EUROLEAGUE

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 72-81

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 72-81
INTIME SPORTS

Το... black jack του Ναβάρο (21π.), το λάθος του Κώστα Σλούκα και το εύστοχο τρίποντο του Μπραντ Όλεσον έκριναν υπέρ της Μπαρτσελόνα (81-72), ένα ματς που εξελίχθηκε σε θρίλερ στα τελευταία λεπτά.

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας του Ολυμπιακού με 81-72 για την τρίτη αγωνιστική του Top-16 της Euroleague. Έτσι, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει πλέον ρεκόρ 1-2 στον όμιλο, ενώ οι Καταλανοί παραμένουν αήττητοι.

Δείτε το Live της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μπαρτσελόνα...

Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα

Οι δηλώσεις του Πασκουάλ

Τα στατιστικά του αγώνα

Η Μπαρτσελόνα ήταν εξαιρετική στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, φτάνοντας σε ένα πολύ σημαντικό θετικό αποτέλεσμα ενόψει της συνέχεια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Ναβάρο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Μπαρτσελόνα, καθώς σημείωσε 21 πόντους, με τους 19 από αυτούς στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Μπραντ Όλεσον πέτυχε το καθοριστικό σουτ τριών πόντων για τους φιλοξενούμενους (66-72, 1:12'' πριν το τέλος) κι ενώ είχε προηγηθεί λάθος από τον Κώστα Σλούκα.

Από τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Βασίλης Σπανούλης τελείωσαν το παιχνίδι με 17 πόντους ο καθένας.

Ο αγώνας:

Στα πρώτα δύο λεπτά της αναμέτρησης καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να σημειώσει καλάθι. Στο τρίτο λεπτό ο Εράζεμ Λόρμπεκ πέτυχε το πρώτο καλάθι του αγώνα για να κάνει ο Γιώργος Πρίντεζης με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή το 3-2. Ο Άντε Τόμιτς με όμορφο χουκ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους Πειραιώτες (3-4), 7:46'' πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Μίρζα Μπέγκιτς πέτυχε το 5-4 για τους "ερυθρόλευκους", ενώ ο Πρίντεζης σημείωσε το 7-4 για τον Ολυμπιακό στο τέταρτο λεπτό του αγώνα. Ο Λοτζέσκι με σουτ δύο πόντων κάνει το 9-4, με τον Μαρσελίνιο Χουέρτας να μειώνει σε 9-6.

Ο Στράτος Περπέρογλου με εύστοχο σουτ τριών πόντων σημείωσε το 12-6 στο 5', με τον Παπανικολάου να μειώνει σε 12-8 για τους Καταλανούς. Ο Σπανούλης στη συνέχεια αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, με τον Μάντζαρη να κάνει φάουλ στον Χουέρτας.

Ο Πρίντεζης έκανε στη συνέχεια το 16-10 για να μειώσει ο Τόμιτς σε 16-12, 2:43'' πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Όλεσον, μάλιστα έφερε τη Μπαρτσελόνα στο -2 (16-14). Στη συνέχεια ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης κέρδισε φάουλ και με δύο εύστοχες βολές ανέβασε την διαφορά στους τέσσερις πόντους για τους γηπεδούχους (18-14). Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε στη συνέχεια βήματα. Το ίδιο και ο Σάδα, με τον Μπράιαντ Ντάνστον να ανεβάζει την διαφορά στους έξι πόντους (20-14). Ο Γιώργος Πρίντεζης με εύστοχο σουτ τριών πόντων έφερε τους "ερυθρόλευκους" στο +9 (23-14), αναγκάζοντας τον Τσάβι Πασκουάλ να πάρει τάιμ άουτ. Ο Τζόι Ντόρσεϊ μείωσε σε 23-16 και ο Σάδα πέτυχε το 23-18 για τους Καταλανούς, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Κοντά στο σκορ οι δύο ομάδες

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με δύο εύστοχες βολές μείωσε σε 23-20 για τη Μπαρτσελόνα στο πρώτο λεπτό της δεύτερης περιόδου, ενώ ο Αμπρίνες με εύστοχο σουτ τριών πόντων ισοφάρισε σε 23-23. Ο Περπέρογλου αστόχησε σε τρίποντο και ο Νάχμπαρ με όμορφη προσπάθεια έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με 23-26, καθώς ευστόχησε και σε συμπληρωματική βολή. Ο Σπανούλης πέρασε στο παρκέ στη θέση του Σλούκα και ο Λοτζέσκι στη θέση του Πρίντεζη. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πετύχει καλάθι, ενώ άστοχος ήταν και ο Μπόστιαν Νάχμπαρ στο 12'. Οι Πειραιώτες έκαναν λάθος και ο Αμπρίνες κέρδισε φάουλ από τον Δημήτρη Κατσίβελη. Αποτέλεσμα ήταν ο προπονητής των "ερυθρολεύκων", Γιώργος Μπαρτζώκας να καλέσει τάιμ άουτ.

Ο Αμπρίνες με δύο εύστοχες βολές σημείωσε το 23-28 για τη Μπαρτσελόνα, η οποία άρχισε να ελέγχει τον αγώνα και ο Σπαούλης με 1/2 βολές μείωσε σε 24-28 για τον Ολυμπιακό στο 13ο λεπτό του ματς. Ο Τζόι Ντόρσεϊ έκανε λάθος, με τον Σέντρικ Σίμονς να καρφώνει εντυπωσιακά στο καλάθι των φιλοξενούμενων (26-28). Ο Γιώργος Πρίντεζης στη συνέχεια θα αστοχήσει σε σουτ τριών πόντων για να πετύχει ο Νάχμπαρ το 26-30 για τους Καταλανούς. Ο Πρίντεζης για δεύτερη διαδοχική φορά δεν θα σημειώσει καλάθι, όπως και ο Αμπρίνες στο 15ο λεπτό του αγώνα. Στην επόμενη φάση ο Σπανούλης κέρδισε φάουλ από τον Αμπρίνες, κερδίζοντας το δικαίωμα για δύο ελεύθερες βολές. Ο Σπανούλης με 2/2 βολές μείωσε σε 28-30 στο 16' και ο Χουέρτας με σουτ δύο πόντων έκανε το 28-32.

Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 29-32, με την Μπαρτσελόνα να μην σημειώνει καλάθι στο 18ο λεπτό. Ο Σλούκας αστόχησε έπειτα σε σουτ τριών πόντων και ο Σπανούλης μετά από μία όμορφη προσπάθεια επίσης δεν θα καταφέρει να πετύχει καλάθι. Ο Χουέρτας θα χάσει ένα εύκολο καλάθι, όπως και ο Πρίντεζης. Ο Γιώργος Πρίντεζης, όμως 33 δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή ισοφάρισε σε 32-32. Ο ημίχρονο τελικά έκλεισε με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ, έπειτα από δύο εύστοχες βολές του Σέντρικ Σίμονς, ο οποίος πέτυχε το 34-32.

Πήρε μπροστά ο Ναβάρο...

Στην τρίτη περίοδο του αγώνα, Ο Ναβάρο έκαε το 34-34, ισοφαρίζοντας για τη Μπαρτσελόνα, ενώ ο Βαγγέλης Μάντζαρης στη συνέχεια δεν θα καταφέρει να πετύχει καλάθι. Ο Αμπρίνες και πάλι, αυτή την φορά με εύστοχο σουτ τριών πόντων έκανε το 34-37 για να μειώσει στο 22ο λεπτό ο Βασίλης Σπανούλης σε 36-37. Ο Λόρμπεκ πέτυχε και 36-39, με τον Ναβάρο να σημειώνει το 36-41 στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός δεν θακαταφέρει να πετύχει καλάθι με τον Αμπρίνες να κερδίζει φάουλ από τον Βασίλη Σπανούλη. Ξανά ο Ναβάρο έκανε το 36-43 για τη Μπαρτσελόνα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας 6:23'' πριν το τέλος του δεκαλέπτου κάλεσε τάιμ άουτ, βλέποντας τη Μπαρτσελόνα δια χειρός Ναβάρο να ξεφεύγει στο σκορ. Ο Μάντζαρης με τρίποντο μείωσε σε 39-43 για τον Ολυμπιακό και ο Άμπρινες στη συνέχεια αστόχησε σε σουτ τριών πόντων. Ο Μπέγκιτς κέρδισε φάουλ από τον Άντε Τόμιτς και ο Σπανούλης έφερε τον Ολυμπιακό στο -2 (41-43). Ο Περπέρογλου δεν θα καταφέρει να πετύχει καλάθι και ο Ναβάρο έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στους Καταλανούς (41-45). Ο Μπέγκιτς δεν θα σημειώσει καλάθι και ο Ναβάρο για ακόμα μία φορά με σουτ τριών πόντων σημείωσε το 41-48 και με τρίποντο ανέβασε την διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στους δέκα πόντους (41-51). Ο Στράτος Περπέρογλου μείωσε σε 43-51 για τον Ολυμπιακό και ο Τζόι Ντόρσεϊ έκανε το 43-53.

Ο Κώστας Σλούκας στο 28ο λεπτό σημείωσε το 45-53, με τον Λόρμπεκ να αστοχεί στη συνέχεια, όμως τον Ντόρσεϊ να κερδίζει τη μπάλα. Οι Καταλανοί δεν κατάφεραν να σημειώσουν καλάθι, όμως έπειτα από λάθος του Σπανούλη, ο Όλεσον αύξησε την διαφορά στους δέκα πόντους και πάλι (45-55). Ο Περπέρογλου μείωσε σε 48-55, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα.

Ο Ντόρσεϊ με την έναρξη της τέταρτης περιόδου σημείωσε το 48-57 για να μειώσει ο Πρίντεζης σε 50-57 στο 31ο λεπτό του αγώνα. Ξανά ο Γιώργος Πρίντεζης μείωσε σε 52-57, 8:38'' πριν το τέλος του ματς. Ο Όλεσον αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, όπως και ο Γιώργος Πρίντεζης στη συνέχεια. Ο Όλεσον με τρίποντο ανέβασε την διαφορά στους οκτώ πόντους (52-60), ενώ ο Χουέρτας αύξησε την διαφορά στους δέκα πόντους (52-62) στο 33'. Ο Κώστας Σλούκας μείωσε σε 54-62, με τον Μπόστιαν Νάχμπαρ στη συνέχεια να αστοχεί σε προσπάθεια δύο πόντων. Ο Σλούκας και πάλι μείωσε σε 56-62 στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ ο Τόμιτς με κάρφωμα πέτυχε το 56-64.

Ο Μπράιαντ Ντάνστον σημείωσε το 58-64 για να κάνει στη συνέχεια η Μπαρτσελόνα λάθος και ο Σπανούλης να κερδίσει δύο βολές. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού με 1/2 βολές μείωσε σε 59-64 και ο Λόρμπεκ σημείωσε το 59-66, 4:38'' πριν το τέλος του αγώνα. Ο Ματ Λοτζέσκι με εύστοχο σουτ τριών πόντων έκανε το 62-66, μειώνοντας για τον Ολυμπιακό. Ο Νάχμπαρ δεν θα πετύχει καλάθι, όμως ο Μπράιαντ Ντάνστον κέρδισε φάουλ. Ο Αμερικανός σέντερ των Πειραιωτών μείωσε σε 64-66 στο 36'. Οι Καταλανοί δεν κατάφεραν να σημειώσουν καλάθι, με τον Ματ Λοτζέσκι να αστοχεί σε σουτ τριών πόντων. Ο Ναβάρο και πάλι με εύστοχο τρίποντο έκανε το 64-69, 2:40'' πριν το τέλος.

Ο Βασίλης Σπανούλης με 2/2 βολές μείωσε σε 66-69 για τον Ολυμπιακό, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να παίρνει τάιμ άουτ. Ο Όλεσον δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει την ενέργεια του και ο Σλούκας στη συνέχεια θα αστοχήσει σε σουτ τριών πόντων. Στη συνέχεια και 1:34'' πριν το τέλος, ο Ντάνστον "κόβει" τον Νάχμπαρ με τον Σλοβένο να κερδίζει δύο βολές. Αστοχεί και στις δύο με τον Σλούκα, όμως να κάνει λάθος και η μπάλα να πηγαίνει ξανά στα χέρια των Καταλανών. Ο Όλεσον, όμως 1:12'' πριν το τέλος με εύστοχο σουτ τριών πόντων κανει το 66-72 για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Περπέρογλου στη συνέχεια αστοχεί σε σουτ τριών πόντων.

Ο Όλεσον και πάλι με δύο εύστοχες βολές έκανε το 66-74, με τον Ναβάρο έπειτα από άστοχο σουτ για τον Ολυμπιακό να ευστοχεί σε δύο βολές και να κάνει το 66-76. Ο Κώστας Σλούκας με σουτ τριών πόντων μείωσε σε 69-76 για να πάρουν τελικά οι Καταλανοί το θετικό αποτέλεσμα με 81-72.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ