EUROLEAGUE

Όλη η EuroLeague, στην οθόνη σας

Όλη η EuroLeague, στην οθόνη σας

Λίγο πριν επιστρέψουν στα παρκέ της EuroLeague για τους αγώνες της 6ης αγωνιστικής, δείτε τι έκαναν οι ομάδες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Λίγο πριν ριχτούν ξανά στη μάχη των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων, οι μονομάχοι της EuroLeague δοκιμάστηκαν στα εγχώρια πρωταθλήματα. Δείτε τι έκαναν.

Ούνικς Καζάν - Ερυθρός Αστέρας (10/11, 18:00)

Αυτή τη φορά, η Ούνικς Καζάν δεν έφυγε χαρούμενη από το γήπεδο, αφού τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Χίμκι. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς υποχρέωσε τους "πράσινους" σε βαριά εκτός έδρας ήττα ( 87-70 ), με τον Κιθ Λάνγκφορντ να μην είναι αρκετός αυτή τη φορά. Όσον αφορά τον Ερυθρό Αστέρα, οι "ερυθρόλευκοι" κυριάρχησαν στο μεγάλο ντέρμπι του Βελιγραδίου, επικρατώντας στην Aleksandar Nikolic Hall της Παρτίζαν με 83-72.

Νταρουσάφακα - Μπάμπεργκ (10/11, 19:00)

Μία ακόμη εντός έδρας ήττα σε τουρκικό ντέρμπι γνώρισε η Νταρουσάφακα, που μετά την απώλεια στην EuroLeague απέναντι στην Αναντολού Εφές, δεν τα κατάφερε ούτε κόντρα στη Φενέρμπαχτσε ( 79-78 ). Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ τα βρήκε "σκούρα" από τους Πρωταθλητές Τουρκίας, παρά την εξαιρετική εμφάνιση των Ουίλιαμ Κλάιμπερν (24π., 9ριμπ.) και Μπράντλεϊ Ουάναμεϊκερ (17π., 6ασ.). Από μέρους της, η Μπάμπεργκ βρήκε μπροστά της την Μπάγερν Μονάχου και την ισοπέδωσε! Οι Πρωταθλητές Γερμανίας διέλυσαν το σύνολο του Σάσα Τζόρτζεβιτς ( 90-59 ) για να διατηρηθούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας πίσω τους τον βασικό διεκδικητή του τίτλου.

Παναθηναϊκός Superfoods - Μακάμπι Τελ Αβίβ (10/11, 21:15)

Ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν συνάντησε την παραμικρή αντίσταση απέναντι στη Δόξα Λευκάδας, για να φτάσει με άνεση στη νίκη ( 73-46 ). Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ κράτησε δίχως καλάθι τους γηπεδούχους για 6'45'' στο β' δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο "πάτησε το γκάζι" και ξεμάκρυνε τόσο, που δεν κοίταξε πάλι πίσω. Μέσα σε όλα, ο 44χρονος τεχνικός έδωσε ανάσες σε παίκτες που καταπονήθηκαν αρκετά το προηγούμενο διάστημα, με τον Νικ Καλάθη να αγωνίζεται για 16'45''. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ δυσκολεύτηκε σημαντικά στην έδρα της Μακάμπι Ασντόντ, αλλά αυτό που μετράει είναι πως πήρε τη νίκη (72-66), λίγο πριν επισκεφτεί την Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Αρμάνι Μιλάνο - Αναντολού Εφές (10/11, 21:45)

Το αήττητο της Αρμάνι Μιλάνο εντός των συνόρων διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο, με το 6/6 να έρχεται με νέα "κατοστάρα". Οι "κόκκινοι" πήραν τη νίκη στην έδρα της Τορίνο ( 100-97 ) με τον Κρούνοσλαβ Σιμόν (16π.) να είναι ο πρώτος σκόρερ τους. Εξίσου δύσκολο έργο, μακριά από την έδρα της, είχε η Αναντολού Εφές που έκαμψε την αντίσταση της Τόφας ( 89-83 ), έχοντας τους Τσεντί Οσμάν (24π.), Μπράιαν Ντάνστον (10π., 10ριμπ.), Ντέρικ Μπράουν (15π.), Τάιλερ Χάνεϊκατ (15π., 10ριμπ.) και Τομά Ερτέλ (4π., 11ασ.) να συνθέτουν την πεντάδα των διακριθέντων.

Μπαρτσελόνα - Ζάλγκιρις (10/11, 22:00)

Μπορεί να στερείται πέντε βασικών παικτών, αλλά η Μπαρτσελόνα δεν είχε πρόβλημα να πάρει τη νίκη στο clasico απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης ( 85-75 ) και να δώσει το έναυσμα των πανηγυρισμών στους φιλάθλους της που γέμισαν το "Παλάου Μπλαουγκράνα". Η Ζάλγκιρις είχε εύκολο έργο απέναντι στη Γιουβέντους ( 90-66 ) και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στην LKL, έχοντας απόσταση μίας νίκης από τη Λιέτουβος Ρίτας, που έπεται.

Γαλατάσαραϊ - Ολυμπιακός (11/11, 19:00)

Στην EuroLeague έχει πολλά προβλήματα, αλλά στην TBL η Γαλατάσαραϊ ελέγχει την κατάσταση, παίρνοντας τη νίκη επί της Τράμπζονσπορ (90-84) για να διατηρηθεί σε απόσταση βολής από την κορυφή, όπου συνυπάρχουν η Αναντολού Εφές με την Μπάνβιτ. Συγκάτοικο στην πρώτη θέση της Stoiximan.gr Basket League έχει κι ο Ολυμπιακός, που έκανε το 5/5, με τον Άρη ( 70-63 ) να αποτελεί το τελευταίο -χρονικά- θύμα των "ερυθρολεύκων" εντός των συνόρων.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ρεάλ Μαδρίτης (11/11, 19:30)

Παιχνίδι με αρκετές δυσκολίες αναμενόταν να είναι αυτό απέναντι στη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, αλλά στην πράξη η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό της. Το +49 ( 105-56 ) της επικράτησης των Πρωταθλητών Ευρώπης του Δημήτρη Ιτούδη είναι ενδεικτικό της επίδειξης δύναμης που έκαναν στο παρκέ. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε ανάλογο αποτέλεσμα στο clasico, αφού η Μπαρτσελόνα αποδείχθηκε καλύτερη στο παρκέ, για να υποχρεώσει τη "Βασίλισσα" σε ήττα ( 85-75 ).

Μπασκόνια - Φενέρμπαχτσε (11/11, 22:00)

Τη στιγμή που αποχαιρέτησε τον Τζος Ακονιόν, η Μπασκόνια πήρε με δυσκολία τη νίκη απέναντι στη Μανρέσα ( 82-69 ). Το τελικό +13 δεν είναι πάντως ενδεικτικό της κατάστασης αφού η διαφορά ήταν στον πόντο, στα μισά της τέταρτης περιόδου. Τέλος, η Φενέρμπαχτσε πήρε τη μεγάλη νίκη στην έδρα της Νταρουσάφακα ( 79-78 ) με τον Μπόμπι Ντίξον να "γράφει" το τελικό σκορ με λέι απ στα 15'' για το τέλος.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ