EUROLEAGUE

Όλη η Euroleague, στην οθόνη σας

Όλη η Euroleague, στην οθόνη σας

Το Euroleague Greece συγκέντρωσε και παρουσιάζει τι έκαναν οι ομάδες που συμμετέχουν στο Top 16 της Euroleague. Απίστευτη νίκη για την Μπαρτσελόνα, "ξέσπασε" η Μπάμπεργκ, "έβγαζε φωτιές" η Χίμκι. Τι έκαναν οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων.

Μπορεί αυτή την εβδομάδα, η Euroleague να μην έχει αγωνιστεί δράση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ξεκουράζονται οι ομάδες που συμμετέχουν στο Top 16. Το κάθε άλλο, αφού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αγώνες στα εγχώρια πρωταθλήματα, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του Κυπέλλου, σε κάθε μία από τις χώρες. Εξαίρεση η Ελλάδα, που έχει εμβόλιμη αγωνιστική την Τετάρτη (17/2) και την Πέμπτη (18/2).

Όπως και να έχει, το Euroleague Greece συγκέντρωσε τα πεπραγμένα των δεκαέξι (16) ομάδων που παλεύουν για μια θέση στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ε' ΟΜΙΛΟΣ

Φενέρμπαχτσε: Η Φενέρμπαχτσε τα "βρήκε σκούρα" στο Ικόνιο, αλλά χάρη στην αντεπίθεση διαρκείας που έκανε στην τελευταία περίοδο μπόρεσε να πάρει το δίποντο ( 72-68 ) και να διατηρηθεί στην κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος. Ο Κώστας Σλούκας δεν αγωνίστηκε αφού αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Λοκομοτίβ: Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε εύκολα την Μπίσονς με 95-55, όντας "καυτή" από την περιφέρεια, τελειώνοντας το ματς με 16/35 τρίποντα. Ξεχώρισε ο Τζάνινγκ στο ντεμπούτο του με 15 πόντους, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

Ερυθρός Αστέρας: Οι "ερυθρόλευκοι" του Βελιγραδίου "ξέσπασαν" στη Σουτζέσκα (96-67), με τον Μάικ Τσίρμπες να δίνει ρεσιτάλ έχοντας 21 πόντους σε 21 λεπτά συμμετοχής, για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς που κυριάρχησε στα ριμπάουντ (38 έναντι 26).

Παναθηναϊκός: Απέναντι στον ανταγωνιστικό Απόλλων, ο Παναθηναϊκός νίκησε την ομάδα της Πάτρας με 87-81 στο ΟΑΚΑ.

Αναντολού Εφές: Με τρεις σερί ήττες να τη βαραίνουν, η Αναντολού Εφές επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, νικώντας την Μπάντβιντ με σκορ 87-92.

Ουνικάχα Μάλαγα: Η περίοδος ντεφορμαρίσματος της Ουνικάχα Μάλαγα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, αφού δεν τα κατάφερε ούτε απέναντι στη Φουενλαμπράδα (89-79), παρά τις προσπάθειες των Νέμανια Νέντοβιτς (15π., 7ασ.) και τον Αλμπέρτο Ντίαθ (14π.).

Τσεντεβίτα: Η ομάδα του Βέλικο Μρσιτς έπαιξε όσο χρειαζόταν για να επικρατήσει της Μέταλατς (77-63) στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, για την 24η αγωνιστική της Aba Liga, που τη διατηρεί στη -ισόβαθμη με τον Ερυθρό Αστέρα- στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Νταρουσάφακα: Η Νταρουσάφακα διέλυσε την Ουσάκ Σπορτίφ με το επιβλητικό σκορ 92-52 και συνεχίζει στην 6η θέση του τουρκικού πρωταθλήματος.

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη νίκησε και την Νίζνι με το επιβλητικό 98-65.

Λαμποράλ Κούτσα: Δίχως να φορτσάρει ιδιαίτερα, η Λαμποράλ Κούτσα πέρασε ένα ξεκούραστο βράδυ στην έδρα της Ομπραντόιρο (86-69) , με τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής, με τον Γιάννη Μπουρούση να έχει 6 πόντους (με 2/6 δίποντα, 0/1 τρίποντα και 2/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 λάθη και 2 κλεψίματα σε 22'47'' συμμετοχής.

Χίμκι: Με τον Ιγκόρ Βιάλτσεφ να κάνει όργια (40π. με 12/17 τρίποντα), η Χίμκι έκανε περίπατο κόντρα στην Αστάνα του Πατ Καλάθη (128-87) για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, μετά από τρεις σερί ήττες σε Euroleague και VTB League.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κάνοντας μεγάλη "κοιλιά" στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Ρεάλ Μαδρίτης κινδύνευσε με ήττα - σοκ στο παιχνίδι με τη Χιπούσκοα. Χάρη στη δράση των Σέρχιο Γιούλ (27π. με 6/9τρίπ.) και Τζέισι Κάρολ (18π. με 4/7τρίπ.) όμως, γλίτωσε τα χειρότερα, για να φτάσει στην τελική επικράτηση με 94-88 .

Μπαρτσελόνα: Τα άσχημα μαντάτα για τον σοβαρό τραυματισμό του Σέιν Λαουάλ κάθε άλλο παρά επηρέασαν αγωνιστικά την Μπαρτσελόνα στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Σεβίλλη. Βλέπετε, οι "μπλαουγκράνα" του Τσάβι Πασκουάλ επικράτησαν... με νταμπλ σκορ (108-54) , στην πιο επιβλητική φετινή τους εμφάνιση. Παρεμπιπτόντως, είχαν εφτά (!) παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τους Στράτο Περπέρογλου (12π.) και Αλέξανδρο Βεζένκοφ (12π.) να είναι μεταξύ αυτών.

Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός αν και δυσκολεύτηκε σχεδόν για 30 λεπτά, κατάφερε στο τέλος να νικήσει εύκολα το Λαύριο με 71-55.

Μπάμπεργκ: Η βαριά ήττα από τη Λαμποράλ Κούτσα είχε ως αποτέλεσμα το "ξέσπασμα" στο παιχνίδι με την Κραϊλσχάιμ, αφού το σύνολο του Αντρέα Τρινκιέρι διέλυσε τους γηπεδούχους (53-93). Ο Νίκος Ζήσης αγωνίστηκε για 10'02'' έχοντας 7 πόντους (με 1/1 τρίποντα και 4/4 βολές), 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Ζάλγκιρις: Η Ζαλγκίρις νίκησε με 92-59 την Λιετκαμπέλις, έχοντας για κορυφαίο τον Γιανκούνας με 14 πόντους.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ