EUROLEAGUE

Παράπονα Πιανιτζάνι για διαιτησία

Παράπονα Πιανιτζάνι για διαιτησία
INTIME SPORTS

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Σιμόνε Πιανιτζάνι έκανε ειδική αναφορά στα 17 περισσότερα φάουλ που σφύριξαν οι διαιτητές κατά της ομάδας του, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η Σιένα έπρεπε να βάλει περισσότερους πόντους αν ήθελε να προκριθεί

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Ιταλός κόουτς πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να μιλήσει για αδικία της ομάδας του, αλλά για το γεγονός ότι η τριάδα των διαιτητών χάλασε το παιχνίδι.

"Πιστεύω ότι κάναμε ότι ήταν δυνατόν. Είχαμε μία καλή προσέγγιση του αγώνα και παίξαμε καλή άμυνα. Είχαμε 2/18 στα λέι απ και έπρεπε να βάλουμε περισσότερα. Ήμασταν έτοιμοι, μπορούσαμε την νίκη αλλά δεν τα καταφέραμε", ήταν το πρώτο σχόλιο του Σιμόνε Πιανιτζάνι και συνέχισε:

"Ήταν ένα παιχνίδι με χαμηλό τέμπο και με τρομακτικό έλεγχο του παιχνιδιού. Υπήρχαν πολλά ριμπάουντ επιθετικά για εμάς. Μετά ο Λαβρίνοβιτς χρειάστηκε να βγει προς τα έξω και αυτό ήταν πολύ σημαντικό.

Κάναμε λάθη και θα έπρεπε να είχαμε περισσότερη αυτοσυγκέντρωση. Πάντως μιλώντας για μπάσκετ, τα 17 φάουλ περισσότερα που είχαμε νομίζω ότι είναι πολλά. Επιτρέψαμε πολλές ελεύθερες βολές. Μου φαίνεται ότι οι διαιτητές είχαν διαφορετικά κριτήρια. Εγώ θέλω να ξέρω αν υπήρχε επαφή σε κάθε φάουλ. Όπως και να έχει έπρεπε να βάλουμε περισσότερα καλάθια και δεν το κάναμε".

Πάντως, σε ερώτηση για τη διαιτησία, διευκρίνησε ότι: "Κάναμε λάθη, δεν είμαι θυμωμένος και δεν μιλάω για τους διαιτητές, μιλάω για τον ρυθμό που χάσαμε. Σφύριζαν πολύ και ο ρυθμός χάλασε για δύο ομάδες που έχουν πολύ καλούς παίκτες και θα μπορούσαν να παίξουν καλό μπάσκετ. Δεν έχω κάτι να προσθέσω σε αυτό. Ο Παναθηναϊκός προτίμησε να παίξει κλειστή άμυνα και να μας αφήσει να σουτάρουμε.

Εμείς όσο ήταν έξω ο Νίκολας έπρεπε να κυνηγήσουμε. Να αλλάξουμε τον ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ότι κατάλαβε την πολιτική των διαιτητών, αλλά όπως έκανε και με την Μπαρτσελόνα, ο Παναθηναϊκός επέλεξε να μείνει πιο πίσω στην άμυνα. Και αυτό λέω οτι έπρεπε ίσως να έχουμε σουτάρει περισσότερα. Αλλά κάποιες επαφές μακριά από το καλάθι, δεν τις έδωσαν στον Παναθηναϊκό".

Αναφερόμενος στον Μακάλεμπ είπε: "Ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε αρκετά στο τρίτο δεκάλεπτο και εμείς χρειαζόμασταν βοήθεια όχι μόνο κοντά στο καλάθι. Για αυτό και τον χρησιμοποίησα.

Υπήρχαν στιγμές που είχαμε πολλά προβλήματα και δεν μπορέσαμε να βρούμε λύσεις. Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει κάποια εύκολα καλάθια και να ήταν όλα πιο εύκολα. Στην αρχή κάναμε πολύ σωστό παιχνίδι και πηγαίναμε πολύ καλά, αλλά εκεί που ο Παναθηναϊκός σταμάτησε να βρίσκει λύσεις, εμείς είχαμε πολλά προβλήματα.

Ήταν ένα παιχνίδι στενό, δύσκολο και νομίζω ότι παίξαμε καλά και ζητώ συγγνώμη γιατί στην αρχή δείξαμε ότι μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Στην αρχή πήραμε τα ριμπάουντ. Μετά έπρεπε να αλλάξουμε τον Λαβρίνοβιτς, ο Παναθηναϊκός είχε τις λύσεις και ευστόχησε στα ελεύθερα σουτ. Πήραμε ρίσκα, αλλά και ο Παναθηναϊκός πήρε".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ