EUROLEAGUE

Όλη η Euroleague στην οθόνη σας

Όλη η Euroleague στην οθόνη σας

Λίγες ημέρες πριν την προτελευταία αγωνιστική του Top 16, το Euroleague Greece συγκέντρωσε τα αποτελέσματα των ομάδων από τα εθνικά πρωταθλήματα. Τι έκαναν οι αντίπαλοι των δύο ελληνικών ομάδων;

Η προτελευταία αγωνιστική του Top 16 μπορεί να είναι η πλέον καθοριστική σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού για πρόκριση. Πριν από τους αγώνες με την Τσεντεβίτα και τη Χίμκι, αντίστοιχα, όμως προέχουν τα εθνικά πρωταθλήματα. Το Euroleague Greece συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει όσα έκαναν οι ομάδες που βρίσκονται στο Top 16 στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Λοκομοτίβ Κουμπάν - Ουνικάχα Μάλαγα (31/3, 19:00)

- Η Λοκομοτίβ Κουμπάν δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στην Κράσνι Όκτιαμπρ, έπαιξε καλή άμυνα, κρατώντας τον αντίπαλο σε χαμηλό σκορ και εν τέλει πήρε τη νίκη με 81-63. Αποθέωσαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα οι φίλοι της ρωσικής ομάδας, αναρτώντας πανό .

- Μεγάλη εντός έδρας νίκη για την Ουνικάχα Μάλαγα, που επιβλήθηκε εντός έδρας της Μπιλμπάο (82-77) για να αποκτήσει προβάδισμα για την είσοδό της στα πλέι οφ. Η ομάδα του Τζοάν Πλάθα είχε κάκιστα ποσοστά στα περιφερειακά σουτ (7/26 - 26%), αλλά με πέντε παίκτες να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων έκανε ό,τι έπρεπε για να πάρει τη νίκη.

Ερυθρός Αστέρας - Νταρουσάφακα (31/3, 21:00)

- Ο Ερυθρός Αστέρας πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μέγκα Λεκς. Αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν υπήρχαν αυτό το διήμερο για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς, που κόντρα στην Νταρουσάφακα θέλει να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών για να εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague.

- Τρεις ημέρες μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό, η Νταρουσάφακα βρήκε "γιατρικό" με τη νίκη επί της Μπάνβιτ (75-66) που τη διατηρεί στο κόλπο για την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Φενέρμπαχτσε - Αναντολού Εφές (1/3, 20:30)

- Η Φενέρμπαχτσε υποδέχεται την Μπεσίκτας (28/3, 20:30) για την 23η αγωνιστική της TBL, θέλοντας να ρεφάρει τις... εντυπώσεις μετά τη συντριβή που γνώρισε στην Κροατία από την Τσεντεβίτα. Μαζί και για να διατηρήσει τις ελπίδες που έχει για την πρώτη θέση στο τουρκικό πρωτάθλημα.

- Από τη στιγμή που βρίσκεται στην κορυφή της TBL, η Αναντολού Εφές θέλει τη νίκη σε κάθε ένα από τα παιχνίδια που ακολουθούν στο εγχώριο πρωτάθλημα προκειμένου να μην χάσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Για αρχή, πρέπει να κάμψει την αντίσταση της Μπουγιουκσεχίρ (28/3, 18:30) στο Αμπντί Ιπεκτσί.

Παναθηναϊκός - Τσεντεβίτα (1/4, 21:45)

- Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε περισσότερο απ ότι περίμενε, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Καβάλα με 82-76 . Ο Τζέιμς Γκιστ κι ο Τζέιμς Φελντέιν ήταν αυτοί που έδωσαν την... ώθηση για την ανατροπή στο τρίτο δεκάλεπτο, την ώρα που ο Δημήτρης Διαμαντίδης συνέβαλε σημαντικά στο διάστημα που οι "πράσινοι" επέστρεψαν από το -7.

- Η Τσεντεβίτα δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις, αφού θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό προερχόμενη από το +30 (89-59) επί της Φενέρμπαχτσε για την 11η αγωνιστική του Top 16.

Χίμκι - Ολυμπιακός (31/3, 20:45)

- Η Χίμκι έχει δύσκολη εντός έδρας αποστολή το βράδυ της Δευτέρας (28/3, 20:00) αφού υποδέχεται τη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης. Οι "κυανοκίτρινοι" θέλουν τη νίκη για να φτιάξουν ακόμη περισσότερο την ψυχολογία τους, πριν τον "τελικό "πρόκρισης με τον Ολυμπιακό στη Μόσχα.

- Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε για τη Θεσσαλονίκη προκειμένου για τον αγώνα με τον Άρη (28/3, 19:00) με τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Ντάνιελ Χάκετ να βρίσκονται κανονικά στην αποστολή. Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν τη νίκη στο Nick Galis Hall για να κάνουν το πιο αποφασιστικό βήμα πρωτιάς στη regular season της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Μπαρτσελόνα - Μπάμπεργκ (31/3, 21:45)

- Η Μπαρτσελόνα έκανε αυτό που έπρεπε στην έδρα της Χιπούσκοα (84-69) και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Liga Endesa, διατηρώντας το πάνω χέρι στη μάχη για το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ του ισπανικού πρωταθλήματος.

- Στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, η Μπάμπεργκ δείχνει να βρίσκεται στα... καλύτερά της. Δεν έφτανε η νίκη επί της ΤΣΣΚΑ, ήρθε το εντυπωσιακό "διπλό" στην έδρα της Μπεϊρόιτ (85-53) για να επιβεβαιώσει πως η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι είναι ικανή να πάρει τη νίκη στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" σε μερικές ημέρες.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ζάλγκιρις (1/4, 20:00)

- Ο Νάντο ντε Κολό (25π.) ήταν ξανά ο κορυφαίος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία αυτή τη φορά επικράτησε εντός έδρας της Ρίγα με 101-93 . Με 61% σούταραν οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη στα σουτ δύο πόντων.

- Εύκολη αποστολή έχει αυτή την εβδομάδα η Ζάλγκιρις, αφού αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ουραγό του λιθουανικού πρωταθλήματος, Ντζούκιγια.

Λαμποράλ Κούτσα - Ρεάλ Μαδρίτης (1/4, 21:30)

- Η δεύτερη ήττα στα τελευταία τρία παιχνίδια του ισπανικού πρωταθλήματος (αυτή τη φορά από την Γκραν Κανάρια, με 93-90 ) βάζει σε... μπελάδες της Λαμποράλ Κούτσα, η οποία δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ηττηθεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κι αυτό γιατί με νίκη, οι Βάσκοι βρίσκονται "αγκαλιά" με την πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague.

- Από την πλευρά της, η "Βασίλισσα" νίκησε εντός έδρας τη Σαραγόσα (96-84) και πλέον θα "παίξει τα ρέστα" της για πρόκριση, αφού σε περίπτωση ήττας στη Fernando Buesa Arena είναι πολύ πιθανό να πει πρόωρα "αντίο" στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, χάνοντας το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα σκήπτρα που κατέκτησε τον Μάιο του 2015 στην BarclayCard Center.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ