EUROLEAGUE

Παιδικές αναμνήσεις σε Παγκράτι και Σεπόλια

Παιδικές αναμνήσεις σε Παγκράτι και Σεπόλια
Παγκράτι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Euroleague ανακαίνισε το πρωί του Σαββάτου (02/04) δύο ανοιχτά γήπεδα στην Αθήνα σε Παγκράτι και Σεπόλια δίνοντας χαμόγελα σε όλα τα μικρά παιδιά της περιοχής παρουσία παικτών των δύο "αιωνίων", των Φραγκίσκου Αλβέρτη και Θοδωρή Παπαλουκά αλλά και του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Η Euroleague στην προσπάθειά της να προωθήσει ακόμη περισσότερο το μπάσκετ κυρίως στις μικρές ηλικίες προχώρησε το πρωί του Σαββάτου (02/04) στην ανακαίνηση δύο ανοιχτών γηπέδων στην Αθήνα, σε Παγκράτι και Σεπόλια. Το παρών έδωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης όπως ακόμη οι Φραγκίσκος Αλβέρτης και Θοδωρής Παπαλουκάς.

Την Euroleague εκπροσώπησαν ο Κίμων Στέφος, Υπεύθυνος Marketing στην νοτιοανατολική Ευρώπη, η Σελίν Κότσακ της Dogus Group (υποστηρικτής της διοργάνωσης), και από πλευράς παικτών οι Ντι Τζέι Στρόμπερι και Ιωάννης Παπαπέτρου του Ολυμπιακού, οι Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος του Παναθηναϊκού μαζί με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη αλλά και ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Οι Φραγκίσκος Αλβέρτης και Θοδωρής Παπαλουκάς βρέθηκαν και στα δύο γήπεδα δείχνοντας πως η Euroleague βρίσκεται παντού.

Παιδικές αναμνήσεις σε Παγκράτι και Σεπόλια
Παπαλουκάς Αλβέρτης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με τον τρόπο αυτό όλοι τους θέλησαν να δώσουν το καλό παράδειγμα στα μικρά παιδιά και να παραδώσουν δύο ανανεωμένα και ανακαινισμένα ανοιχτά γήπεδα. Στόχος αυτά τα δύο να αποτελέσουν προπομπό για την ανακαίνηση και των υπολοίπων που υπάρχουν στην Αθήνα, 60 συνολικά στον αριθμό, όπως προανήγγειλε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Κι όσο για τα δύο σημερινά γήπεδα που ανακαινίστηκαν αυτό του Παγκρατίου είναι στην οδό Δαμάρεως και Αλκέτου (στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία) με τα εγκαίνιά του να έγιναν στις 12:30 και αυτό στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και Σιώκου στα Σεπόλια λίγο μετά τις 14:00.

Παιδικές αναμνήσεις σε Παγκράτι και Σεπόλια
Ραντούλιτσα Παπαπέτρου ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στη τοποθέτησή του ο Κίμων Στέφος ως Υπεύθυνος Marketing στην νοτιοανατολική Ευρώπη ευχαρίστησε άπαντες που συνέβαλαν στη μεταμόρφωση των ανοιχτών γηπέδων σε Παγκράτι και Σεπόλια σε συνδυασμό και με τη στήριξη που υπάρχει από τις ΚΑΕ Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ακολούθως η Σελίν Κότσακ της Dogus Group προανήγγειλε πως επόμενος σταθμός της λογικής αυτής θα είναι το Βερολίνο και η Κροατία με σκοπό την επένδυση στο μέλλον.

Παιδικές αναμνήσεις σε Παγκράτι και Σεπόλια
Αλβέρτης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η σειρά για το παιχνίδι με τη συμμετοχή και των παιδιών έφθασε. Πριν όμως το διπλό οι δύο ομάδες πηγαίνοντας πάνω κάτω είχανε ως στόχο για να κερδίσουν να φτάσουν πρώτη στην επίτευξη 10 καλαθιών στις δύο μπασκέτες. Στη μία σε ρόλο εμψυχωτή συμμετείχε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και στην άλλη ενεργός και εύστοχος ο Θοδωρής Παπαλουκάς που παρά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση έδειξε πως δεν έχει ξεχάσει την επαφή του με το καλάθι.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου όταν ρωτήθηκε από την παρουσιάστρια της εκδήλωσης για το ρίσκο του σουτ απάντησε πως: "Έρχεται μέσα από την προπόνηση", με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να φρόντισε να το προεκτείνει. "Το ρίσκο το συναντάει κανείς στην καθημερινότητά του και μέσα από την εμπειρία του ξέρει κανείς πως να το διαχειριστεί".

Παιδικές αναμνήσεις σε Παγκράτι και Σεπόλια
Παγκράτι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς όταν του ζητήθηκε να αναφερθεί στα εγκαίνια του ανακαινισμένου ανοιχτού κλειστού γηπέδου στο Παγκράτι είπε: "Θυμάμαι ότι πριν από 30 χρόνια ξεκινούσα κι εγώ σε ένα ανοιχτό γήπεδο στην περιοχή του Ελληνορώσου που δεν ήταν όμως τόσο ωραίο. Φρόντιζα όμως όταν είχα τελειώσει με το διάβασμά μου να περνάω τις ώρες μου σε αυτό. Πλέον τα παιδιά της περιοχής θα πρέπει να το χαρούν και να το εκμεταλλευτούν".

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα τόνισε: "Είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοια γήπεδα και φαίνεται η δουλειά της Euroleague". Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης συμφώνησε και πρόσθεσε: "Και βέβαια είναι σημαντικό ότι υπάρχουν τέτοια γήπεδα και χρέος όλων μας να τα σέβονται και να τα προστατεύουν".

Κι όσο για την ερώτηση περί ετοιμότητας; Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αντέδρασε χωρίς δεύτερη σκέψη: "Πάντα πρέπει να είσαι έτοιμος", και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: "Είμαι έτοιμος".

Παιδικές αναμνήσεις σε Παγκράτι και Σεπόλια
Καμίνης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην αντίπαλη ομάδα των κ.κ. Καμίνη και Τεντόμα ήταν εκτός του διεθνή Σέρβου σέντερ του Παναθηναϊκού ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ακολούθως τις θέσεις τους πήραν οι Θοδωρής Παπαλουκάς, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Ιωάννης Παπαπέτρου. Μάλιστα ο Παπαλουκάς φρόντισε να δίνει οδηγίες προς τον συμπαίκτη του να προσπαθήσει ώστε ο Ραντούλιτσα να μην πάρει την μπάλα κάτι όμως που δεν ήταν και το πιο εύκολο λόγω και της διαφοράς ύψους τους.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ακολούθησαν υπογραφές από αυτόγραφα και αναμνηστικές φωτογραφίες πριν το σκηνικό μεταφερθεί στα Σεπόλια και στα εγκαίνια του εκεί ανακαινισμένου κλειστού γηπέδου. Τα μικρά παιδιά περίμεναν υπομονετικά από ώρα 13:00 για κάτι παραπάνω από μία ώρα. Φραγκίσκος Αλβέρτης και Θοδωρής Παπαλουκάς ήταν πιστοί στο ραντεβού τους δίνοντας τη δική τους νότα και χαρά σε όλους. Εκεί το παρών εκτός από παιδιά της περιοχής βρέθηκαν και αυτά των ακαδημιών του Ορφέα, του Τρίτωνα και του Ιάσωνα.

Παιδικές αναμνήσεις σε Παγκράτι και Σεπόλια
Σεπόλια ACTION IMAGES PRESS AGENCY
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ