EUROLEAGUE

Ολυμπιακός - Λαμποράλ Κούτσα 89-59

Ολυμπιακός - Λαμποράλ Κούτσα 89-59

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΣΕΦ της Λαμποράλ Κούτσα με 89-59 και έδωσε τέλος στο σερί των τεσσάρων ηττών που είχε. Πολύ καλός ο Βασίλης Σπανούλης στην επιστροφή του, όπως και ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τη Λαμποράλ Κούτσα με 89-59 και σημείωσε την πέμπτη του νίκη στο Top-16 της Euroleague. Παράλληλα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών που είχε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με τελευταία νίκη στις 13 Φεβρουαρίου απέναντι στην Αναντολού Εφές στον Πειραιά.

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 5-6 και "έπιασε" τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και τη Μάλαγα (που έχασε από τη Μπαρτσελόνα). Στην τριπλή ισοβαθμία οι Πειραιώτες είναι δεύτερη, μόνο και μόνο επειδή οι Τούρκοι έχουν παίξει όλα τα ματς. Όπως γίνεται κατανοητό το πολύ κρίσιμο ματς για τους Πειραιώτες είναι το επόμενο με τη Μάλαγα. Αναλυτικά η κατάταξη

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα

Οι δηλώσεις του Σέρτζιο Σκαριόλο

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Λαμποράλ Κούτσα...

Οι Βάσκοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και με την ευστοχία του Μαϊνόλντι (3/3 τρίποντα στα πρώτα λεπτά), προηγήθηκαν με 7-15 στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός, όμως απάντησε με ένα σερί 14-0, πέρασε μπροστά, έλεγξε τον αγώνα και κατάφερε να φτάσει χωρίς δυσκολίες στο θετικό αποτέλεσμα που του επιτρέπει να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Σπανούλης και ο Παπαπέτρου

Ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης πάτησε και πάλι, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, ενώ εξαιρετικό παιχνίδι έκανε και ο Ματ Λοτζέσκι, μαζί με το δίδυμο των ψηλών Ντάνστον-Σίμονς. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, πάντως ήταν εκείνος που έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού. Ο νεαρός φόργουορντ ήταν πάρα πολύ καλός στο διάστημα που πάτησε παρκέ και βοήθησε την ομάδα του να πάρει το θετικό αποτελεσμα. Επόμενο ματς για τους "ερυθρόλευκους" στην Euroleague είναι απέναντι στη Μάλαγα εκτός έδρας, σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι για τη συνέχεια των Πειραιωτών.

Από τη Λαμποράλ ο Μαϊνόλντι, ο οποίος ξεκίνησε καλά έμεινε σε... ρηχά νερά, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Αντρές Νοτσόνι ανέβασε την απόδοση του, χωρίς όμως να καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη.

Ο αγώνας:

Ο Βασίλης Σπανούλης με εύστοχο σουτ τριών πόντων σημειώσει το πρώτο καλάθι στην αναμέτρηση για να μειώσουν οι Βάσκοι σε 3-2 στο πρώτο λεπτό του αγώνα. Ο Έλληνας γκαρντ, μάλιστα έκανε και το 5-2 για τους Πειραιώτες.Ο Μαϊνόλντι με τρίποντο ισοφάρισε σε 5-5 και ο Γκιόργκι Σερμαντίνι έκανε το 7-5 στο 2'. Ο Σπανούλης στην επόμενη φάση έκανε λάθος και ο Σαν Εμετέριο πέτυχε το 7-7 στο τρίτο λεπτό του ματς. Ο Μαϊνόλντι και πάλι με εύστοχο σουτ τριών πόντων έδωσε το προβάδισμα στη Λαμποράλ. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σημειώσει καλάθι, με τον Μαϊνόλντι να ευστοχεί σε ακόμα ένα τρίποντο και να δίνει αέρα έξι πόντων στην Λαμποράλ Κούτσα στο 4' (7-13).

Ο Πλάις δεν πέτυχε καλάθι με τον Σαν Εμετέριο να κάνει φάουλ στον Λοτζέσκι. Οι Βάσκοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και ο Πλάις έκανε το 7-15 στο πέμπτο λεπτό του ματς. Ο Σερμαντίνι μείωσε σε 9-15, ενώ ο ίδιος παίκτης έπειτα από άστοχο σουτ του Πλάις με δύο εύστοχες βολές μείωσε σε 11-15. Ο Σπανούλης με τρίποντο έφερε τον Ολυμπιακό στο -1 (14-15) για να κάνει ο Πέτγουεϊ το 16-15 και ο Ματ Λοτζέσκι να ανεβάσει την διαφορά στους τέσσερις πόντους (19-15) στο 8ο λεπτό. Η Λαμποράλ δεν κατάφερε να σημειώσει καλάθι, με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ να κάνει το 21-15 για τον Ολυμπιακό και τον Σέρτζιο Σκαριόλο να παίρνει τάιμ άουτ.

Ο Ντιόπ μείωσε σε 21-17 για τη Λαμποράλ για να πετύχει ο Μπράιαντ Ντάνστον το 23-17, 1:24'' πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Χάνγκα μείωσε σε 23-20, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα.

Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Ματ Λοτζέσκι ανέβασε την διαφορά στους πέντε πόντους για τον Ολυμπιακό (25-20). Η Λαμποράλ μείωσε σε 25-21 για να κάνει ο Μπράιαντ Ντάνστον με κάρφωμα το 27-21 στο 12'. Ο Κοζέρ στην επόμενη φάση δεν κατάφερε να σημειώσει καλάθι, ο Σίμονς "κόπηκε", με τον Αντρές Νοτσιόνι να αστοχεί σε σουτ τριών πόντων. Ο Σίμονς και πάλι δεν σημείωσε καλάθι, όπως και ο Ντιόπ στη συνέχεια. Ο Ντάνστον και πάλι, έδωσε στον Σλούκα που έκανε το 29-21, με τον Κώστα Σλούκα να ανεβάζει την διαφορα στους 11 πόντους (32-21) στο 14ο λεπτό του αγώνα και τον Σέρτζιο Σκαριόλο να καλεί τάιμ άουτ.

Ο Βασίλης Σπανούλης με δύο εύστοχες βολές έκανε το 34-21 και ο Τιμπόρ Πλάις μείωσε σε 34-23. Ο Λοτζέσκι ανέβασε την διαφορά στους 13 πόντους (36-23), ενώ στη συνέχεια και πάλι ο Αμερικανός πέτυχε το 38-23 στο 16'. Ο Χάνγκα αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, όπως και ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Ο Χάνγκα με 1/2 βολές μείωσε σε 38-24 για να κάνει ο Παπαπέτρου το 41-24 στο 18'. Η Λαμποράλ Κούτσα μείωσε σε 41-26 και ο Ερτέλ με 1/2 έκανε το 41-27. Ο Πέτγουεϊ σημείωσε το 43-27 για να πετύχει ο Λοτζέσκι το 45-27. Ο Μαϊνόλντι αστόχησε σε σουτ τριών πόντων για να κλείσει το ημίχρονο με 45-27.

Έλεγξε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός

Ο Ματ Λοτζέσκι στο 21ο λεπτό του αγώνα με εύστοχο σουτ τριών πόντων έκανε το 48-27 για να μειώσουν οι Βάσκοι σε 48-30 και ο Σέντρικ Σίμονς με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή σημείωσε το 51-30 στο 23'. Ο Αμερικανός του Ολυμπιακού και πάλι ανέβασε την διαφορά στους 23 πόντους (53-30) για να μειώσει η Λαμποράλ σε 53-33. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε το 55-33 για τους "ερυθρόλευκους" και ο Νοτσιόνι μείωσε σε 55-35.

Ο Αντρές Νοτσιόνι με δύο εύστοχες βολές σημείωσε το 55-37 στο 25ο λεπτό του αγώνα και ο Λοτζέσκι πέτυχε το 57-37 για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Σέντρικ Σίμονς έκανε το 59-37, με τον Κοζέρ να μειώνει σε 59-40 για τους Βάσκους στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Σπανούλης με 1/2 βολές έκανε το 60-40 για να αστοχήσει στη συνέχεια ο Ποέτα σε σουτ τριών πόντων. Ο Σίμονς και πάλι έκανε το 62-40 για να κλείσει τελικά το τρίτο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 67-46.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα οι γηπεδούχοι με τον Κώστα Σλούκα έκαναν το 74-49 στο 32ο λεπτό, ενώ στην επόμενη φάση η Λαμποράλ δεν κατάφερε να σημειώσει καλάθι. Στα επόμενα δύο λεπτά καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να σημειώσει καλάθι, ενώ στο 35' ο Μπράιαντ Ντάνστον δεν κατάφερε να καρφώσει και να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την διαφορά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι.

Ο Μαϊνόλντι στη συνέχεια αστόχησε σε σουτ τριών πόντων για να κάνει ο Βασίλης Σπανούλης με εύστοχο τρίποντο το 77-49 για την ομάδα του Γιωργου Μπαρτζώκα. Ο Πλάις με 2/2 βολές έκανε το 77-51 και ο Παπαπέτρου σημείωσε το 79-51 για να αυξήσει την διαφορά ακόμα περισσότερο ο Γκιόργκι Σερμαντίνι (81-51). Ο Ιωάννης Παπαπέτρου με εύστοχο σουτ τριών πόντων έκανε το 84-53. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα στο σκορ (88-55) για να μειώσουν οι Βάσκοι σε 88-59. Έτσι, ο Ολυμπιακός έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα με 89-59 πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ