EUROLEAGUE

Οικονόμου: "Μάχη με τη Φενέρμπαχτσε, όχι με τον Ομπράντοβιτς"

Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΑΜΥΝΤΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Eurokinissi Sports / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)
Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΑΜΥΝΤΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Eurokinissi Sports / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής του Πανιώνιου, Νίκος Οικονόμου μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς", με τον Παντελή Βλαχόπουλο για τα playoffs της Ευρωλίγκας και την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε.

Ο άλλοτε παίκτης των "αιωνίων" και νυν προπονητής του Πανιωνίου, Νίκος Οικονόμου, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 λίγες ώρες πριν από την έναρξη των playoffs της EuroLeague, σχολιάζοντας τη μονομαχία του Παναθηναϊκού Superfoods με τη Φενέρμπαχτσε. Όπως τόνισε μάλιστα, το ψυχολογικό κομμάτι -ελέω της επιστροφής του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ- θα παίξει ρόλο στη σειρά, αλλά ουδείς πρέπει να εστιάσει σε αυτό, παρά σε όσα θα κάνει η Φενέρμπαχτσε στο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την πορεία του: "Είναι πολύ σημαντικό ότι πηγαίνει καλά η ομάδα του. Την έχει πάρει από το χέρι και πηγαίνει εξαιρετικά. Δεν ξέρουμε ποιο είναι το ταβάνι του. Το σημαντικό είναι να έχει υγεία. Πέρα από πάρα πολύ καλός παίκτης είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Δεν έχει αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του".

Για τον Πανιώνιο: "Έχουμε τέσσερις αγωνιστικές. Το πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο από τα προηγούμενα. Είμαστε πέντε ομάδες με λίγες ήττες και μέχρι το τέλος πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν τελειώνει κάτι με μία νίκη. Το θέμα είναι πως λίγοι ασχολούνται με το πρωτάθλημα. Κάποιοι δεν λένε ούτε τ' αποτελέσματα σε ένα πρωτάθλημα που δεν υπάρχουν οι μεγάλες χορηγίες ούτε υπάρχει προβολή. Και μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που κάποιες ομάδες είναι πιο ακριβές από μερικές στη Stoiximan.gr Basket League και είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό".

Για την προετοιμασία παικτών και προπονητών πριν από κρίσιμα ματς της EuroLeague: "Πάντα υπάρχει μια ανακούφιση που φτάνεις στον πρώτο στόχο και ένα χαρούμενο συναίσθημα. Αλλά όταν είσαι σε αυτό το επίπεδο, συγκεντρώνεσαι στον επόμενο στόχο. Είναι δύο ομάδες που έχουν το "πρέπει". Η Φενέρ του Ομπράντοβιτς με μεγάλο μπάτζετ και το Final Four που γίνεται στην Πόλη. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός με μία τεράστια φανέλα, μία πολύ καλή ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και με τον κόσμο. Η δύναμη του ΟΑΚΑ είναι τεράστια και αυτό συμβαίνει από παλιά όπως δύσκολα ήταν και στον Πειραιά. Γι αυτό έχει μείνει το πρωτάθλημα το 1999".

Για το αν Παναθηναϊκός ή Φενέρ είναι πιο εύκολο να κάνουν break: "Το πιο επικίνδυνο πάντα είναι το πρώτο ματς. Αν πάρει ψυχολογία ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο εύκολο το δεύτερο. Η πίεση πάντα είναι στον γηπεδούχο. Θα είναι μια πολύ δύσκολη σειρά, όπως φυσικά και οι υπόλοιπες".

Για την επιστροφή του Ομπράντοβιτς ως αντίπαλος: "Αν εξαιρέσεις τον Καλάθη και τον Φώτση δεν έχει παίξει άλλος παίκτης με τον Ομπράντοβιτς. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος. Ο Παναθηναϊκός παίζει με την Φενέρ όχι με τον Ομπράντοβιτς. Υπάρχει απίστευτος σεβασμός αλλά τώρα πρέπει να προκριθεί στο Final Four. Ο κύκλος έχει κλείσει και ξέρουν οι δύο πλευρές τους λόγους".

Για τη "μάχη" Πασκουάλ - Ομπράντοβιτς: "Το ψυχολογικό κομμάτι παίζει μεγάλο ρόλο για τους παίκτες. Είναι σημαντικό πως θα αποφορτιστούν οι παίκτες αφού και οι δύο ομάδες έχουν πίεση. Και το πως θα "χτυπήσουν" οι δύο ομάδες τις αδυναμίες. Θα δούμε μία σειρά που θα παίξουν ρόλο οι προπονητές αλλά δεν χρειάζεται βιασύνη, κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι σημαντικός ο έλεγχος του ρυθμού και των ριμπάουντ. Κομβικός θα είναι ο ρόλος του Καλάθη και πως θα στήσει την ομάδα, δηλαδή να οργανώσει, να μοιράσει τη μπάλα και όχι να μπει στην φιλοσοφία πρώτα να εκτελέσει".

Για τον Μπόμπι Ντίξον: "Είναι του ύψους ή του βάθους, πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός αλλά ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Φενέρ είναι ο Μπογκντάνοβιτς".

Για τον Ολυμπιακό: "Είναι δύσκολο το παιχνίδι απέναντι σε μία αθλητική ομάδα όπως η Εφές. Πρέπει να υπάρχει σταθερότητα στην απόδοση του Ολυμπιακού που έχει την εμπειρία από αυτές τις αναμετρήσεις".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ