EUROLEAGUE

Ολυμπιακός - Νεπτούνας 89-79

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση, επικράτησε δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, της Νεπτούνας, στο ΣΕΦ, με 89-79.

Μετά την ήττα από τη Λαμποράλ Κούτσα, ο Ολυμπιακός έψαχνε αντίδραση. Και την βρήκε απέναντι στη Νεπτούνας, στο ΣΕΦ. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν καταιγιστικοί και χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Μπρεντ Πέτγουεϊ, που έκανε ρεκόρ καριέρας στην Euroleague με 20 πόντους, πήραν την έβδομη νίκη τους σε οκτώ παιχνίδια, στον όμιλο, με 89-79.

Ιστορικής σημασίας ήταν η αναμέτρηση και για τον Βασίλη Σπανούλη, που πέρασε τον Γιάκα Λάκοβιτς στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Euroleague. Όλα αυτά σε ένα παιχνίδι, που τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού (Πέτγουεϊ, Ντάνστον, Σπανούλης, Λαφαγιέτ) είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Πλέον ο Ολυμπιακός θέλει νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα ή ήττα έστω με τέσσερις πόντους (62-57) και νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Γαλατάσαραϊ για να ''κλειδώσει'' την πρώτη θέση του ομίλου.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του Μπρεντ Πέτγουεϊ

Οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου

Ο αγώνας

Το πρώτο καλάθι του αγώνα από τον Σπανούλη, που έπιασε εκείνη τη στιγμή τον Γιάκα Λάκοβιτς στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ στην Euroleague, αλλά και το καλάθι του Ντάρντεν έδωσαν προβάδισμα με το "καλημέρα" (4-0, 1'). Οι φιλοξενούμενοι, όμως αντέδρασαν άμεσα. Ανέβασαν την απόδοσή τους σε άμυνα και επίθεση, παίρνοντας προβάδισμα (4-8, 4'). Ο Ντεϊβίντας Γκαϊλιους ήταν "ζεστός", ανεβάζοντας τη διαφορά (4-11). Ο Ντάρντεν ήταν ορεξάτος, ο Αγραβάνης τον ακολούθησε, η άμυνα "έκλεισε". Έτσι, οι γηπεδούχοι πλησίασαν αρχικά, ενώ με τον Σπανούλη να ξεπερνάει τον Γιάκα Λάκοβιτς στην τρίτη θέση της λίστας των κορυφαίων σκόρερ της Euroleague, πήραν προβάδισμα (14-13, 6'). Ο Μπένσον ισοφάρισε στη συνέχεια, για τους φιλοξενούμενους (17-17 στο 8'). Το τελευταίο δίλεπτο του πρώτου δεκαλέπτου, όμως, άνηκε στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες με τους Ντάνστον και Σπανούλη να έχουν "ζεσταθεί" με επί μέρους 7-2 ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 24-19.

Ακόμα καλύτερη ήταν η εκκίνηση στο δεύτερο δεκάλεπτο. Λαφαγιέτ, Πέτγουεϊ και Χάντερ μπήκαν στην... εξίσωση, με την διαφορά να ανεβαίνει σε διψήφια επίπεδα (31-21, 12'). Ο Πέτγουεϊ... ζεστάθηκε και έγραψε το 36-25, με τρίποντο. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, όμως και χάρη στο πρώτο καλάθι του Σακούρ μείωσαν (36-29, 15'). Κάθε φορά που η Νεπτούνας προσπαθούσε να επανέλθει, ο Ολυμπιακός έβρισκε τρόπους να ανοίγει τη διαφορά. Αυτό έγινε με προσπάθειες των Λαφαγιετ και Χάντερ (43-31, 17'). Το "ερυθρόλευκο" προβάδισμα έφτασε μέχρι τους 14 πόντους, χάρη στον Ντάνστον (45-31, 18'). Οι φιλοξενούμενοι, όμως, κατάφεραν να μειώσουν, με τους Σακούρ και Βασίλιους να είναι αποτελεσματικοί, σε 47-36 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Με την ίδια διάθεση μπήκαν στο παρκέ, για το δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι. Ντάνστον και Πετγουεϊ έδιναν λύσεις και το προβάδισμα έμενε σε επίπεδα... ασφαλείας (54-41, 23'). Οι Πειραιώτες διατηρούσαν το προβάδισμα σε υψηλά επίπεδα, χάρη στην αποτελεσματικότητα του Μπρεντ Πέτγουεϊ (60-45, 25'). Ο Σλούκας "συνδέθηκε" κι αυτός με το αντίπαλο καλάθι, εκτοξεύοντας στο +17 τη διαφορά (64-47, 26'). Οι φιλοξενούμενοι ροκάνισαν τη διαφορά. Γκαϊλιους και Σίνιτσα "εκτέλεσαν" έξω από τα 6,75 (64-53, 27'). Η απάντηση, δια χειρός Λαφαγιέτ, όμως, ήταν άμεση (67-53 στο 28'). Δύο βολές του Όλιβερ Λαφαγιέτ στο 29' διαμόρφωσαν και το σκορ τρίτης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να κλείνει το δεκάλεπτο στο +16 (69-53).

Οι Λιθουανοί μπήκαν με διάθεση να μαζέψουν τη διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο, κάτι που πέτυχαν, μέχρι ενός σημείου, με μπροστάρη τον Ζαβάτσκας (71-62, 32'). Ο Πετγουεϊ παρέμενε... συνδεδεμένος με το αντίπαλο καλάθι για το 74-62 (34'). Οι γηπεδούχοι έφτασαν μέχρι και το +16 με τον 13ο πόντο του Ντάνστον στην αναμέτρηση (80-64, 36'). Ο Ζαβάτσκας δεν παράτησε το παιχνίδι, για την ομάδα του, μειώνοντας το σκορ (80-70, 37'). Δύο βολές του Σπανούλη, ένα λεπτό πριν το τέλος "σφράγισαν" τη νίκη για τον Ολυμπιακό (87-73). Το τελικό αποτέλεσμα (89-79) βρήκε τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να πανηγυρίζουν την έβδομη νίκη τους σε οκτώ αναμετρήσεις.

Αγώνας επίδειξης στο ημίχρονο

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, στο παρκέ του ΣΕΦ βρέθηκαν αθλητές από τα Special Olympics. Αυτοί αγωνίστηκαν σε αγώνα επίδειξης, διάρκειας έξι λεπτών, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου σε κάθε προσπάθειά τους.

Δεκάλεπτα: 24-19, 47-36, 69-53, 89-79.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ