Παιδικές αναμνήσεις σε Παγκράτι και Σεπόλια

Παγκράτι

Παιδικές αναμνήσεις σε Παγκράτι και Σεπόλια

Η Euroleague ανακαίνισε το πρωί του Σαββάτου (02/04) δύο ανοιχτά γήπεδα στην Αθήνα σε Παγκράτι και Σεπόλια δίνοντας χαμόγελα σε όλα τα μικρά παιδιά της περιοχής παρουσία παικτών των δύο "αιωνίων", των Φραγκίσκου Αλβέρτη και Θοδωρή Παπαλουκά αλλά και του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Η Euroleague στην προσπάθειά της να προωθήσει ακόμη περισσότερο το μπάσκετ κυρίως στις μικρές ηλικίες προχώρησε το πρωί του Σαββάτου (02/04) στην ανακαίνηση δύο ανοιχτών γηπέδων στην Αθήνα, σε Παγκράτι και Σεπόλια. Το παρών έδωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης όπως ακόμη οι Φραγκίσκος Αλβέρτης και Θοδωρής Παπαλουκάς.

Την Euroleague εκπροσώπησαν ο Κίμων Στέφος, Υπεύθυνος Marketing στην νοτιοανατολική Ευρώπη, η Σελίν Κότσακ της Dogus Group (υποστηρικτής της διοργάνωσης), και από πλευράς παικτών οι Ντι Τζέι Στρόμπερι και Ιωάννης Παπαπέτρου του Ολυμπιακού, οι Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος του Παναθηναϊκού μαζί με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη αλλά και ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Οι Φραγκίσκος Αλβέρτης και Θοδωρής Παπαλουκάς βρέθηκαν και στα δύο γήπεδα δείχνοντας πως η Euroleague βρίσκεται παντού.

Το παρών στο Παγκράτι έδωσε και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μαζί με τον υπεύθυνο Νεολαίας και Άθλησης, Χρήστο Τεντόμα, ο οποίος βρέθηκε επίσης και στα Σεπόλια. Μάλιστα ειδικά στο Παγκράτι φρόντισαν χωρίς πολύ σκέψη να αγωνιστούν για μερικά λεπτά μαζί με τα μικρά παιδιά έχοντας για αντιπάλους τους τους Μίροσλαβ Ραντούλιτσα του Παναθηναϊκού και Ιωάννη Παπαπέτρου του Ολυμπιακού.

Με τον τρόπο αυτό όλοι τους θέλησαν να δώσουν το καλό παράδειγμα στα μικρά παιδιά και να παραδώσουν δύο ανανεωμένα και ανακαινισμένα ανοιχτά γήπεδα. Στόχος αυτά τα δύο να αποτελέσουν προπομπό για την ανακαίνηση και των υπολοίπων που υπάρχουν στην Αθήνα, 60 συνολικά στον αριθμό, όπως προανήγγειλε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Κι όσο για τα δύο σημερινά γήπεδα που ανακαινίστηκαν αυτό του Παγκρατίου είναι στην οδό Δαμάρεως και Αλκέτου (στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία) με τα εγκαίνιά του να έγιναν στις 12:30 και αυτό στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και Σιώκου στα Σεπόλια λίγο μετά τις 14:00.

Και όπως ήταν το σύνθημα της Euroleague: "Να είστε εκεί!", ήταν όλοι τους εκεί. Και ειδικότερα στο Παγκράτι αρκετά λεπτά πριν τις 12:30 πιστοί στο ραντεβού τους με τα μικρά κυρίως παιδιά και μεταξύ αυτών ήταν και παίκτες από τις ακαδημίες του Παγκρατίου. Το ανακαινισμένο ανοιχτό γήπεδο έδειχνε με τα χρώματά του και την καλή και συνάμα προσεγμένη δουλειά που είχε γίνει έτοιμο να υποδεχτεί τους επόμενους αστέρες του ελληνικού μπάσκετ.

Στη τοποθέτησή του ο Κίμων Στέφος ως Υπεύθυνος Marketing στην νοτιοανατολική Ευρώπη ευχαρίστησε άπαντες που συνέβαλαν στη μεταμόρφωση των ανοιχτών γηπέδων σε Παγκράτι και Σεπόλια σε συνδυασμό και με τη στήριξη που υπάρχει από τις ΚΑΕ Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ακολούθως η Σελίν Κότσακ της Dogus Group προανήγγειλε πως επόμενος σταθμός της λογικής αυτής θα είναι το Βερολίνο και η Κροατία με σκοπό την επένδυση στο μέλλον.

Η σκυτάλη δεν θα μπορούσε παρά να περάσει στους πρωταγωνιστές των παρκέ. Καταρχήν με αντιπάλους τους δύο παρουσιαστές της εκδήλωσης που επέλεξαν τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο για μία κόντρα σε μακρινά τρίποντα και τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα για άμυνα και κάποιο σουτ κοντά στο καλάθι. Αμέσως μετά ήρθε η ώρα του έμπειρου Αλβέρτη που ζήτησε άμυνα από τους δύο παρουσιαστές με το νικητή να κρίνεται σε όποιον βάλει πρώτος το καλάθι. Τους ξεγέλασε και με αριστερό λέι απ τους κέρδισε.

Η σειρά για το παιχνίδι με τη συμμετοχή και των παιδιών έφθασε. Πριν όμως το διπλό οι δύο ομάδες πηγαίνοντας πάνω κάτω είχανε ως στόχο για να κερδίσουν να φτάσουν πρώτη στην επίτευξη 10 καλαθιών στις δύο μπασκέτες. Στη μία σε ρόλο εμψυχωτή συμμετείχε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και στην άλλη ενεργός και εύστοχος ο Θοδωρής Παπαλουκάς που παρά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση έδειξε πως δεν έχει ξεχάσει την επαφή του με το καλάθι.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου όταν ρωτήθηκε από την παρουσιάστρια της εκδήλωσης για το ρίσκο του σουτ απάντησε πως: "Έρχεται μέσα από την προπόνηση", με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να φρόντισε να το προεκτείνει. "Το ρίσκο το συναντάει κανείς στην καθημερινότητά του και μέσα από την εμπειρία του ξέρει κανείς πως να το διαχειριστεί".

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς όταν του ζητήθηκε να αναφερθεί στα εγκαίνια του ανακαινισμένου ανοιχτού κλειστού γηπέδου στο Παγκράτι είπε: "Θυμάμαι ότι πριν από 30 χρόνια ξεκινούσα κι εγώ σε ένα ανοιχτό γήπεδο στην περιοχή του Ελληνορώσου που δεν ήταν όμως τόσο ωραίο. Φρόντιζα όμως όταν είχα τελειώσει με το διάβασμά μου να περνάω τις ώρες μου σε αυτό. Πλέον τα παιδιά της περιοχής θα πρέπει να το χαρούν και να το εκμεταλλευτούν".

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα τόνισε: "Είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοια γήπεδα και φαίνεται η δουλειά της Euroleague". Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης συμφώνησε και πρόσθεσε: "Και βέβαια είναι σημαντικό ότι υπάρχουν τέτοια γήπεδα και χρέος όλων μας να τα σέβονται και να τα προστατεύουν".

Κι όσο για την ερώτηση περί ετοιμότητας; Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αντέδρασε χωρίς δεύτερη σκέψη: "Πάντα πρέπει να είσαι έτοιμος", και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: "Είμαι έτοιμος".

Κάπου εκεί έφθασε η ώρα για το διπλό. Μάλιστα η έκπληξη είχε να κάνει με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη αφού φόρεσε το αναμνηστικό μπλουζάκι της Euroleague, βρέθηκε αντιμέτωπος με τον άσο του Παναθηναϊκού Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και όχι μόνο! Κι αυτό γιατί για μερικά λεπτά αγωνίστηκε στο νέο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ μπροστά στην εκκλησία του προφήτη Ηλία στο Παγκράτι ως συμπαίκτης με τον υπεύθυνο Νεολαίας και Άθλησης, Χρήστο Τεντόμα. Μάλιστα ο Δήμαρχος Αθηναίων δεν έκρυψε πως ως παιδί του άρεζε περισσότερο το ποδόσφαιρο από το μπάσκετ.

Στην αντίπαλη ομάδα των κ.κ. Καμίνη και Τεντόμα ήταν εκτός του διεθνή Σέρβου σέντερ του Παναθηναϊκού ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ακολούθως τις θέσεις τους πήραν οι Θοδωρής Παπαλουκάς, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Ιωάννης Παπαπέτρου. Μάλιστα ο Παπαλουκάς φρόντισε να δίνει οδηγίες προς τον συμπαίκτη του να προσπαθήσει ώστε ο Ραντούλιτσα να μην πάρει την μπάλα κάτι όμως που δεν ήταν και το πιο εύκολο λόγω και της διαφοράς ύψους τους.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ακολούθησαν υπογραφές από αυτόγραφα και αναμνηστικές φωτογραφίες πριν το σκηνικό μεταφερθεί στα Σεπόλια και στα εγκαίνια του εκεί ανακαινισμένου κλειστού γηπέδου. Τα μικρά παιδιά περίμεναν υπομονετικά από ώρα 13:00 για κάτι παραπάνω από μία ώρα. Φραγκίσκος Αλβέρτης και Θοδωρής Παπαλουκάς ήταν πιστοί στο ραντεβού τους δίνοντας τη δική τους νότα και χαρά σε όλους. Εκεί το παρών εκτός από παιδιά της περιοχής βρέθηκαν και αυτά των ακαδημιών του Ορφέα, του Τρίτωνα και του Ιάσωνα.

 

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΦΙΛΕΡΗΣ

Στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος

Ο Γιάννης Φιλέρης βγάζει το καπέλο στη νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης, τον προπονητή Πάμπλο Λάσο και μια ομάδα 12 σπουδαίων παικτών.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ρε τον μάγειρα...

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για την πανάξια Πρωταθλήτρια Ευρώπης, τον αδικημένο Πάμπλο Λάσο και δείχνει τον δρόμο προς την Βιτόρια

ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ

Ο τελικός του Σλούκα και του Γιουλ

Η Ευρώπη παραμιλάει για τον MVP Λούκα Ντόντσιτς, αλλά ο τελικός είναι διαφορετική ιστορία. Και αυτός ο τελικός είναι ξεχωριστός και για τον Σέρχιο Γιουλ και για τον Κώστα Σλούκα. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

ANALYSIS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24