EUROLEAGUE

Περίπατο η Αρμάνι με Εφές

Περίπατο η Αρμάνι με Εφές

Παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ, η Αρμάνι Μιλάνο επιβλήθηκε πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ με 105-92 της Αναντολού Εφές.

Στον προηγούμενο αγώνα της στην EuroLeague η Αρμάνι απώλεσε μία διαφορά 17 πόντων κόντρα στη Μπάμπεργκ και ηττήθηκε στην παράταση. Κόντρα στην Αναντολού Εφές ωστόσο οι Ιταλοί δεν επρόκειτο να κάνουν το ίδιο λάθος.

Η Πρωταθλήτρια Ιταλίας ήταν καταιγιστική κόντρα στην Αναντολού Εφές, ώρες-ώρες έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στην άμυνα των Τούρκων και έφτασε διά περιπάτου στη νίκη. Την πρώτη της νίκη έπειτα από 3 σερί ήττες για την ακρίβεια, κάτι που σίγουρα θα την βοηθήσει να βρει μία ισορροπία, αφού πλέον έχει ρεκόρ 3 νίκες και 3 ήττες έπειτα από 6 αγώνες.

Ο MVP

Ο Ρακίμ Σάντερς ήταν ο πρώτος μεταξύ ίσων στην Αρμάνι. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν πραγματικά ασταμάτητος, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 22 πόντους με 6/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 1/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 28 λεπτά συμμετοχής. Άνετα πάντως σε αυτή τη θέση θα μπορούσε να βρεθεί είτε ο Κρούνοσλαβ Σίμον (14 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 8 ασίστ), είτε ο Αλεσάντρο Τζεντίλε (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Αρμάνι βρέθηκε σε απίστευτη μέρα, σκοράροντας +20 πόντους και στα τέσσερα δεκάλεπτα. Η Πρωταθλήτρια Ιταλίας ήταν πραγματικά ασταμάτητη, σούταρε με απίστευτα ποσοστά σε όλη την διάρκεια του αγώνα και πρακτικά δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κόντρα σε μία Αναντολού Εφές της οποίας η άμυνα ήταν επιεικώς κακή.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Αρμάνι Μιλάνο ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας το μυθικό 13/19 τρίποντα, "πυροβολώντας" συνεχώς από την περιφέρεια. Όταν μία ομάδα σουτάρει τόσο καλά είναι πολύ δύσκολο να χάσει.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, μέχρι που η Αρμάνι κατάφερε με ένα σερί 7-0 να ξεφύγει με 20-13. Η Αναντολού Εφές απάντησε όμως με ένα δικό της επιμέρους σκορ 8-2 στο τέλος της πρώτης περιόδου, μειώνοντας σε 25-24. Στην δεύτερη περίοδο μάλιστα το σενάριο επαναλήφθηκε, με την Αρμάνι να ξεφεύγει αρχικά με 38-28 και λίγο αργότερα με 48-34, ελέγχοντας πλήρως το παιχνίδι. Ή τουλάχιστονέτσι νόμιζαν οι Ιταλοί, που είδαν την Εφές να κάνει νέα αντεπίθεση και να μειώνει σε 52-49 λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, για να έρθει όμως ο Αλεσάντρο Τζεντίλε με ένα τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου για να "γράψει" το 55-49. Το δεύτερο ημίχρονο ωστόσο ήταν άλλη υπόθεση.

Η Αρμάνι μπήκε πάλι με φόρα στο παρκέ και ξέφυγε ξανά με διψήφια διαφορά (60-50 και 68-56). Σε αντίθεση ωστόσο με ότι είχε γίνει στο πρώτο ημίχρονο οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν αυτή τη φορά να αντιδράσουν άμεσα, με την Αρμάνι να κλείνει την τρίτη περίοδο προηγούμενη με 79-67. Και θα συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, εκτοξεύοντας την διαφορά στους 16 πόντους (87-71 στο 34'). Το παιχνίδι είχε πλέον κριθεί, με τους Ιταλούς να φτάνουν τελικά διά περιπάτου στη νίκη, τιμωρώντας κάθε λάθος της Αναντολού Εφές στην άμυνα.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 55-49, 79-67, 105-92

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ