EUROLEAGUE

Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης επέλεξε αντίπαλο στην EuroLeague

Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης επέλεξε αντίπαλο στην EuroLeague
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάμπλο Λάσο ζητά "τήρηση του fair play" από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για να μη χάσει η Ρεάλ Μαδρίτης το αβαντάζ έδρας στα playoffs της EuroLeague, ξεχνάει όμως ότι το 2014 ήταν εκείνος που επέλεξε αντίπαλο!

Ο Πάμπλο Λάσο έχει τρομάξει. Και έχει τρομάξει πολύ. Η Ρεάλ Μαδρίτης ρίχνει την αυλαία της κανονικής περιόδου της EuroLeague 2017/18, καθώς αντιμετωπίσει την Μπάμπεργκ στο τελευταίο ματς της 30ης αγωνιστικής κι ο προπονητής της φοβάται πως η ομάδα του μπορεί στο... φώτο φίνις να χάσει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. "Ελπίζω πως οι ελληνικές ομάδες θα τηρήσουν το fair play" δήλωσε, όμως φαίνεται πως έχει ξεχάσει ότι πριν τέσσερα χρόνια ήταν εκείνος που επέλεξε αντίπαλο και μάλιστα ανάμεσα στους "αιωνίους" του ελληνικού μπάσκετ.

Τι είχε συμβεί...

Στην τελευταία αγωνιστική του TOP-16, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ (68-65) με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη. Ήταν το βράδυ της Πέμπτης 10 Απριλίου.

Μία μέρα αργότερα, η Ρεάλ έπαιξε στο Κάουνας απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Ζάλγκιρις που μετρούσε επτά σερί ήττες και είχε νέο προπονητή, τον Γκιντάρας Κράπικας. Ηττήθηκε (87-80) παίζοντας τραγική άμυνα στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν δέχθηκε 30 πόντους, είδε τον Τζάστιν Ντένμον να φορτώνει το καλάθι της με 36 πόντους (4/5 δίποντα, 7/11 τρίποντα, 7/7 βολές) και τερμάτησε δεύτερη στο Group F.

Αν είχε νικήσει στην Zalgirio Arena, θα ήταν πρώτη με ρεκόρ 12-2, ίδιο με εκείνο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δείτε όμως τι είχε συμβεί μεταξύ τους. Η Ρεάλ είχε κερδίσει με διαφορά 14 πόντων στη Μαδρίτη, η ΤΣΣΚΑ είχε κερδίσει με διαφορά 14 πόντων στη Μόσχα. Έτσι, θα μετρούσε το συνολικό +/-, στο οποίο οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι.

Δεν θα αποδειχθεί ποτέ πως η ομάδα του Πάμπλο Λάσο επέλεξε αντίπαλο, όμως η εικόνα της στο παρκέ της Zalgirio Arena τα εξηγούσε όλα. Οι Ισπανοί είχαν πάρει το πλεονέκτημα έδρας, προτίμησαν όμως να παίξουν με τον Ολυμπιακό για να μην τον βρουν στο Final Four. Θεωρούσαν ότι μπορούν σε σειρά αγώνων να τον αποκλείσουν πιο εύκολα, δεν ήθελαν να παίξουν στο ΟΑΚΑ και ακόμη και σήμερα η συμπεριφορά τους στο Κάουνας ενοχλεί πολύ κόσμο.

Τώρα, ο Πάμπλο Λάσο ελπίζει στην τήρηση του fair play . Τέσσερα χρόνια πριν, φαίνεται πως το ευ αγωνίζεσθαι δεν ήταν στο μυαλό του, επαναλαμβάνουμε χωρίς να μπορεί να αποδειχθεί πως η Ρεάλ Μαδρίτης προτίμησε να χάσει στο Κάουνας από την αδιάφορη Ζάλγκιρις των Πότσιους, Λιπκεβίτσιους, Κλιμαβίτσιους, Γιανκούνας, Γιαβτόκας, Μιλάκνις, Κούπσας, Ντίμσα, Ντένμον...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ