EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 76-78

Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 76-78
INTIME SPORTS

Χρειάστηκε μία παράταση στην οποία ο Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς τον Διαμαντίδη για να φύγει νικήτρια από το ΟΑΚΑ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 78-76 (video)

Ματς αντάξιο της φήμης των δύο ομάδων έγινε στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να χάνει τελικά το παιχνίδι από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με σκορ 78-76 στην παράταση.

Ο αγώνας ουσιαστικά κρίθηκε όταν ο Διαμαντίδης αποβλήθηκε στα 55'' πριν το τέλος του κανονικού αγώνα και ο Παναθηναϊκός έμεινε αβοήθητος στην παράταση. Μοιραίος στο τέλος ο Ρομέιν Σάτο ο οποίος έκανε δύο λάθη στην παράταση.

Στο μεγάλο ντέρμπι του Β' ομίλου ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν εκείνη που νίκησε στις λεπτομέρειες. Τα 19 λάθη ήταν πάρα πολλά για εντός έδρας ματς και μάλιστα κόντρα σε έναν αντίπαλο που δεν τα συγχωρεί.

Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ήταν ο Καϊμακόγλου με 13 πόντους και το καθοριστικό τρίποντο στο τέλος. Ωστόσο, φάνηκε να είναι μόνος. Ο Καλάθης με 11 πόντους τον ακολούθησε, αλλά ήταν νευρικός σε κρίσιμα σημεία, το ίδιο και ο Γιασικεβίτσιους. Οι δυο τους δεν μπόρεσαν να καλύψουν το κενό του Διαμαντίδη.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με το βασικό του σχήμα (Διαμαντίδη, Καλάθη, Σμιθ, Μάριτς και Σάτο) με στόχο να αναχαιτίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι "πράσινοι" στο ξεκίνημα βρέθηκαν να προηγούνται με 3-0 και 7-3, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με σερί 8-0 το οποίο κι έκανε το σκορ 7-11 υπέρ τους, χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ που τους επέτρεπαν να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους.

Μάλιστα, η ομάδα του Καζλάουσκας βρέθηκε δύο φορές στο +5 (9-14, 11-16), πριν ο Παναθηναϊκός αντιδράσει με όπλο την άμυνά του. Ήταν η σειρά των "πράσινων" να ξεσπάσουν και με ένα επιμέρους 8-2 το σκορ έγινε 17-16. Ένα καλάθι του Καϊμακόγλου έγραψε το 22-19 του α' δεκαλέπτου στο οποίο ο Παναθηναϊκός είχε κάνει 4 λάθη.

Με όπλο την άμυνα ο Παναθηναϊκός

Στη συνέχεια οι "πράσινοι" έκλεισαν ακόμα περισσότερο την άμυνά τους και κυρίως τον Αντρέι Κιριλένκο. Οι Ρώσοι έχασαν την ψυχραιμία τους, έκαναν πολλά λάθη και οι γηπεδούχοι άρχισαν να χτίζουν μία διαφορά ασφαλείας. Η είσοδος του Μπατίστ άλλωστε στο παρκέ είχε βοηθήσει σημαντικά τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς βρέθηκε στο +10 (36-26) στο 18' μετά από μία ελεύθερη βολή του Νικ Καλάθη. Οι Ρώσοι αντέδρασαν παροδικά αλλά ο Παναθηναϊκός με ένα τρίποντο του Σάτο στα 15'' πριν το τέλος του ημιχρόνου έφυγε για τα αποδυτήρια στο +9 (41-32).

Η ΤΣΣΚΑ αντέδρασε και μείωσε

Η αντίδραση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήρθε στην επανάληψη, καθώς έπαιξε με περισσότερη υπομονή και με όπλο την πίεση στα 3/4 του γηπέδου κατάφερε να ροκανίσει την εις βάρος της διαφορά. Με τους Κιριλένκο και Σισκάουσκας να ευστοχούν σε κρίσιμα σουτ, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 46-42 στο 25'.

Ένα λεπτό αργότερα ο Καϊμακόγλου σκόραρε για τρεις δίνοντας μία ανάσα στην ομάδα του, αλλά η επιστροφή του Σβεντ στο παρκέ βοήθησε τους Ρώσους να πλησιάσουν στον πόντο (55-54), πριν ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με ένα προσωπικό του καλάθι γράψει το 57-54 στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης.

Φινάλε για γερά νεύρα

Στο δ΄δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό του μπήκε αποφασισμένος στο παρκέ για να "καθαρίσει" το ματς. Ένα τρίποντο του Λόγκαν από τα 7 μέτρα έδωσε ψυχολογία στους "πράσινους" οι οποίοι ξέφυγαν με 62-56, ενώ στη συνέχεια ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με δική του τρίποντη βόμβα έστειλε τη διαφορά στους 9 πόντους (67-58).

Η άμυνα των πρωταθλητών Ευρώπης "έκλεισε" ακόμα περισσότερο στη συνέχεια, όμως ο Γιασικεβίτσιους αστόχησε για τρεις στο 35' και η ΤΣΣΚΑ άρπαξε την ευκαιρία να μειώσει. Δύο βολές από τον Κιριλένκο κι ένα γκολ φάουλ του Σβεντ έφεραν τους Ρώσους στο -4 (67-63). Παρ' ότι ο Ομπράνοβιτς επανέφερε τους Διαμαντίδη και Μπατίστ οι Ρώσοι είχαν αφυπνιστεί και με τον Κιριλένκο πλησίασαν στους 3 (69-66) στο 38'.

Τελικά, ο Σβεντ μείωσε στους δύο (71-69) και στην επόμενη επίθεση έμεινε στα χέρια των "πράσινων" και ο Κρστιτς ισοφάρισε σε 71-71. Στα 55'' πριν το τέλος ο Διαμαντίδης αποβλήθηκε με 5ο φάουλ κι άλλαξαν οι ισορροπίες. Ο Σάτο στα 32'' έκανε το λάθος, οι Ρώσοι αστόχησαν και τελικά ο Μπατίστ δεν τα κατάφερε στην τελευταία φάση.

Νευρικός και πρώτη φετινή ήττα

Χωρίς το Διαμαντίδη στη σύνθεσή του ο Παναθηναϊκός μπήκε νευρικά στην παράταση. Ο Βουγιούκας έχασε μία βολή και ο Μπατίστ έχασε το καλάθι εξ επαφής. Έτσι, ο Κριάπα έγραψε το 72-75 στο 42'. Ο Καϊμακόγλου με ένα καθοριστικό τρίποντο ισοφάρισε σε 75-75 και στη συνέχεια πήρε το ριμπάουντ, ωστόσο ο Σάτο έκανε ένα ακόμα λάθος στη συνέχεια, δίνοντας τη μπάλα στους αντιπάλους.

Στα 56'' πριν το τέλος ο Σισκάουσκας με τριποντο έγραψε το 75-78, ο Σάτο δεν μπόρεσε να απαντήσει και ο Καλάθης στα 6'' πριν το τέλος πήγε στις βολές, έβαλε την πρώτη, έχασε τη δεύτερη αλλά κανείς συμπαίκτης του δεν πήρε το ριμπάουντ, καθώς οι διαιτητές θεώρησαν ότι υπήρξε πρόωρη είσοδος στη ρακέτα και έδωσαν τη μπάλα από πλάγια. Έτσι, η ΤΣΣΚΑ απέδρασε με το "διπλό" στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 41-32, 57-54, 71-71, 76-78.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 4, Μπατίστ 9, Λόγκαν 5(1), Σάτο 7(1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 6, Βουγιούκας 4, Καλάθης 11(1), Σμιθ 9(2), Καϊαμκόγλου 13(3), Γιασικεβίτσιους 6.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 3(1), Σισκάουσκας 14(2), Κρστιτς 13, Κιριλένκο 9(1), Βοροντσέβιτς 4, Σβεντ 10, Καούν 6, Κριάπα 11, Πονκρασόφ, Γκόρντον 8(2).

* Στο 5' αποχώρησε ο Τσαρτσαρής τραυματίας στο πόδι κι ενώ είχε αγωνιστεί μόλις για 42''. Μετά το τέλος του αγώνα πήγε να κάνει μαγνητική τομογραφία.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ