EUROLEAGUE

Δια χειρός Βασιλειάδη

Δια χειρός Βασιλειάδη

Ο Κώστας Βασιλειάδης πήρε τη μπάλα στην τελευταία επίθεση της Ουνικάχα Μάλαγα και με τρίποντο στην εκπνοή χάρισε στους Ισπανούς τη νίκη επί της Άλμπα Βερολίνου (87-84).

Η Άλμπα Βερολίνου ήταν μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης με την Ουνικάχα Μάλαγα. Ε και; Οι Ισπανοί είχαν... Κώστα Βασιλειάδη! Ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ ήταν αυτός που με σουτ τριών πόντων χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, δίνοντάς τη δεύτερη νίκη της στην πρώτη φάση της Euroleague.

Τα στατιστικά του παιχνιδιού

Τι δήλωσε ο Κώστας Βασιλειάδης

Ο αγώνας

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η Ουνικάχα Μάλαγα έπρεπε να κάνει περίπατο στο πρώτο ημίχρονο. Αμ δε! Οι Ισπανοί έμοιαζαν χαμένοι στη μετάφραση μετά το πρώτο τετράλεπτο (9-6), όταν ήταν αλάνθαστοι στα σουτ δύο πόντων (3/3).

Σταδιακά, οι φιλοξενούμενοι επέβαλλαν τον ρυθμό τους, βελτιώθηκαν αισθητά στο πίσω μέρος του παρκέ και κάπως έτσι βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ. "Τρέχοντας" παράλληλα σερί 8-0 μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, για να αποκτήσουν προβάδισμα έξι πόντων (9-15).

Όσο μάλιστα, οι παίκτες του Χοάν Πλάθα έβρισκαν... σίδερο στα περιφερειακά σουτ (1/6 τρίποντα η Μάλαγα στο πρώτο δεκάλεπτο), η εικόνα του παιχνιδιού δεν μπορούσε να αλλάξει. Γι αυτό και το +5 (15-20) του 10ου λεπτού.

Στη δεύτερη περίοδο, τα δεδομένα της αναμέτρησης συνέχιζαν να διατηρούν την Άλμπα Βερολίνου μπροστά στο σκορ. Ειδικά από τη στιγμή που οι Γερμανοί είχαν 10/15 δίποντα. Η... χαρά τους όμως δεν κράτησε πολύ.

Οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν αμυντικά και με τον Μάρκοβιτς να βγάζει ενέργεια και να βάζει τις βολές (3/4), μπόρεσαν να επιστρέψουν στα ηνία της αναμέτρησης. Μετά από ώρα (33-32 στο 18'). Ακόμα και τότε όμως δεν μπόρεσαν να διατηρηθούν μπροστά στο σκορ, με το -2 (36-38) να έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την υπεροχή τους στα ριμπάουντ (17 έναντι 9).

Στην τρίτη περίοδο ήταν σειρά των δύο επιθέσεων να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Η Άλμπα Βερολίνου και η Ουνικάχα Μάλαγα έβγαλαν στο παρκέ το ταλέντο τους, αψηφώντας το τι πρέπει να κάνουν στο πίσω μέρος του παρκέ.

Παρόλ' αυτά και παρά την σημαντική κυριαρχία τους στους αιθέρες (11 επιθετικά ριμπάουντ) όμως, οι παίκτες του Χοάν Πλάθα δεν κατάφεραν πολλά. Πέραν του να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια (63-63) με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου.

Στα τελευταία δέκα λεπτά είχαμε... αίμα και άμμο. Οι εναλλαγές στο σκορ ήταν διαρκείς με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να ξεφύγουν στο σκορ. Κυρίως γιατί ήταν εύστοχες από την περιφέρεια, με τα τρίποντα να πέφτουν... βροχή στα τελευταία τέσσερα λεπτά.

Κάπως έτσι, το παιχνίδι ήρθε στα ίσια (84-84), μισό λεπτό πριν το τέλος. Η Άλμπα Βερολίνου είχε την προτελευταία επίθεση του αγώνα, αλλά οι ψηλοί της ξεχάστηκαν μέσα στη ρακέτα, με αποτέλεσμα να σφυριχτούν 3''.

Η τελευταία κατοχή ήταν στην ισπανική πλευρά. Κι εκεί δήλωσε "παρών" ο Κώστας Βασιλειάδης! Ο "Vaskos" πήρε το σουτ της νίκης και με τρίποντο στην εκπνοή (!) "έγραψε" το τελικό 87-84 για την Ουνικάχα Μάλαγα!

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 36-38, 63-63, 87-84.

Τα στατιστικά του παιχνιδιού

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ