EUROLEAGUE

Ολυμπιακός - Γαλατάσαραϊ 88-81

Ολυμπιακός - Γαλατάσαραϊ 88-81
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση για τους "8" της Ευρωλίγκας, μετά το 88-81 κόντρα στην Γαλατάσαραϊ που δεν πέρασε ποτέ μπροστά στο σκορ! Αντίπαλος στα προημιτελικά η Σιένα.(vids)

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε της Γαλατάσαραϊ για την έκτη αγωνιστική του "Top-16" της Ευρωλίγκας με 88-81 και πήρε το δεύτερο "εισιτήριο" πίσω από την ΤΣΣΚΑ για τους "8".

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση, επέβαλαν το παιχνίδι τους και παρά τις προσπάθειες των Τούρκων να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Αντίπαλος των "ερυθρολεύκων" στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας θα είναι η Σιένα (ανώδυνη εντός έδρας ήττα από την Ρεάλ με 102-90), η οποία κατάφερε να υποσκελίσει τις τρεις ισπανικές ομάδες (Ρεάλ, Μπιλμπάο, Μάλαγα) του ομίλου της και να πάρει την πρώτη θέση μαζί με το πλεονέκτημα έδρας.

Να θυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τους πρωταθλητές Ιταλίας και την περασμένη σεζόν για την ίδια φάση του θεσμού, έχοντας όμως εκείνος το πλεονέκτημα. Η Σιένα μετά από μία αποκαρδιωτική εμφάνιση είχε καταφέρει να "σπάσει" την έδρα του Ολυμπιακού και να πάρει την πρόκριση για το φαιναλ-φορ με 3-1 νίκες.

Για τους Πειραιώτες ο Βασίλης Σπανούλης πέτυχε 20 πόντους, ενώ μοίρασε και 8 ασίστ και τον ακολούθησε ο Γιωργος Πρίντεζης με 16. Από την Γαλατάσαραϊ ο Άντριτς είχε 15 πόντους και ο Γκόρντον 13.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και κατάφερε να επιβάλει το παιχνίδι του με τη βοήθεια του κόσμου του απέναντι στην Γαλατάσαραϊ, η οποία έδειχνε να μην πατάει καλά στα πρώτα λεπτά του ματς. Με αυτόν τον τρόπο οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με 10-2, έπειτα από τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου θα κάνει το 18-8 στο 7'.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι θα πιέσουν ακόμα περισσότερο και δεν θα επιτρέψουν στους Τούρκους να φτάσουν στο καλάθι, από τους οποίους μόνο ο Τζαμόν Γκόρντον δημιουργούσε προβλήματα στους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός ήταν καλά "διαβασμένος" και κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα δέκα πόντων (24-14) με δύο πόντους από τον Γιώργο Πρίντεζη.

Πίεσε η Γαλατά

Η Γαλατά με την έναρξη της δεύτερης περιόδου θα προσπαθήσει να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση και να πλησιάσει τους "ερυθρόλευκους" που έδειχναν να ελέγχουν την αναμέτρηση.

Ο Αρσλάν με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή θα μειώσει στο 15' σε 32-28 για να κάνει ο Κώστας Σλούκας το 34-28 υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος δυσκολευόταν να ανοίξει την άμυνα των Τούρκων. Οι παίκτες του Οκτάι Μαχμουτί θα συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό και με τρίποντο του Σιπ θα πλησιάσουν στους τρεις πόντους (36-33) στο δύο λεπτά πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ο Ολυμπιακός, όμως σε εκείνο το σημείο θα αφυπνιστεί και με... αιχμή του δόρατος τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη θα πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα οκτώ πόντων κόντρα στην Γαλατάσαραϊ (43-35).

Τα σουτ του Λάκοβιτς...

Στην τρίτη περίοδο, η Γαλατάσαραϊ θα ανεβάσει ξανά την πίεση και θα προσπαθήσει να μαζέψει και πάλι την διαφορά από τον Ολυμπιακό, ώστε να διεκδικήσει τη νίκη. Ο Γιάκα Λάκοβιτς με δύο εύστοχες βολές θα σημειώσει το 54-47, ενώ και πάλι ο Σλοβένος θα κάνει το 54-50 με εύστοχο τρίποντο.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν χάσει την συγκέντρωση τους και η διαφορά θα πέσει στον πόντο για πρώτη φορά στον αγώνα, ύστερα από εύστοχο σουτ τριών πόντων του Λάκοβιτς (54-53). Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, όμως με τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Έισι Λο, ο οποίος έδινε λύσεις θα καταφέρουν να αποσπαστούν με 60-53, δύο λεπτά πριν το τέλος του ματς.

Το τρίτο δεκάλεπτο θα ολοκληρωθεί με καλάθι του Λάζαρου Παπαδόπουλου (67-58) και όμορφο "κόψιμο" του Γιώργου Πρίντεζη στον Αλντεμίρ, ο οποίος είχε... ταλαιπωρήσει αρκετά τους "ερυθρόλευκους" στην τρίτη περίοδο.

Έλεγξε τον ρυθμό

Ο Ολυμπιακός στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης θα συντηρήσει προβάδισμα οκτώ πόντων, έπειτα από καλάθι του αρχηγού του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη (69-61). Ο Άντιτς θα είναι ο παίκτης που θα ανεβάσει την διαφορά στους δέκα πόντους (71-61), όμως οι Τούρκοι με τον Σούμπερτ θα ισορροπήσουν και θα μειώσουν σε 75-68.

Ο ίδιος παίκτης θα αστοχήσει σε σουτ τριών πόντων, ο Σιπ θα κάνει φάουλ στον Πρίντεζη, ο οποίος θα σημειώσει με 1/2 βολές το 77-68 στο 35'. Ο Ολυμπιακός θα συνεχίζει να παίζει καλή άμυνα, ενώ ο Πρίντεζης θα σημειώσει το 79-70.

Στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα η άμυνα των Πειραιωτών θα "σφίξει" ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα η διαφορά, έπειτα από κλέψιμο και καλάθι του Σπανούλη να ανέβει ξανά σε διψήφιο αριθμό (83-72). Ο Λο περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος θα κάνει το 87-75 για να μειώσουν οι Τούρκοι σε 87-79 με τον Άντριτς.

Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Οκτάι Μαχμουτί θα προσπαθήσουν με φάουλ να σταματήσουν τον χρόνο και με γρήγορες επιθέσεις να μειώσουν την διαφορά από τους Πειραιώτες. Ο Σπανούλης με 1/2 βολές θα κάνει το 88-7, ενώ ο Άντριτς με 2/2 θα πετύχει το 88-81.

Το επιθετικό φάουλ του Λο 19 δευτερόλεπτα πριν το τέλος θα αναγκάσει τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ, με τον Ολυμπιακό να φτάνει τελικά στο θετικό αποτέλεσμα με 88-81 απέναντι στην Γαλατάσαραϊ και να εξασφαλίζει την δεύτερη θέση του Ε' ομίλου πίσω από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 43-35, 67-58, 88-81.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 9, Άντιτς 8, Σπανούλης 20(3), Ντόρσεϊ 8, Πελεκάνος, Κέσελ, Παπαδόπουλος 3, Πρίντεζης 16(1), Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 3(1), Σλούκας 4, Λο 14(1).

Γαλατάσαραϊ (Μαχμουτί): Σιπ 12(3), Λάκοβιτς 12(2), Κοκσάλ Σούμπερτ 11(3), Άντριτς 15, Γιλντιρίμ 2, Αλντεμίρ 10, Γκόρντον 13(1), Αρσλάν 3, Οζέρ 3(1), Σάβοβιτς.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ