EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Ο ήρωας ήταν ο Ούντο"

Ομπράντοβιτς: "Ο ήρωας ήταν ο Ούντο"

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεχώρισε τους Ούντο και Μαχμούτογλου μετά το μεγάλο διπλό της Φενέρμπαχτσε στο Κάουνας. Διαβάστε τι ειπώθηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Με την έκτη νίκη στους τελευταίους επτά αγώνες η Φενέρμπαχτσε παρέμεινε στις πρώτες θέσεις της κατάταξης και συνεχίζει την καταδίωξη του Ολυμπιακού για την 3η θέση. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην μείνει ικανοποιημένος από το διπλό της ομάδας του μέσα στο Κάουνας, ειδικά από τη στιγμή που πήγε στη Λιθουανία και με δύο σημαντικές ελλείψεις, τον Κώστα Σλούκα και τον Γιαν Βέσελι. Ο Σέρβος προπονητής έκανε μάλιστα ειδική μνεία σε δύο παίκτες του, τον Μελίχ Μαχμούτογλου και τον Επε Ούντο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις μετά το τέλος της αναμέτρησης:

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (Ζαλγκίρις): "Δώσαμε μάχη, αλλά κάναμε πάρα πολλά πνευματικά λάθη. Ήμασταν στο παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος του. Ο Μαχμούτογλου είχε ένα εκπληκτικό σερί στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά καταφέραμε να επιστρέψουμε και να ανακτήσουμε το προβάδισμα. Στη συνέχεια όμως κάποια ασυνεννοησίες συνέβησαν, δεν ακολουθήσαμε το πλάνο μας και το επόμενο σερί που έκαναν μας σκότωσε. Πρέπει να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι παίξαμε απέναντι σε μία τις καλύτερες άμυνες στην EuroLeague. Είναι αθλητικοί, λίγο μεγαλύτεροι σε μέγεθος από εμάς και διαθέτουν εξαιρετικούς προπονητές".

Ζέλικο Ομπράντοβιτς (Φενέρμπαχτσε): "Χρειαζόμασταν να αλλάξουμε και να παίξουμε καλύτερα επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο. Κυκλοφορήσαμε τη μπάλα, κάναμε πολλές έξτρα πάσες, είχαμε πολύ καλές αποφάσεις, ιδιαίτερα αφότου παίξαμε πρώτα καλύτερη άμυνα και ήμασταν πιο ήρεμοι. Αυτός είναι ο λόγος που κερδίσαμε το παιχνίδι. Αν παρακολουθήσετε προσεκτικά, ο Μαχμούτογλου ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και ήταν το άξιζε. Τον φώναξα από τον πάγκο και του είπα να είναι επιθετικός. Είναι καταπληκτικός σουτέρ και έπαιξε εξαιρετικά. Για μένα, πάντως, ο ήρωας του αγώνα ήταν όλη η ομάδα και κυρίως ο Επε Ούντο, που έπαιξε 38 λεπτά. Του είπα εάν θέλει να ξεκουραστεί στο 4ο δεκάλεπτο και μου είπε ότι είναι εντάξει και ότι θέλει να συνεχίσει να παίζει".

Επε Ούντο (Φενέρμπαχτσε): "Αυτό ήταν ένα τεράστιο παιχνίδι. Τα Playoffs είναι στη γωνία και χρειαζόμαστε κάθε νίκη που μπορούμε να κάνουμε, ειδικά για την κατάταξη. Γι αυτό με πήρε ο Ομπράντοβιτς. Οι συμπαίκτες μου στηρίζονται πάνω μου. Πρέπει να γίνω καλύτερος στην κάλυψη των Pick 'n' rolls αλλά συνεχίσω να βελτιώνομαι. Πρέπει επίσης να πασάρω καλύτερα. Ο Ομπράντοβιτς με εμπιστεύεται σε τέτοιες καταστάσεις, προσπαθώ να βρίσκω τους σουτέρ. Ήταν πολύ σκληρό παιχνίδι. Η Ζαλγκίρις είναι σκληρή ομάδα".

Κέβιν Πάνγκος (Ζαλγκίρις): "Δεν εκτελέσαμε το πλάνο μας στην άμυνα και στην επίθεση κάναμε πολλά λάθη. Η Φενέρμπαχτσε είναι πολύ καλή ομάδα αλλά και εμείς δεν παίξαμε όσο καλά θα μπορούσαμε".

Παούλιους Γιανκούνας (Ζαλγκίρις): "Το παιχνίδι είχε πολλή ένταση. Κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα και τα εκμεταλλεύτηκαν, έβαλαν τρίποντα, εύκολα λέι-απ στο transition. Όταν ξέφυγαν με 8-10 πόντους, ήταν δύσκολο να τους πιάσουμε ξανά".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ