεονέκτημα πρόκρισης η Ζαλγκίρις

Πήρε πλεονέκτημα πρόκρισης η Ζαλγκίρις

Έχοντας τα ηνία στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα η Ζαλγκίρις υπερασπίστηκε την έδρα της κερδίζοντας με 67-56 την Ζιελόνα Γκόρα κι έτσι έκανε ακόμα ένα βήμα προς την πρόκριση

Με τους Παούλιους Γιανκούνας (16π.) και Μάντας Καλνιέτις (13π.) να ηγούνται η Ζαλγκίρις κέρδισε με 67-56 την Ζιελόνα Γκόρα και την άφησε τρεις νίκες πίσω, καθώς πλέον έχει και την ισοβαθμία. Πολύ καλή ήταν η παρουσία του Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος στα 20 λεπτά που έμεινε στο παρκέ είχε 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες, όμως αυτό που έγερνε την πλάστιγγα στην πλευρά των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο ήταν τα σουτ έξω από τα 6,75μ. Σε ένα ματς που φαινόταν ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες το 0/8 τρίποντα των Πολωνών έφτανε για να δώσει ένα οριακό προβάδισμα στη Ζαλγκίρις (34-25 στο 19'). Από τη μία πλευρά οι γηπεδούχοι είχαν συνδεδεμένους με το αντίπαλο καλάθι τους Γιανκούνας (10π.), Βουγιούκα (8π.) και Καλνιέτις (8π.), την ίδια ώρα που για την Ζιελόνα Γκόρα η αιχμή του δόρατος ήταν μόνο ο Ματέους Πονίτκα (11π.) κι έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους παίκτες του Κράπικας να βρίσκονται μπροστά με 36-29 (στο 20').

Αυτό που στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε με αδυναμία στο δεύτερο οι Πολωνοί το έκαναν... όπλο. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Μολντοβεάνου και Κόσζαρεκ το σκηνικό άλλαξε άρδην και πλέον όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες 49-45 (στο 26'). Σε εκείνο σημείο οι γηπεδούχοι βρήκαν κάποια εύκολα καλάθια από τους Γιαφτόκας και Χάνλαν με αποτέλεσμα να τρέξουν ένα επιμέρους 8-4 και το δεκάλεπτο να κλείσει με το σκορ στο 57-49 (στο 30'). Αρχικά η Ζιελόνα Γκόρα έδειξε να βρίσκει "γιατριά" στο μακρινό σουτ, όμως αυτό στην πραγματικότητα δεν ήρθε ποτέ. Η Ζαλγκίρις έχοντας καλύτερα ποσοστά στις προσπάθειες που επιχείρησε σε δίποντα και τρίποντα μπόρεσε να ανοίξει τη διαφορά και να ξεφύγει ακόμα και με +11 (63-52 στο 35'). Οι γηπεδούχοι είχαν εδραιώσει για τα... καλά την υπεροχή τους και δεν σκόπευαν να αφήσουν τη νίκη να φύγει μέσα από τα χέρια τους. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 67-56.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 36-29, 57-49, 67-56.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ