EUROLEAGUE

Ολυμπιακός - Βαλένθια: Η μονομαχία των ταλαιπωρημένων

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÂÁËÅÍÈÉÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / VALENCIA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÂÁËÅÍÈÉÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / VALENCIA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βαλένθια (22/2, 21:00) σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "η μονομαχία των ταλαιπωρημένων". Το Sport24.gr γράφει για τους τραυματισμούς που έχουν "χτυπήσει" φέτος την EuroLeague.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βαλένθια (22/2, 21:00) δεν είναι το πιο εμπορικό του διημέρου στην EuroLeague, δεδομένου ότι η απόσταση που χωρίζει τις δύο ομάδες στην κατάταξη είναι μεγάλη. Οι "ερυθρόλευκοι" επιστρέφουν στο ΣΕΦ, λίγες ημέρες μετά το "πατατράκ" στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, την ίδια ώρα που οι "πορτοκαλί" αντιλαμβάνονται πως αν θέλουν να διατηρήσουν τις όποιες (μαθηματικές) ελπίδες τους για πρόκριση στα playoffs, θα πρέπει να πάρουν μερικές μεγάλες εκτός έδρας νίκες.

Πέραν του αγωνιστικού, που έχει σίγουρα ενδιαφέρον (δεδομένη της παρουσίας του Έρικ Γκριν στο ρόστερ της ισπανικής ομάδας), υπάρχει κάτι άλλο που κάνει... ξεχωριστές τις δύο ομάδες: οι τραυματισμοί.

Βλέπετε, μιλάμε για δύο από τις πιο ταλαιπωρημένες ομάδες της EuroLeague. Οι δύο αντίπαλοι έχουν αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα σε όλη τη διάρκεια της regular season από αριθμητικής άποψης, βλέποντας βασικά στελέχη τους να απουσιάζουν. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά σε μεγάλο βαθμό πρόκειται για επί μακρώ απουσίες, όπως είναι εκείνες του Λατάβιους Ουίλιαμς (σ.σ.: δεν έχει αγωνιστεί ακόμη φέτος!) και του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος έχασε τις δέκα πρώτες αγωνιστικές.

Παρότι μάλιστα αναμενόταν να κάνει το ντεμπούτο του στην αναμέτρηση του α' γύρου στο Pabellon Fuente de San Luis, έμεινε εκτός. Για να κάνει, ακολούθως, την πρώτη φετινή εμφάνισή του μία εβδομάδα αργότερα, στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÂÁËÅÍÈÉÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / VALENCIA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÂÁËÅÍÈÉÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / VALENCIA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Συνολικά, οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν χάσει 86 (!) αγώνες, όντες πολύ μακριά από τους δύο αποψινούς αντιπάλους του ΣΕΦ. Η Βαλένθια είναι εκείνη που βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 65 χαμένους αγώνες, ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν μείνει εκτός μάχης σε 39 παιχνίδια. Το καρέ κλείνει η Μπάμπεργκ, με 38 χαμένους αγώνες.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Βαλένθια, αυτοί που έχουν μείνει στα "πιτς" -άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο- είναι οι (σε παρένθεση ο αριθμός των χαμένων αγώνων): Λατάβιους Ουίλιαμς (22), Τζοάν Σάστρε (12), Γκιγιέμ Βίβες (9), Φερνάντο Σαν Εμετέριο (7), Αλμπέρτο Αμπάλντε (5), Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς (5), Σαμ Βαν Ρόσομ (2), Έρικ Γκριν (2) και Ράφα Μαρτίνεθ (1).

Από την άλλη, για τον Ολυμπιακό οι παίκτες που έχουν μείνει εκτός δράσης φέτος -για διαφορετικούς λόγους- είναι οι (σε παρένθεση ο αριθμός των χαμένων αγώνων): Δημήτρης Αγραβάνης (14), Βασίλης Σπανούλης (10), Νίκολα Μιλουτίνοβ (4), Ιωάννης Παπαπέτρου (3), Γιώργος Πρίντεζης (3), Βαγγέλης Μάντζαρης (2), Μπράιαν Ρόμπερτς (2) και Τζαμέλ ΜακΛιν (1).

Στο άλλο άκρο της ιστορίας, βρίσκονται ο Παναθηναϊκός Superfoods και η Ζάλγκρις. Πρόκειται για τις δύο ομάδες που έχουν δει τους περισσότερους παίκτες τους να συμμετέχουν σε όλα τα παιχνίδια της regular season της EuroLeague μέχρι στιγμής. Το "τριφύλλι" έχει εφτά (7) παίκτες με το... απόλυτο (22/22), ένας αριθμός που θα μειωθεί βέβαια μετά το πέρας της 23ης αγωνιστικής, αφού ο Κένι Γκάμπριελ δεν ακολούθησε την αποστολή της ομάδας για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Χίμκι. Από την άλλη, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει δει τους μισούς της δωδεκάδας να δίνουν το "παρών" σε όλους τους αγώνες.

Αναλυτικά οι παίκτες ανά ομάδα που έχουν παίξει σε όλα τα φετινά παιχνίδια της EuroLeague:

Παναθηναϊκός (7): Κένι Γκάμπριελ, Τζέιμς Γκιστ, Λούκας Λεκαβίτσιους, Νίκος Παππάς, Κέι Σι Ρίβερς, Κρις Σίνγκλετον, Ίαν Βουγιούκας

Ζάλγκιρις (6): Μπράντον Ντέιβις, Βασίλιε Μίτσιτς, Αρτούρας Μιλάκνις, Κέβιν Πάνγκος, Αξέλ Τουπάν, Άαρον Ουάιτ

Μπασκόνια (5): Ματ Τζάνινγκ, Βενσάν Πουαριέ, Τόρνικε Σενγκέλια, Γιάνις Τίμα, Γιοχάνες Βόιτμαν

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (5): Ουίλ Κλάιμπερν, Νάντο Ντε Κολό, Κόρι Χίγκινς, Νικίτα Κουρμπάνοφ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ

Φενέρμπαχτσε (5): Λουίτζι Ντατόμε, Μάρκο Γκούντουριτς, Νικολό Μέλι, Τζέισον Τόμπσον, Μπραντ Ουάναμεϊκερ

Ρεάλ Μαδρίτης (5): Φακούντο Καμπάσο, Τζέισι Κάρολ, Φαμπιάν Κοζέρ, Λούκα Ντόντσιτς, Φελίπε Ρέγιες

Ερυθρός Αστέρας (4): Μίλκο Μπιέλιτσα, Μπράνκο Λάζιτς, Ματίας Λεσόρ και Τέιλορ Ρότσεστι

Χίμκι (4): Τζέιμς Άντερσον, Τσαρλς Τζένκινς, Αλεξέι Σβεντ, Μάλκολμ Τόμας

Μακάμπι (4): Πιέρ Τζάκσον, ΝτεΆντρε Κέιν, Αρτσιόμ Παραχούσκι, Άλεξ Τάιους

Ολυμπιακός (3): Χόλις Τόμπσον, Γιάνις Στρέλνιεκς, Κώστας Παπανικολάου

Μπαρτσελόνα (3): Άνταμ Χάνγκα, Τομά Ερτέλ, Αντριέν Μοερμάν

Μάλαγα (3): Αλμπέρτο Ντίαθ, Ρέι ΜακΚάλουμ, Κάρλος Σουάρεθ

Αναντολού (3): Μπράιαν Ντάνστον, Κρούνοσλαβ Σιμόν, Βλάντιμιρ Στίματς

Αρμάνι (3): Αμάτ Εμπαγιέ, Βλάντιμιρ Μίτσοφ, Κάλεμπ Ταρτσέφσκι

Βαλένθια (3): Άαρον Ντόορνεκαμπ, Τίμπορ Πλάις, Ουίλ Τόμας

Μπάμπεργκ (2): Μάοντο Λο, Όγκουστιν Ρούμπιτ

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ