EUROLEAGUE

Όλα τα αποτελέσματα, στο πιάτο σας

Όλα τα αποτελέσματα, στο πιάτο σας

Λίγο πριν ανοίξει η αυλαία του Top 16, δείτε τι έκαναν στα πρωταθλήματά τους οι ομάδες που συμμετέχουν στη δεύτερη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το Top 16 βρίσκεται προ των πυλών, με τις ομάδες που συμμετέχουν στη δεύτερη φάση να δίνουν τα τελευταία τους... τεστ. Διαβάστε αναλυτικά τι έκαναν, ποιες κέρδισαν και ποιες είχαν... θέματα, λίγες ημέρες πριν ριχτούν στη μάχη του Top 16.

Ε' ΟΜΙΛΟΣ

Ερυθρός Αστέρας - Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε το 15/15 στην Αδριατική Λίγκα, αφού έκαμψε την αντίσταση της Τσιμπόνα με 80-64 . Ως εκ τούτου παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το "clasico" με τη Μπαρτσελόνα δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ηττήθηκε με 76-68 και έπεσε από την πρώτη θέση της Liga Endesa. Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά τη "Βασίλισσα", αφού είχε μόλις 3 πόντους και 5 ριμπάουντ, σε 24'46'' συμμετοχής.

Γαλατάσαραϊ - Ζαλγκίρις Κάουνας

Ο Κάρλος Αρόγιο έκρινε το ντέρμπι της Γαλατάσαραϊ με τη Νταρουσάφακα ( 79-77 ), όντας ο κορυφαίος των περσινών φιναλίστ.

Η τελευταία αγωνιστική υποχρέωση της Ζαλγκίρις Κάουνας ήταν στις 23/12, κόντρα στη Μαζεϊκιάι, της οποίας επικράτησε με 95-47.

Άλμπα Βερολίνου - Μπαρτσελόνα

Η Άλμπα Βερολίνου γνώρισε την πρώτη της ήττα στο γερμανικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς "λύγισε" από τη Μπάμπεργκ ( 98-69 ), μετά από δεκατέσσερις σερί νίκες στη Μπουντσελίγκα.

Η Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησε με ιδανικό τρόπο το 2014, αφού πήρε τη νίκη απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης ( 76-68 ). Οι "μπλαουγκράνα" χαμογέλασαν στο "clasico" και διατηρήθηκαν σε απόσταση βολής από την κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ

Το αήττητο του Παναθηναϊκού στο ελληνικό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (28/12), μετά το 81-75 του ΣΕΦ. Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον έκανε το ντεμπούτο του εντός των συνόρων, με τη φανέλα των "πρασίνων", έχοντας καλή παρουσία.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ προκρίθηκε στους "4" του ισραηλινού κυπέλλου, μετά το 73-71 επί της Χαπόελ Τελ Αβίβ.

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ

Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός

Λίγες ημέρες πριν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, η Ουνικάχα Μάλαγα κέρδισε την Εστουδιάντες ( 66-62 ) και έμεινε μόνη πρώτη στη Liga Endesa, μετά την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από τη Μπαρτσελόνα.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη στο "αιώνιο" ντέρμπι του Σαββάτου (28/12), κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι "ερυθρόλευκοι" επιβλήθηκαν με 81-75 και αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αρμάνι Μιλάνο - Νίζνι

Η αναμέτρηση με την Κάπο Ντι Ορλάντο αποδείχθηκε υπερβολικά εύκολη για την Αρμάνι Μιλάνο. Εξ ου και το τελικό +29 ( 98-69 ), με το οποίο επικράτησε η ομάδα του Λούκα Μπάνκι.

Η Νίζνι καταποντίστηκε στην Αγία Πετρούπολη, αφού ηττήθηκε από την τοπική Ζενίτ με 80-60 , στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Βαλτικής Λίγκας.

Φενέρμπαχτσε - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η Φενέρμπαχτσε "γκρεμίστηκε" από την κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος, καθώς υπέστη βαριά ήττα από την Αναντολού Εφές με 85-67 .

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφτασε στο 12-1 στη Βαλτική Λίγκα, μετά το άνετο 93-72 , επί της Τσμόκι. Ο αγώνας διεξήχθη στις 23/12, οπότε και έδωσε το τελευταίο της παιχνίδι.

Λαμποράλ Κούτσα - Αναντολού Εφές

Η Λαμποράλ Κούτσα ξεπέρασε με... σαραντάρα τη στεναχώρια της αποχώρησης του Τομά Ερτέλ. Οι Βάσκοι συνέτριψαν τη Σεβίλλη με 100-60 και επιβεβαίωσαν την καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Η Αναντολού Εφές ήταν η θριαμβεύτρια του τουρκικού ντέρμπι με τη Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς κέρδισε με 85-67 , έχοντας σε εξαιρετικό βράδυ τον Στράτο Περπέρογλου. Ο Έλληνας φόργουορντ αγωνίστηκε για τριάντα λεπτά, έχοντας 17 πόντους (3/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 5/6 βολές), 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ