EUROLEAGUE

"Όρθιος" στην Πόλη ο Ερυθρός Αστέρας

"Όρθιος" στην Πόλη ο Ερυθρός Αστέρας

"Τρελό" ματς έγινε στο Αμπντί Ιπεκτσί, όπου ο Ερυθρός Αστέρας ανέτρεψε διαφορά 13 πόντων, πέταξε στα σκουπίδια προβάδισμα 15 (πόντων) και εν τέλει νίκησε τη Γαλατάσαραϊ 85-83!

Η Ευρωλίγκα σήμερα αρχίζει για εμάς” έλεγε ο Εργκίν Αταμάν πριν από τον αγώνα της Γαλατάσαραϊ με τον Ερυθρό Αστέρα. Προφανώς, το ίδιο είχε κατά νου και ο Ερυθρός Αστέρας. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς ξεκίνησε με εντός έδρας ήττα την EuroLeague αλλά στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής κατόρθωσε να αλώσει το Αμπντί Ιπεκτσί και να νικήσει τη Γαλατάσαραϊ 85-83, σε ένα παιχνίδι γεμάτο ανατροπές.

Ο MVP

Στο 39ο παιχνίδι του στην EuroLeague o Μάρκο Σιμόνοβιτς ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ερυθρού Αστέρα. Ο Σέρβος φόργουορντ έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων πριν καν συμπληρωθούν 25 λεπτά και τελείωσε το παιχνίδι με 23 πόντους, 4/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 3/3 ελεύθερες βολές, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο σε 31'57''. Ο Σιμόνοβιτς δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο στα τελευταία λεπτά, ήταν όμως αυτός που οδήγησε τον Ερυθρό Αστέρα στην ανατροπή της δεύτερης και της τρίτης περιόδου.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στη ψυχραιμία που επέδειξε ο Ερυθρός Αστέρας μετά την αντεπίθεση της Γαλατάσαραϊ. Η νεανική ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς “γύρισε” διαφορά 13 πόντων, είδε τους Τούρκους να σβήνουν μέσα σε 3 λεπτά μία διαφορά 15 πόντων και να προηγούνται με τέσσερις, ωστόσο κατάφερε να σταθεί στα πόδια της στο σημείο που η μπάλα “έκαιγε”. Όχι όμως με την επιθετική λειτουργία αυτή τη φορά, αλλά με την εξαιρετική άμυνα που κράτησε τη Γαλατά χωρίς πόντο στα τελευταία 2,5 λεπτά.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Οστιν Ντέι ήταν ο άνθρωπος που κράτησε ζωντανή τη Γαλατάσαραϊ με το φοβερό τρίλεπτο που είχε στην τρίτη περίοδο, όταν πέτυχε 15 συνεχόμενους πόντους δίχως να χάσει ούτε ένα σουτ. Ο Αμερικανός ήταν όμως στο τέλος και ο “μοιραίος” παίκτης της Γαλατά, καθώς είχε 0/5 σουτ στην τέταρτη περίοδο, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που θα έστελνε το ματς στην παράταση 4'' πριν από τη λήξη.

"Όρθιος" στην Πόλη ο Ερυθρός Αστέρας

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Γαλατάσαραϊ δεν θα μπορούσε να μπει καλύτερα στο “φλεγόμενο” Αμπντί Ιπεκτσί. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έβαλε τους 16 από τους πρώτους 19 πόντους του αγώνα, ξέφυγε από πολύ νωρίς στο σκορ και έκλεισε την πρώτη περίοδο έχοντας ασφαλές προβάδισμα 13 πόντων (30-17). Έτσι φαινόταν τουλάχιστον μέχρι εκείνη τη στιγμή... Ο Ερυθρός Αστέρας είχε άλλη γνώμη, καθώς ξεπέρασε σχετικά γρήγορα το αρχικό “σοκ” και την πολύ “ζεστή” ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Τούρκοι φίλαθλοι, ισορρόπησε το παιχνίδι με τον Σιμόνοβιτς να βάζει 15 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά στο 15' (35-36) και να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ ισόπαλο (47-47). Δεν σταμάτησε εκεί.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς αιφνιδίασε τους Τούρκους στο τρίτο δεκάλεπτο, “έτρεξε” ένα σερί 16-0 από το 22' έως το 27' και έτσι απλά ξέφυγε με 15 πόντους διαφορά (50-65)! Το momentum και το προβάδισμα άλλαξε απότομα χέρια, ωστόσο η Γαλατάσαραϊ βρήκε παλμό. Ας είναι καλά ο Οστιν Ντέι. Ο Αμερικανός φόργουορντ πέτυχε 15 πόντους μέσα σε 3 λεπτά (!) και οι γηπεδούχοι όχι μόνο “έκλεισαν” πολύ γρήγορα τη διαφορά με ένα επιμέρους 19-4, αλλά πήραν και το προβάδισμα έπειτα από πολλή ώρα στο 33' (73-72)! Το ματς πήρε φωτιά. Για τα καλά.

Οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 83-80 στο 38', ωστόσο δεν σκόραραν ξανά. Δύο καλάθια των Κούζμιτς, Γιόβιτς έδωσαν πάλι στον Ερυθρό Αστέρα το προβάδισμα 55'' πριν από τη λήξη (83-84) και δύο άστοχες βολές του Τάιους στα 37'' έμελλαν να παίξουν μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Ο Γκούντουριτς αστόχησε και η Γαλατά είχε την τελευταία ευκαιρία να πάρει τη νίκη, μόνο που ο Ντέι δεν βρήκε ούτε αυτός στόχο στο σουτ που επιχείρησε από τα 4 μέτρα και με 4'' να απομένουν. Ο Γιόβιτς “έγραψε” το τελικό 83-85 με μία ελεύθερη βολή, αφού το μακρινό τρίποντο του Ντέι δεν είχε τύχη.

Τα δεκάλεπτα: 30-17, 47-47, 67-69, 83-85

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Αταμάν): Σμιθ 4, Πρέλτζιτς, Μίτσοβ 1, Τάιους 19 (9/11δ., 5ρ., 4κ.), Τόμπσον 4, Σιλμπ 1, Πλάις 2, Ντέι 24 (8ρ., 4λ.), Γκιουλέρ 4 (7ασ.), Ντίμπλερ 4, Ντέντμον 12, Κοκσάλ 8.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ράντονιτς): Ντάνγκουμπιτς 9, Μίτροβιτς 1, Λάζιτς 3, Σιμόνοβιτς 23 (4/6δ., 4/6τρ.), Τζένκινς 3, Γκούντουριτς 11 (5ασ.), Γιόβιτς 14 (9ασ., 6λ.), Κούζμιτς 15, Μπιέλιτσα 10.

Το αναλυτικό στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ