EUROLEAGUE

Ούνικς Καζάν - Αναντολού Εφές 67-64

Ούνικς Καζάν - Αναντολού Εφές 67-64

Με τον Λάνγκφορντ να σκοράρει 18 πόντους στο δεύτερο μέρος και να βάζει τις βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα, η Ούνικς Καζάν κέρδισε την Αναντολού Εφές (67-64) και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για πρόκριση στο Top 16.

Η Αναντολού Εφές είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι για 35 λεπτά, αλλά η Ούνικς Καζάν ήταν αυτή που έκανε το καλύτερο φώτο φίνις. Η ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν έφερε τα πάνω κάτω, εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη των Τούρκων και βλέποντας τον Κιθ Λάνγκφορντ να ευστοχεί από τη γραμμή των βολών (12/14) πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στη φετινή Euroleague.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Ο χαμηλός ρυθμός που είχε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν κυρίως απόρροια της αστοχίας των ομάδων. Κάτι που φάνηκε να επηρεάζει περισσότερο την Ούνικς Καζάν, παρά την Αναντολού Εφές. Τουλάχιστον στην αρχή. Αν μάλιστα δεν ξεκίναγε πολύ δυνατά ο Σοκόλοφ (σ.σ.: ήταν η κύρια επιθετική απειλή των Ρώσων στο πρώτο δεκάλεπτο), τότε η διαφορά θα μπορούσε να ξεφύγει πάνω από τους δέκα πόντους.

Ο σέντερ των γηπεδούχων ήταν αυτός που έβαλε νωρίς την ομάδα του μπροστά στο σκορ (14-12 στο 7'), αλλά έκτοτε ακολούθησε επιθετική ανομβρία διάρκειας πέντε λεπτών. Διάστημα στο οποίο η Αναντολού Εφές "έτρεξε" σερί 10-0, που την έφερε μπροστά στο σκορ με οκτώ πόντους (14-22 στο 12').

Στον χρόνο που έμενε μέχρι την ανάπαυλα, η Ούνικς Καζάν επιχείρησε να ανατρέψει τα δεδομένα, αλλά ήταν πολύ άστοχη. Τα 8/29 σουτ που είχε ήταν απλά ένα μέρος του προβλήματος, με τον -μόλις- ένα πόντο που σημείωσε ο Λάνγκφορντ μέχρι το 20' να καταδεικνύει τις επιθετικές δυσκολίες των Ρώσων.

Κι από την πλευρά τους πάντως, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν θα μπορούσαν να είναι ικανοποιημένοι από το +6 (28-34) του ημιχρόνου, αφού θα μπορούσαν σε πολλές περιπτώσεις να μεγαλώσουν την υπέρ τους διαφορά. Οι 11/15 βολές που είχαν όμως οι γηπεδούχοι αρκούσαν για να τους κρατήσουν σε επαφή με το σκορ, εν όψει του δεύτερου μέρους.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε σημαντικά στο τρίτο δεκάλεπτο. Γι αυτό και οι Τούρκοι διατηρούσαν (με σχετική άνεση) το πάνω χέρι στο σκορ. Κρατώντας μάλιστα τους γηπεδούχους δίχως εντός παιδιάς καλάθι για περίπου τέσσερα λεπτά, στις αρχές του δεύτερου μέρους, κατάφεραν να προηγηθούν με δώδεκα πόντους (31-43 στο 25').

Δεν υπήρχε όμως περίπτωση να το αφήσει να περάσει έτσι η Ούνικς Καζάν. Έστω και καθυστερημένα αντέδρασε, ξαναμπαίνοντας στη διεκδίκηση της νίκης.

Με μπροστάρη τον Φίσερ (ο κορυφαίος των Ρώσων απόψε), η ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν προηγήθηκε (56-55), με έξι λεπτά να μένουν για το φινάλε. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε διαρκώς αλλαγές, καλούσε τάιμ άουτ, αλλά πλέον η ψυχολογία βρισκόταν στο απέναντι στρατόπεδο. Σημειώστε πως το +10 (43-53) του 30' έγινε -1 (56-55) στο 34'.

Στον εναπομείναντα χρόνο το σκορ άλλαζε χέρια σχεδόν σε κάθε κατοχή. Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, κανείς εκ των αντιπάλων μπορούσε να νιώσει σίγουρος για τη νίκη του. Βλέπετε, η Αναντολού Εφές είχε τους Μπαλμπάι και Σάριτς να κάνουν... κουμάντο στην επίθεση, με τους Λάνγκφορντ - Τζέρελς να είναι το αντίπαλον δέος.

Οι Αμερικανοί των Ρώσων πήραν την τύχη του αγώνα στα χέρια τους, ο Λάνγκφορντ έβαλε τις βολές που εκτέλεσε. Την ίδια ώρα ο Μπέλιτσα έκανε το μοιραίο λάθος (σ.σ.: πάτησε την πλάγια γραμμή) με 5.8'' να μένει για το τέλος.

Ο Λάνγκφορντ είχε 2/2 βολές (65-62) κι αμέσως μετά έγινε φάουλ στον Ντρέιπερ. Ο πλεϊμέικερ των Τούρκων έβαλε την πρώτη βολή, αλλά το αυτό έκανε και με τη δεύτερη (65-64) στα 3.4''. Κατά λάθος. Αμέσως μετά ο Λάνγκφορντ ξανασκόραρε (2/2) από τη γραμμή των βολών, "γράφοντας" το τελικό σκορ (67-64), αφού το σουτ του Ντρέιπερ -από το κέντρο- δεν βρήκε στόχο.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 28-34, 43-53, 67-64.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ