EUROLEAGUE

Παλικαρίσιο διπλό η Νταρουσάφακα, που έκανε το 1-1

Παλικαρίσιο διπλό η Νταρουσάφακα, που έκανε το 1-1

Η Νταρουσάφακα ήταν η καλύτερη ομάδα στη Μαδρίτη, έκανε το break (84-80) και ισοφάρισε τη σειρά με τη Ρεάλ σε 1-1, αποκτώντας πλέον το πλεονέκτημα για την πρόκριση στο Final Four!

Η Νταρουσάφακα μπήκε τελευταία και καταϊδρωμένη στην οκτάδα. Στη Μαδρίτη, πάντως, απέδειξε ότι δεν πήγε εκεί για τουρισμό. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν η καλύτερη ομάδα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, άντεξε στο ξέσπασμα του Σέρχιο Γιουλ στην τρίτη περίοδο και κατόρθωσε να φύγει από το Wizink Center με τη νίκη (84-80), η οποία της δίνει το πάνω χέρι στη σειρά.

Ο MVP

Όποιον και να διαλέξει κανείς από τους Μπραντ Γουόναμεϊκερ, Σκότι Γουίλμπεκιν και Αντε Ζίζιτς για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης, μέσα θα πέσει. Αυτός που ίσως αξίζει, όμως, λίγο παραπάνω μερίδιο στη μεγάλη επιτυχία της Νταρουσάφακα ίσως να είναι ο Γουόναμεϊκερ, ο οποίος πέτυχε 14 από τους 21 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο, συμπεριλαμβανομένων και δύο κρίσιμων σουτ στην τέταρτη περίοδο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Ρεάλ είχε μόνο 9/30 τρίποντα, ωστόσο η αστοχία της από τη γραμμή των ελευθέρων βολών ίσως να ήταν ακόμα πιο κρίσιμη. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο πέταξε στα σκουπίδια τις 9 από τις 20 ελεύθερες βολές που εκτέλεσε, ενώ η Νταρουσάφακα είχε 16/19.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Νταρουσάφακα έχασε μία διαφορά εννέα πόντων και βρέθηκε πίσω με επτά στα μέσα της τρίτης περιόδου, ωστόσο βρήκε το σθένος και τη ψυχραιμία να σταθεί στα πόδια της. Στο τέλος η τουρκική ομάδα ήταν αυτή που έβαλε τα μεγάλα σουτ (με τον Γουίλμπεκιν να βάζει το μεγαλύτερο όλων στα 48''), εν αντιθέσει με τη Ρεάλ που δεν έβρισκε το τρίποντο που θα παρέτεινε το παιχνίδι στο φινάλε.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ένα ημίχρονο χρειάστηκε για να “ξυπνήσει” στο πρώτο παιχνίδι της σειράς η Ρεάλ. Ένα ημίχρονο χρειάστηκε και στο δεύτερο. Η Νταρουσάφακα είχε σταθερά το προβάδισμα σε όλο το πρώτο ημίχρονο, κράτησε τους Μαδριλένους χωρίς πόντο για περίπου 6,5 λεπτά από το 7' έως το 14' και υποχρέωσε την ομάδα του Πάμπλο Λάσο να χάσει 11 συνεχόμενες επιθέσεις στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ωστόσο δεν κατόρθωσε σε κανένα σημείο να ξεφύγει με διαφορά μεγαλύτερη από εννέα πόντους (25-34 στο 16'), κάτι που κράτησε την -κακή- Ρεάλ σε απόσταση έξι πόντων έπειτα από 20 αγωνιστικά λεπτά (38-44). Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Σέρχιο Γιουλ.

Ο ηγέτης των Μαδριλένων πέτυχε 12 συνεχόμενους πόντους για την ομάδα του και στο 23' της χάρισε και το πρώτο προβάδισμα στο παιχνίδι (49-47). Η Ρεάλ άνοιξε ακόμα περισσότερο τη διαφορά στο 25' (58-51), ωστόσο η Νταρουσάφακα δεν πτοήθηκε από το ξέσπασμα του Γιουλ, που πέτυχε 16 πόντους με 5/7 τρίποντα στην τρίτη περίοδο. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ισορρόπησε το παιχνίδι χάρις στην τριάδα Γουίλμπεκιν-Γουόναμεϊκερ-Ζίζιτς και στο 32' προηγήθηκε ξανά με 68-70 ύστερα από πολλή ώρα. Στο τέλος, δε, ήταν και η ομάδα που έβαλε το μεγάλο σουτ, με τον Γουίλμπεκιν, που έκανε το σκορ 78-80 στα 48''. Οι γηπεδούχοι έχασαν όλα τα σουτ που επιχείρησαν από εκεί και πέρα και 4/4 βολές από τους Κλάιμπερν, Γουόναμεϊκερ “σφράγισαν” τη μεγάλη νίκη της Νταρουσάφακα.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 38-44, 68-66, 80-84

Τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ