EUROLEAGUE

Περίπατος της Μπασκόνια στο Μπάμπεργκ

Περίπατος της Μπασκόνια στο Μπάμπεργκ

Η Μπασκόνια πέρασε από το Μπάμπεργκ δια περιπάτου (71-96) και πλέον ονειρεύεται ακόμα και πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της EuroLeague.

Η Μπασκόνια είχε το κίνητρο, η Μπάμπεργκ έχει προβλήματα και φαίνεται να τα έχει παρατήσει, το 71-96 λοιπόν ήρθε φυσιολογικά... Οι Βάσκοι έκαναν ακόμα ένα βήμα πρόκρισης και παράλληλα έμειναν μέσα στη διεκδίκηση του πλεονεκτήματος έδρας, αφού η Φενέρ ηττήθηκε από την Μακάμπι στην Πόλη.

Την Πέμπτη υποδέχονται στη Βιτόρια τον Παναθηναϊκό σε ένα ματς που μεγάλο κίνητρο και για τους δύο, που βρίσκονται μία νίκη μακριά από την Φενέρ.

MVP

Ο Τσέις Μπάντινγκερ έκανε στο Μπάμπεργκ το καλύτερό του παιχνίδι στην EuroLeague και το συνδύασε με προσωπικό ρεκόρ πόντων στην EuroLeague. Πέτυχε 17 (1/2 βολές, 5/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα), είχε 3 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Είχε 25 στην αξιολόγησε και έκανε και σε αυτόν τον τομέα ατομικό ρεκόρ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Μπασκόνια δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Μπάμπεργκ και "καθάρισε" το ματς από νωρίς. Το 5-22 στο 7' ήταν ενδεικτικό της συνέχειας του αγώνα, η Μπασκόνια δεν κοίταξε ποτέ πίσω και άφησε τους Γερμανούς σε ρόλο κομπάρσου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Μπάμπεργκ δεν είχε κίνητρο, δεν έβγαλε ενέργεια και ουσιαστικά παράτησε το ματς και δεν ζορίστηκε. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αντρέα Τρινκιέρι χρησιμοποίησε για μόλις 7 λεπτά τον Νίκο Ζήση, ενώ ο Μίλερ έπαιξε 15:40 και ο Μέλι 17:12...

Τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Μπασκόνια είχε τον απόλυτο έλεγχο από την αρχή του αγώνα και μάλιστα στο 7' προηγήθηκε με 5-22, με τον Μπάντινγκερ να δίνει λύσεις από μακριά και τον Σενγκέλια να προσφέρει συνολική βοήθεια. Η διαφορά παράμεινε στους 17 μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, με τους Βάσκους να κυριαρχούν και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Η Μπάμπεργκ αντέδρασε στη δεύτερη περίοδο βελτιώνοντας κυρίως την επιθετική της συγκομιδή και μείωσε σε 34-45 στο 17' , με τον ΜακΝιλ να είναι πρώτος σκόρερ της. Η Μπασκόνια όμως πάτησε πάλι το γκάζι με τους Λάρκιν και Σενγκέλια και κάπως έτσι ήρθε το 37-53 του ημιχρόνου.

Οι Γερμανοί μείωσαν σε 47-60 και έδειξαν πως έχουν διάθεση να το παλέψουν, αλλά η Μπασκόνια δεν τους άφησε περιθώρια και με τους Λάρκιν, Μπάτινγκερ να εκτελούν έφτασε τη διαφορά στους 23 (51-74) στο 29'.

Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, η Μπασόνια έκανε το 63-91 στο 38' και μάλιστα ο Τρινκιέρι βλέποντας την εικόνα αναγκάστηκε να πάρει τάιμ άουτ... Οχι ότι πέτυχε πολλά, το τελικό 71-96 τα λέει όλα.

Τα δεκάλεπτα: 11-28, 37-53, 53-74, 71-96

Παρακολουθήστε τα highlights της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ