EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός - Λαμποράλ Κούτσα: Infographic analysis

Παναθηναϊκός - Λαμποράλ Κούτσα: Infographic analysis

Ο Παναθηναϊκός καλείται να "εκμεταλλευτεί" το ΟΑΚΑ για να μείνει "ζωντανός" στη μάχη για πρόκριση στο Final Four, με τη στατιστική να δείχνει βέβαια πως η Λαμποράλ Κούτσα νιώθει... άνετα κάθε φορά που φεύγει από τη Fernando Buesa Arena.

ΟΑΚΑ. Αυτό του έχει μείνει πλέον για να ελπίζει. Ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει "σεφτέ" απόψε (19/4, 21:15) στο γήπεδό του για να παραμείνει "ζωντανός" στη μάχη που δίνει για πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου. Οι "πράσινοι" βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, μετά τις δύο σερί ήττες στη Fernando Buesa Arena από τη Λαμποράλ Κούτσα κι είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν το "τελευταίο οχυρό". Την έδρα τους.

Το έργο τους κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι πάντως, ανεξάρτητα του αν θα αγωνιστούν οι Άνταμ Χάνγκα και Φαμπιάν Κοζέρ, που αποτελούν τα ερωτηματικά της τελευταίας στιγμής για την ισπανική ομάδα.

Αφήνοντας κατά μέρους τους παρόντες και τους (ενδεχομένως) απόντες, το Euroleague Greece εξετάζει τα πεπραγμένα των δύο ομάδων, όταν βρίσκονται σε ανάλογες περιστάσεις. Τι κάνει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, τι κάνει η Λαμποράλ Κούτσα μακριά από τη Fernando Buesa Arena.

Παναθηναϊκός - Λαμποράλ Κούτσα: Infographic analysis

Το πιο ενδιαφέρον που μπορεί να παρατηρήσει κανείς εξετάζοντας τα πεπραγμένα των δύο ομάδων στη φετινή Euroleague είναι πως η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς έχει θετικό πρόσημο όταν παίζει εκτός έδρας. Έστω +1 (76.5 επίθεση, 75.5 άμυνα. Η ουσία είναι πως κατά μέσο όρο σκοράρει περισσότερο από τους πόντους που δέχεται, κάτι στο οποίο συμβάλλει αποφασιστικά η κυριαρχία της στα ριμπάουντ (με 36.4 ανά παιχνίδι είναι στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, πίσω μόνο από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ). Παρεμπιπτόντως, ο Παναθηναϊκός μαζεύει λιγότερα "σκουπίδια" ως γηπεδούχους (34.5), στοιχείο που μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα στο Game 3 της σειράς.

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά ευστοχίας, οι "πράσινοι" υπερέχουν -όχι πολύ πάντως- σε δίποντα (53.6% έναντι 52.7%) και τρίποντα (36.3% έναντι 31.6%), στοιχείο που οφείλουμε να κρατήσουμε. Κι αυτό γιατί στα δύο πρώτα παιχνίδια των playoffs, η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς στηρίχθηκε εν πολλοίς στο περιφερειακό σουτ. Από την άλλη, η συνέπεια του "τριφυλλιού" από τη γραμμή των βολών είναι κατώτερη των περιστάσεων (72.8% έναντι 78.5%).

Κρατήστε κάτι ακόμη: η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς μπορεί να καυχιέται για το γεγονός πως είναι η δεύτερη καλύτερη στο κομμάτι της δημιουργίας στα εντός έδρας παιχνίδια (με 20.9 ασίστ κατά μέσο όρο, πίσω μόνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης) κι η πέμπτη καλύτερη στον τομέα των κλεψιμάτων (με 7.6), την ώρα που η Λαμποράλ Κούτσα μπορεί να καυχιέται τα 7.7 κλεψίματα που κάνει (τρίτη στον συγκεκριμένο τομέα).

Αναλυτικά η πορεία των δύο ομάδων με τη βοήθεια των infographics

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ