EUROLEAGUE

Όρθια στο ΘΡΙΛΕΡ της Πόλης η Φενέρμπαχτσε

Όρθια στο ΘΡΙΛΕΡ της Πόλης η Φενέρμπαχτσε

Σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι που κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, η Φενέρμπαχτσε επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης (78-77) με βολή του Τζέιμς Νάναλι στο φινάλε της αναμέτρησης.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Και οι ΜΑΤΣΑΡΕΣ στη φετινή EuroLeague, συνεχίζονται. Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ Μαδρίτης πάλεψαν μέχρι το τέλος στην Κωνσταντινούπολη, όμως στο φινάλε μία βολή του Τζέιμς Νάναλι ήταν αυτή που χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους και τους κράτησε στο κυνήγι της πρωτοπόρου ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Αμερικανός ξεκίνησε στη βασική πεντάδα της ομάδας του, σκόραρε 18 πόντους και έστειλε στα σκουπίδια την φοβερή εμφάνιση του Άντονι Ράντολφ που προσπάθησε στην τέταρτη περίοδο να πάρει μόνος του το παιχνίδι για την ομάδα της Μαδρίτης. Ο Κώστας Σλούκας συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις (11 πόντοι, 6 ασίστ), πριν αποβληθεί με δυο τεχνικές ποινές.

Οι δηλώσεις των προπονητών

O MVP

Ο Τζέιμς Νάναλι ήταν πενταδάτος, έμεινε στο παρκέ για 32 λεπτά, σκόραρε 18 πόντους με 4/5 δίποντα και 3/4 τρίποντα, μάζεψε 5 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ, έκλεψε μία μπάλα και έβαλε στο τέλος τη νικητήρια βολή πριν αστοχήσει στη δεύτερη για να κυλήσει ο χρόνος και να μην εκτελέσει η Ρεάλ Μαδρίτης οργανωμένη επίθεση. Ο Αμερικανός έπαιξε σε... "Obradovic Mode", ήταν οικονομικός, κυνήγησε τους προσωπικούς του αντιπάλους στην άμυνα και μάλλον κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες. Ούτε η Φενέρμπαχτσε, ούτε η Ρεάλ έκαναν κάτι πραγματικά διαφορετικό, όμως στο τέλος τη νίκη την πήρε αυτός που μάλλον την άξιζε περισσότερο σύμφωνα με τη συνολική εικόνα της αναμέτρησης. Ο Ράντολφ προσπάθησε να "κλέψει" το παιχνίδι, αλλά όταν η μπάλα έκαιγε, ο Γιουλ βρήκε σίδερο και καταδίκασε την ομάδα του. Ήταν ελεύθερος, πήρε ένα σουτ που συνήθως βάζει, μα αστόχησε.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Θα μπορούσαμε να πούμε το stat-line του Νάναλι (18 πόντοι, 4/5 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 32 λεπτά), όμως μεγαλύτερη εντύπωση μας προκάλεσαν τα 0/10 τρίποντα των Γιουλ - Κάρολ, αλλά και οι 9 ασίστ του Ρούντι Φερνάντεθ που ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του παίζοντας και ως πόιντ γκαρντ από τη στιγμή που ο Ντρέιπερ βρισκόταν εκτός αγώνα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τον Νάναλι στη βασική της πεντάδα, η Φενέρ μπήκε στο ματς με ενθουσιασμό, πήρε το προβάδισμα από νωρίς και το κράτησε και εξαιτίας της αστοχίας της Ρεάλ από την περιφέρεια. Το 23-19 της πρώτης περιόδου ήταν κολακευτικό για τους φιλοξενούμενους, που "ξύπνησαν" στα μέσα της δεύτερης με ένα σερί 7-0 για να φέρουν το παιχνίδια στα ίσα (30-30), πριν πάρουν κεφάλι στο σκορ με όμορφο καλάθι του Γιουλ. Αυτός πάντως που έκανε τη διαφορά για τη Ρεάλ μέχρι το 39-40 του ημιχρόνου, ήταν ο Οθέλο Χάντερ που έφτασε γρήγορα γρήγορα τους 12 πόντους με 6/8 δίποντα σε κάτι λιγότερο από 9'.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο ρυθμός έπεσε, η Φενέρ ήταν κάπως... απρόσεκτη και η Ρεάλ έτρεξε ένα σερί 7-0 για να κρατηθεί μπροστά στο σκορ. Οι Τούρκοι έμειναν χωρίς σκορ για τέσσερα λεπτά, όμως ένα γκολ-φάουλ του Σλούκα έφερε την ισοφάριση (52-52) που ενθουσίασε το κοινό. Ένα κοινό που ήταν σε... έξαλλη κατάσταση σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και εξερράγη όταν οι διαιτητές χρέωσαν με τεχνική ποινή για φλόπινγκ τον Έλληνα άσο στα τέλη του δεκαλέπτου (57-57).

Ένα τρίποντο του Σλούκα και ένα καλάθι του Ντατόμε (64-60) ενθουσίασαν ακόμη περισσότερο τον κόσμο, όμως ο Ράντολφ ήταν σε ΤΡΟΜΕΡΗ κατάσταση, έβαλε 11 πόντους σε λιγότερο από δυο λεπτά (71-71), αλλά δέχθηκε τεχνική (μετά τη δεύτερη του Σλούκα που αποβλήθηκε) και έδωσε την ευκαιρία στη Φενέρμπαχτσε να ισορροπήσει το ματς. Ο Γιουλ έβαλε δυο βολές για το 75-77 στα 27.4", ο Ντίξον απάντησε για την ισοφάριση στα 16.8", όμως ο Γιουλ βρήκε στη συνέχεια σίδερο και ο Νάναλι που πήρε το ριμπάουντ κέρδισε το φάουλ και με μία βολή έδωσε στους γηπεδούχους μια πολύ δύσκολη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 39-40, 57-57, 78-77

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ