EUROLEAGUE

"Περίπατος" για Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι

"Περίπατος" για Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι

Ο Ερυθρός Αστέρας πήρε μια ακόμη εύκολη νίκη στο Βελιγράδι, με τον Μπράνκο Λάζιτς να εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή του +19 (77-58) επί της Γαλατάσαραϊ. Παραμένει στο κόλπο για την πέμπτη θέση η σερβική ομάδα.

Ένα δεκάλεπτο χρειάστηκε ο Ερυθρός Αστέρας για να "καθαρίσει" το παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ στο Βελιγράδι. Οι "ερυθρόλευκοι" κυριάρχησαν στο β' δεκάλεπτο, ξεφεύγοντας σημαντικά στο σκορ, με το +19 (48-29) του ημιχρόνου να είναι διαφορά που δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα.

Η διαφορά έμεινε σε διψήφια επίπεδα μέχρι τέλους, με τον Ερυθρό Αστέρα να κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι σε μια από τις απογοητεύσεις της φετινής διοργάνωσης.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ο MVP

Ο Μπράνκο Λάζιτς δεν είναι γνωστός για τις επιθετικές του αρετές, το κάθε άλλο. Είναι ένας σκληροτράχηλος αμυντικός, με μεγάλο πρόβλημα στο σουτ. Απόψε όμως, έκανε εξαιρετική δουλειά από την περιφέρεια, σκοράροντας πέντε (!) φορές. Ο γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα είχε 17 πόντους (με 1/1 δίπ., 5/5 τρίπ.), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε 28'07'' συμμετοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο β' δεκάλεπτο, όπου οι φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν. Η διαφορά "εκτοξεύθηκε" στο +19 (48-29) με την ολοκλήρωση του α' μέρους, δίχως να απειληθεί από εκεί κι έπειτα. Ο Ερυθρός Αστέρας προστάτευσε με άνεση το προβάδισμά του μέχρι το φινάλε, παίρνοντας μια πολύ εύκολη νίκη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 5/5 τρίποντα του Μπράνκο Λάζιτς ήταν ό,τι σημαντικότερο είδαμε -από στατιστικής άποψης- στο Βελιγράδι, με τον γκαρντ του Ντέγιαν Ράντονιτς να δείχνει ικανός να "σκοτώσει" τον αντίπαλο, εφόσον βρεθεί σε καλή βραδιά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Μόνο ένα δεκάλεπτο, το πρώτο, άντεξε η Γαλατάσαραϊ στο Βελιγράδι, αφού από εκεί κι έπειτα έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει. Κι όσο ο Μπράνκο Λάζιτς με τον Τσαρλς Τζένκινς έκαναν... τη δουλειά τους από την περιφέρεια, όλα γίνονταν πιο απλά για τον Ερυθρό Αστέρα. Μόλις μάλιστα "άνοιξε" η διαφορά στο β' δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν αδύναμοι πνευματικά για να αντιδράσουν.

Το "ερυθρόλευκο" προβάδισμα έφτασε στο +19 (48-29) στην ανάπαυλα, διαφορά που ουδέποτε απειλήθηκε αφού οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν αδυνατούσαν να κάνουν έστω τα βασικά στην επίθεση. Τα σουτ τους έβρισκαν το σίδερο, ο ρυθμός ήταν αρκετά χαμηλός, κι έτσι η νίκη κατέληξε με σχετική άνεση στην πλευρά του Ερυθρού Αστέρα, που συνεχίζει να ελπίζει βάσιμα για την πέμπτη θέση της κατάταξης.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 48-29, 64-42, 77-58.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ