EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς vs Ίβκοβιτς: Οι ευρωπαϊκές μάχες των κουμπάρων

Ομπράντοβιτς vs Ίβκοβιτς: Οι ευρωπαϊκές μάχες των κουμπάρων

Η Αναντολού Εφές υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε (5/2, 20:30) στον τουρκικό "εμφύλιο" της 6ης αγωνιστικής του Top 16, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να στοχεύει στην... ισοφάριση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το Euroleague Greece θυμάται τις ευρωπαϊκές μονομαχίες των κουμπάρων.

Η αναμέτρηση της Αναντολού Εφές με τη Φενέρμπαχτσε είναι αυτή που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του Top 16. Όχι μόνο γιατί πρόκειται για τουρκικό "εμφύλιο", αλλά κυρίως γιατί θα αναμετρηθούν δύο από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα υποδεχθεί τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, σε μια μονομαχία που αναβίωσε πέρσι στην Euroleague, μετά από οκτώ χρόνια αναμονής. Παρά την κοινή τους παρουσία στους πάγκους των δύο "αιωνίων" πάντως, δεν αναμετρήθηκαν ποτέ επί ευρωπαϊκού εδάφους, παρά μόνο όταν εργάστηκαν σε άλλες ομάδες.

Το μεγαλύτερο μέρος της προϊστορίας αφορά βέβαια τον Παναθηναϊκό και τις ρωσικές ομάδες (ΤΣΣΚΑ και Ντιναμό Μόσχας) στις οποίες εργάστηκε ο "Ντούντα", πριν μετακομίσει στην Τουρκία για να αναλάβει τις τύχες της Αναντολού Εφές. Το πλέον αξιοσημείωτο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στην Euroleague πάντως αφορά το σερί που έτρεξαν οι δυο τους, ανά περιόδους.

Ομπράντοβιτς vs Ίβκοβιτς: Οι ευρωπαϊκές μάχες των κουμπάρων

Για να γίνουμε πιο σαφείς, θα σας ενημερώσουμε πως τα τέσσερα πρώτα ραντεβού κατέληξαν στην πλευρά του Ντούσαν Ίβκοβιτς, με την ΤΣΣΚΑ να κερδίζει αδιαλείπτως τον Παναθηναϊκό για μία διετία (2003-'05), πριν αρχίσει η αντεπίθεση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο τότε προπονητής του "τριφυλλιού" κέρδισε για πρώτη φορά τον κουμπάρο του στον μικρό τελικό του Final Four της Μόσχας. Τότε που η "ομάδα του στρατού" έκανε δύο μαζεμένες ήττες στη διοργάνωση, για να ολοκληρώσει τη χρονιά στην τέταρτη θέση της Euroleague, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται μια θέση πιο ψηλά.

Αυτή ήταν κι η αρχή του σερί του "Ζοτς", το οποίο κρατά μέχρι σήμερα (5/2, 20:30). Πέντε διαδοχικές νίκες μετρά ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, με τις δύο τελευταίες να αφορούν τους τουρκικούς "εμφύλιους" στο Top 16 της Euroleague. Έτσι, έχει το ελάχιστο δυνατό προβάδισμα (5-4) έναντι του Ντούσαν Ίβκοβιτς, θέλοντας απόψε να διευρύνει το αήττητο σερί του. Έχει κλείσει άλλωστε ήδη μια δεκαετία από την τελευταία φορά που ηττήθηκε σε προσωπική τους μονομαχία επί ευρωπαϊκού εδάφους. Μία ακόμη θέλει για να μεγαλώσει το προβάδισμά του...

Σεζόν Διοργάνωση/Φάση Αγώνας Σκορ
2003-'04 Euroleague/Regular Season Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ 58-69
2003-'04 Euroleague/Regular Season ΤΣΣΚΑ - Παναθηναϊκός 75-68
2004-'05 Euroleague/Regular Season Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ 73-85
2004-'05 Euroleague/Regular Season ΤΣΣΚΑ - Παναθηναϊκός 75-72
2004-'05 Euroleague/Final Four ΤΣΣΚΑ - Παναθηναϊκός 91-94
2006-'07 Εuroleague/Play offs Παναθηναϊκός - Ντιναμό Μόσχας 80-58
2006-'07 Euroleague/Play offs Ντιναμό Μόσχας - Παναθηναϊκός 65-73
2014-'15 Euroleague/Top 16 Αναντολού Εφές - Φενέρμπαχτσε 71-77
2014-'15 Euroleague/Top 16 Φενέρμπαχτσε - Αναντολού Εφές 83-72
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ