EUROLEAGUE

Ολυμπιακός - Νανσί 91-78

Ολυμπιακός - Νανσί 91-78

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Νανσί με 91-78, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Βασίλη Σπανούλη, Ανδρέα Γλυνιαδάκη (video)

Εξαιρετικός στο πρώτο και το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος έφτασε στη νίκη απέναντι στη Νανσί στο ΣΕΦ με 91-78.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς επέβαλαν από τα πρώτα λεπτά του ματς τον ρυθμό τους, αλλά η έλλειψη συγκέντρωσης σε κάποια διαστήματα δεν επέτρεπε στους "ερυθρόλευκους" να ξεφύγουν στο σκορ.

Διαβάστε το σχόλιο του Μάνου Μίχαλου για το inside game του Ολυμπιακού που δεν αφήνει… να πέσουν κάτω οι συγγενείς και φίλοι που πήγαν στο ΣΕΦ

Ο Βασίλης Σπανούλης, όμως με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη που δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Ακίν Ακινμπάλα και στη φροντ λάιν των Γάλλων ανέβασαν την διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο (67-52), βάζοντας τις βάσεις για να φτάσει η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο θετικό αποτέλεσμα.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σημείωσε 26 πόντους, ενώ 11 είχε ο Μιχάλης Πελεκάνος και 10 ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης. Από την Νανσί ο Μέρμαν είχε 20 πόντους και ο Σουλέρ 15.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και κατάφερε με... σερβιτόρο τον Λάζαρο Παπαδόπουλο και εκτελεστές τους Σπανούλη, Πρίντεζη να αποσπαστεί στο σκορ με 19-16, ύστερα από καλάθι του αρχηγού των "ερυθρολεύκων" στο 7'.

Στη συνέχεια οι Πειραιώτες ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοση τους και η ευστοχία τους από τη γραμμή των 6μ.75, σε συνδυασμό με τον περιορισμό του Νικολά Μπατούμ βρέθηκαν στο τέλος της πρώτης περιόδου μπροστά με οκτώ πόντους (30-22), την ώρα που οι Γάλλοι δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε το ίδιο καλά με το πρώτο. Ο Γιώργος Πρίντεζης θα ανεβάσει στο 12' την διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων για πρώτη φορά στους έντεκα πόντους (35-24), με τον Σάμνικ να μειώσει ένα λεπτό αργότερα σε 35-26.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς σημείωσαν σε οκτώ λεπτά στην δεύτερη περίοδο πέντε πόντους. Αρκετά λάθη τόσο από τον Ολυμπιακό, όσο και από την Νανσί με αποτέλεσμα το ημίχρονο να βρει τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ με τέσσερις πόντους (40-36).

Μπλακ-άουτ... όμως όχι για τον Ολυμπιακό

Στο ημίχρονο υπήρξε ένα απρόοπτο μπλακ άουτ, με τον φωτισμό του ΣΕΦ να "πέφτει". Έτσι, το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με μερικά λεπτά καθυστέρηση. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός με τον Βασίλη Σπανούλη να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του αύξησε την διαφορά από τους Γάλλους.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μαζί με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, ο οποίος πέρασε στη θέση του Λάζαρου Παπαδόπουλου που συμπλήρωσε τρία φάουλ έδωσαν στους γηπεδούχους την απαιτούμενη ώθηση και ξέφυγαν με 57-48, ύστερα από εννέα διαδοχικούς πόντους του Σπανούλη.

Έπειτα, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο στο +15 (67-52).

Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να διατηρήσει τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά και την διαφορά που είχε "χτίσει" στο προηγούμενο διάστημα. Έτσι, Γλυνιαδάκης θα κάνει το 71-57 για τους Πειραιώτες στο 34'.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Μονσού ανέβασαν την απόδοση τους και προσπάθησαν να επωφεληθούν από τα λάθη των γηπεδούχων. Έτσι, με επιμέρους σκορ 8-2 πλησίασαν στους οκτώ πόντους (73-65) στο 36'.

Ο Μιχάλης Πελεκάνος με τρίποντο θα κάνει το 77-65 για να ανεβάσει κι άλλο την διαφορά ο Γιωργος Πρίντεζης με 2/2 βολές (79-65). Τα τρίποντα των Σπανούλη, Πελεκάνο έκαναν το 85-70 για να φτάσουν τελικά οι "ερυθρόλευκοι" στο θετικό αποτέλεσμα με 91-78, σημειώνοντας την δεύτερη νίκη τους στην Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 30-22, 40-36, 67-52, 91-78.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 3, Λούκας 5(1), Άντιτς 7(1), Σπανούλης 26(4), Πελεκάνος 11(3), Παπαδόπουλος 6, Γκετσεβίτσιους 7(1), Γλυνιαδάκης 10, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 7(1), Κατσίβελης.

Νανσί (Μονσού): Ακινμπάλα 5, Γκραντ, Μπαντιάνε 2, Σουλέρ 15, Σιλά 2, Λίνεχαν 17(4), Σάμνικ 6, Πίντα, Αμαγκού 2, Μέρμαν 20(2).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ