EUROLEAGUE

Περίπατο η Φενέρμπαχτσε, πήρε το δαχτυλίδι του ο Άντιτς

Περίπατο η Φενέρμπαχτσε, πήρε το δαχτυλίδι του ο Άντιτς

Σαν σε προπόνηση η Φενέρμπαχτσε, νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα στην Κωνσταντινούπολη και έμεινε στο κυνήγι των πρωτοπόρων της EuroLeague.

Την ένατη νίκη της σε 13 αγώνες πανηγύρισε η Φενέρμπαχτσε, που επικράτησε εύκολα (82-56) του Ερυθρού Αστέρα στην επιστροφή του Πέρο Άντιτς στην Κωνσταντινούπολη. Ο πολύπειρος ψηλός πήρε το δαχτυλίδι του για την κατάκτηση της περσινής EuroLeague, όμως ούτε αυτός, ούτε οι συμπαίκτες του δυσκόλεψαν τους γηπεδούχους που παραμένουν στο κυνήγι των πρωτοπόρων και είχαν στη σύνθεσή τους τον Νίκολα Κάλινιτς, τον Σέρβο περιφερειακό που έκανε το φετινό του ντεμπούτο στη διοργάνωση.

Με τον Κάλινιτς να παίζει, λοιπόν για πρώτη φορά στη φετινή EuroLeague και να είναι μάλιστα και στο αρχικό σχήμα μαζί με τον Σλούκα, η Φενέρμπαχτσε στηρίχθηκε περισσότερο στην άμυνά της και λιγότερο στην επίθεση για το 17-11 της πρώτης περιόδου. Με 6/15 σουτ οι γηπεδούχοι δεν είχαν καλό ρυθμό και όταν ο Ερυθρός Αστέρας βρήκε στόχο από την περιφέρεια, πήρε το προβάδισμα (26-28 στο 16') για να ζορίσει την ομάδα του Ομπράντοβιτς, που με τη σειρά της αντέδρασε για να τρέξει ένα επί μέρους 15-5 και να κλείσει το πρώτο μέρος στο +8 (41-33).

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η Φενέρ πήγε γρήγορα στο +15 (49-34) και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Οι παίκτες του Αλιμπίγεβιτς ήθελαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από αυτό το ματς, όμως σε αντίθεση με την τρομερή τους εμφάνιση στη Μαδρίτη, αυτή τη φορά δεν έβαλαν τα τρίποντα. Κι όταν ο Ερυθρός Αστέρας δεν βάζει τα τρίποντα, έχει σοβαρό πρόβλημα όπως είχε και απόψε στην ULKER Sports Hall της Κωνσταντινούπολης.

Κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς ήταν, φυσικά, ο Πέρο Άντιτς που αποχώρησε από τη Φενέρ ως Πρωταθλητής Ευρώπης, γύρισε στην Πόλη για να δει αγαπημένα του πρόσωπα (όπως ο Ομπράντοβιτς κι ο Ντατόμε) και να πάρει και το δαχτυλίδι της περσινής του επιτυχίας. Με αυτή τη νίκη οι Τούρκοι πήγαν στο 9-4 και οι Σέρβοι στο 5-8.

Περίπατο η Φενέρμπαχτσε, πήρε το δαχτυλίδι του ο Άντιτς

Ο MVP

Ο Γιαν Βέσελι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και το απέδειξε και απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Στα 26 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, ο Τσέχος ψηλός σκόραρε 15 πόντους με 6/8 τρίποντα και 3/3 βολές, μάζεψε 8 ριμπάουντ, έδωσε μία ασίστ και συγκέντρωσε 24 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Πολύ καλός ήταν πάντως και ο Κώστας Σλούκας, που μπορεί να έβαλε μόλις δυο πόντους από βολές, είχε όμως 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ και ένα κλέψιμο σε 18 λεπτά.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 4/23 τρίποντα του Ερυθρού Αστέρα, που με 17% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου δεν μπορούσε όχι να διεκδικήσει τη νίκη, αλλά ούτε καν να δυσκολέψει τη Φενέρμπαχτσε.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην τρομερή διαφορά ποιότητας των δυο ομάδων και την αστοχία των Σέρβων από την περιφέρεια. Δεν έκαναν πολλά λάθη, μόλις οκτώ, όμως στο δεύτερο μέρος έβλεπαν τη στεφάνη σαν μάτι καρφίτσας.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Κατάμεστη ήταν η ULKER Sports Hall, καθώς κόπηκαν 10439 εισιτήρια!

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χριστοδούλου (Ελλάδα), Ρότσα (Πορτογαλία), Ρόσι (Ιταλία)

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-11, 41-33, 62-46, 82-56

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Τόμπσον 4, Μέλι 10 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Μαχμούτογλου, Γουαναμέικερ 13 (2), Σλούκας 2 (5 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Νάναλι 12 (1), Γκούντουριτς 6, Βέσελι 15 (8 ριμπάουντ), Γκιουλέρ 4, Κάλινιτς, Ντίξον 3 (1), Ντατόμε 13 (1).

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Αλιμπίγεβιτς): Ντάνγκουμπιτς 3 (1), Νταβίντοβατς 1, Λάζιτς, Άντιτς 6, Ντόμπριτς 15 (2), Φελντέιν 6, Γιάνκοβιτς 4, Ρότσεστι 9 (1), Λεσόρ 7 (9 ριμπάουντ), Ένις 3, Γιοβάνοβιτς 2, Μπιέλιτσα.

Ομαδικά στατιστικά Φενέρμπαχτσε: 21/40 δίποντα, 8/20 τρίποντα, 16/17 βολές, 38 ριμπάουντ (29 αμυντικά - 9 επιθετικά), 23 ασίστ, 5 κλεψίματα, 4 κοψίματα, 12 λάθη.

Ομαδικά στατιστικά Ερυθρού Αστέρα: 17/40 δίποντα, 4/23 τρίποντα, 10/13 βολές, 29 ριμπάουντ (18 αμυντικά - 11 επιθετικά), 10 ασίστ, 8 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 8 λάθη.

Οι επόμενοι αγώνες των δυο ομάδων: Η Φενέρμπαχσε θα παίξει την Πέμπτη στο Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας θα υποδεχθεί την ίδια μέρα τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ