EUROLEAGUE

Πάουνιτς στο Euroleague Greece: "Σε... σκοτώνει σε 5 λεπτά"

Πάουνιτς στο Euroleague Greece: "Σε... σκοτώνει σε 5 λεπτά"

Ο πρώην γκαρντ του Άρη και νυν της Φουενλαμπράδα, Ιβάν Πάουνιτς, αντιμετώπισε την περασμένη Κυριακή την Μπαρτσελόνα και εξηγεί τι θα πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός αύριο (4/12, 21:45) στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο (4/12, 21:45) την Μπαρτσελόνα που μετράει 9 σερί νίκες στις αναμετρήσεις με τους "πράσινους" (σ.σ. και 23 νίκες σε σύνολο 35 αγώνων) ενώ ο Ιβάν Πάουνιτς εξηγεί στο Euroleague Greece ότι η τριπλέτα των Τόμιτς, Ντόλμαν, Ρίμπας βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, κάνοντας ειδική αναφορά στον Κροάτη σέντερ των "μπλαουγκράνα".

Ο 28χρονος Σέρβος γκαρντ της Φουενλαμπράδα, ο οποίος αγωνίστηκε στον Άρη το 2010, αντιμετώπισε τους Καταλανούς την περασμένη Κυριακή στο Palau Blaugrana και εξηγεί ότι οι "πράσινοι" του Σάσα Τζόρτζεβιτς πρέπει να προσέξουν τα εκρηκτικά πεντάλεπτα της Μπαρτσελόνα. Αναλυτικά...

"Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που διαθέτει εξαιρετικούς σουτέρ ενώ ο κόουτς Τσάβι Πασκουάλ μπορεί να υπολογίζει σε παίκτες με μέγεθος και αθλητικά προσόντα. Ειδικά η εφετινή έκδοση της Μπάρτσα είναι μια ομάδα που χρησιμοποιεί δίδυμο σέντερ στην φροντ-λάιν της, με τον Σάμιουελς στο «4» και τους Άντε Τόμιτς, Σέιν Λαουάλ στο «5». Έτσι μπορεί να μεταφραστεί η διαφορά στα ριμπάουντ που εμφανίζεται σε πολλά παιχνίδια στην Euroleague και τη Liga Endesa. Στο μεταξύ μας παιχνίδι στο Palau Blaugrana δεν αγωνίστηκαν ο Λαουάλ και Αμπρίνες ενώ ο Ναβάρο τραυματίστηκε όμως επέστρεψε ξανά στον αγώνα (σ.σ. o "La Bomba" αγωνίστηκε 16'43", έχοντας 9 πόντους με 3/7 τρίποντα). Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω αν θα παίξουν στο ΟΑΚΑ.

Πάουνιτς στο Euroleague Greece: "Σε... σκοτώνει σε 5 λεπτά"


Ο Ιβάν Πάουνιτς κόντρα στην Μπαρτσελόνα, σε φιλικό προετοιμασίας

Από 'κει και πέρα, θεωρώ ότι η τριπλέτα των Άντε Τόμιτς, Τζάστιν Ντόλμαν και Πάου Ρίμπας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση αυτή την περίοδο για την Μπαρτσελόνα, μια ομάδα που παίζει επιθετική άμυνα ενώ προτιμά μια δυναμική αντιμετώπιση στα pick-n-roll του αντιπάλου της. Το παιχνίδι της στηρίζεται, κυρίως, στον Τόμιτς. Αυτός ο τύπος ελέγχει τα πάντα!!! Είναι καλός αποδέκτης της μπάλας ενώ μπορεί να σκοράρει, να πασάρει και να τελειώσει τη φάση κόβοντας στη ρακέτα. Γενικώς, είναι πολύ δύσκολο να τον μαρκάρεις. Σε ό,τι αφορά τον Σατοράνσκι, είναι ένας άκρως ταλαντούχος γκαρντ που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο, να σκοράρει στο τρανζίσιον και να δημιουργήσει προβλήματα στους κοντύτερους αντιπάλους του.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός είναι τα εκρηκτικά πεντάλεπτα της Μπαρτσελόνα! Η ομάδα του Πασκουάλ μπορεί να ανεβάσει την απόδοσή της στο δεύτερο ή το τρίτο δεκάλεπτο εκεί που δεν το περιμένεις και να ξεφύγει στο σκορ. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα μπορούν να σε... σκοτώσουν σε 5-6 λεπτά, χωρίς να το καταλάβεις! Το πιο σημαντικό είναι να μην τους αφήσεις να κάνουν το παιχνίδι τους και να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Σουτάρουν πολύ αν βρουν χώρους. Σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό, είναι τεράστια υπόθεση το ότι παίζει στο ΟΑΚΑ. Μεταμορφώνεται στην έδρα του. Είναι μια εξαιρετική ομάδα, με έναν σπουδαίο κόουτς. Επίσης, γνωρίζω τον Φελντέιν αφού παίξαμε μαζί εδώ. Θα γίνει ένα σπουδαίο παιχνίδι".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ