EUROLEAGUE

Οι μεγάλοι Αμερικανοί των Final-Four

Οι μεγάλοι Αμερικανοί των Final-Four

Το Euroleague Greece παρουσιάζει τον φάκελο "Αμερικάνοι και φάιναλ-φορ". Ποιοι είναι οι μεγάλοι Αμερικάνοι που σημάδεψαν τη διοργάνωση και ποιοι κατέχουν τα ρεκόρ. Αναλυτικά η λίστα με ΟΛΟΥΣ τους born in USA.

Στις λίστες περιλαμβάνονται -αν και με υποσημείωση- οι Αμερικάνοι που είτε από την αρχή, είτε στη συνέχεια απέκτησαν κοινοτικό διαβατήριο, όπως οι δύο ρέκορντμαν δηλαδή ο Τζέι Αρ Χόλντεν και ο Ντέρεκ Σαρπ. Διαβάστε αναλυτικά όλες τις ενδιαφέρουσες λίστες με τους Αμερικάνους που έχουν τους περισσότερους πόντους, τον καλύτερο μέσο όρο, τις περισσότερες συμμετοχές, αλλά και διαβάστε τη λίστα με ΟΛΟΥΣ τους Αμερικάνους που πήραν μέρος σε φάιναλ-φορ.

Οι μεγάλοι Αμερικάνοι

Λίγοι παίκτες μπορούν να πουν ότι το... φάιναλ-φορ τους ανήκε! Ακόμη λιγότεροι από αυτούς γεννήθηκαν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Υπάρχουν, ωστόσο, αυτοί που θα μπορούσαν να πάρουν την κούπα... σπίτι τους.

Μπομπ ΜάκΑντου

Πριν τον Τζος Τσίλντρες, πριν τον Ντομινίκ Ουίλκινς και την μαζική "μετακόμιση" των Αμερικανών ένας πρώην αστέρας του ΝΒΑ ήρθε λίγο πριν τη σύνταξη να "τρομοκρατήσει" την Ευρώπη. Ο λόγος για τον Μπομπ ΜάκΑντου, έναν εκ των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία του καλύτερου πρωταθλήματος του πλανήτη με 18.787 πόντους καριέρας!

Λίγο πριν τα 40 ο θηριώδης Αμερικανός με το φονικό σουτ από μέση απόσταση (εξού και το περίφημο "Another two for McAdoo"), που είχε αναδειχτεί πρωταθλητής (το ’82 και το ’85 με τους Λέικερς), πρώτος σκόρερ του και MVP της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ, κατάκτησε δύο πρωταθλήματα Ευρώπης με την Τρέισερ Μιλάνο.

Το πρώτο το 1987 και το δεύτερο το 1988 στην παρθενική σεζόν των φάιναλ-φορ. Στον ημιτελικό σκόραρε 39 πόντους και στον τελικό άλλους 25 χαρίζοντας στην ομάδα του τον τίτλο. Οι 32.0 πόντοι που πέτυχε παραμένουν οι καλύτεροι επίδοση σε μέσο όρο σε φάιναλ-φορ!

Ντομινίκ Ουίλκινς

Για πολλούς παραμένει το μεγαλύτερο όνομα που αγωνίστηκε ποτέ στην Ευρώπη! Και δεν έχουν άδικο αν σκεφτεί κανείς ότι παραμένει ο 9ος καλύτερος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ με 26.668 πόντους! Ακόμη και στα 36 του ο "human highlight film" ήταν ατραξιόν και το απέδειξε στο Παρίσι.

Εκεί πήρε από το χέρι τον Παναθηναϊκό για να τον οδηγήσει (με τη βοήθεια του Βράνκοβιτς και της τάπας του) στην κατάκτηση του τίτλου, που ήταν ο πρώτος στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Ο Ουίλκινς πέτυχε 35 πόντους στον ημιτελικό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ πρόσθεσε άλλους 19 στον τελικό με τη Μπαρτσελόνα.

Οι 27.0 πόντοι σε ένα φάιναλ-φορ είναι η 2η καλύτερη επίδοση ανάμεσα στους Αμερικάνους (μαζί με αυτή του Ρίβερς) πίσω από τον ΜάκΑντου, που μεγαλούργησε ωστόσο σε μια εποχή που οι επιθέσεις είχαν τον πρώτο λόγο.

Γνωστός για τα δυνατά του πατήματα, την έφεση του στις διεισδύσεις και τη μοναδική του ικανότητα να τελειώνει τις φάσεις ήταν λογικό να... κυριαρχήσει και στο ευρωπαϊκό στερέωμα, παρά το γεγονός ότι οι πτήσεις που τον καθιέρωσαν στο ΝΒΑ, ήταν πιο περιορισμένες.

Ντέιβιντ Ρίβερς

Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού ήταν ένας ακόμη παίκτης που έβαλε φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του σε έναν τίτλο. Ένα χρόνο μετά τον Ντομινίκ, ο Ρίβερς με 27.0 πόντους οδήγησε μια ελληνική ομάδα (τους Πειραιώτες αυτή τη φορά) στην κορυφή της Ευρώπης.

Και το έκανε να μοιάζει προσωπική υπόθεση. Συγκεκριμένα πέτυχε 28 πόντους απέναντι στην Ολίμπια Λουμπλιάνας και πρόσθεσε άλλους 26 στον τελικό με τη Μπαρτσελόνα, μετατρέποντας το "Παλαέουρ" σε... σκηνή για έναν ρόλο.Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις ταχυδακτυλουργικές του ντρίμπλες, την περίφημη... ριβέρς (το έχει το όνομα), αλλά και το φονικό σουτ μετά από ντρίμπλα. Το φάιναλ-φορ της Ρώμης ήταν το μοναδικό στην καριέρα του.

Νέιτ Χάφμαν

Ο ξανθομάλλης σέντερ με την περίεργη κοψιά και το τατουάζ του... ΝΒΑ στο μπράτσο ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες που πέρασαν από την Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο ότι επί ημερών του η Μακάμπι Τελ Αβίβ έκανε την «ολική της επαναφορά» επιστρέφοντας στην ελίτ.

Με μπόι κοντά στα 2.16, ταχύτητα, μακρινό σουτ και καλή τεχνική κατάρτιση ο Αμερικανός άσος (που στάθηκε άτυχος και σταμάτησε νωρίς την καριέρα του λόγω τραυματισμών) οδήγησε την "ομάδα του λαού" σε τρία φάιναλ-φορ και μια κατάκτηση (το 2001 στο Παρίσι). Και τις τρεις χρονιές (2000-2002) βρήκε απέναντι του τον Παναθηναϊκό. Κέρδισε τη μια μάχη, έχασε τις άλλες δύο.

Συνολικά είχε 20.8 πόντους ανά παιχνίδι, έναν από τους καλύτερους μέσους όρους στην ιστορία των… Αμερικανών στα φάιναλ-φορ.

Άντονι Πάρκερ

Ο ρέκορντμαν των φάιναλ-φορ! Ο all-around φόργουορντ που συνέδεσε το όνομα του με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (έπαιξε κι ένα χρόνο στη Ρόμα) είναι ο Αμερικανός με τις περισσότερες συμμετοχές σε φάιναλ-φορ (5), αλλά κι αυτός με το μεγαλύτερο σύνολο πόντων (140).

Ρεκόρ αποτελούν κι οι τρεις κατακτήσεις του, καθώς μόνο ένας συμπαίκτης του (Μπαστόν) κι ο Τράιαν Λάνγκτον είναι οι Αμερικανοί με περισσότερους από έναν τίτλους.

Και τα σημαντικότερο; Είχε μεγάλη συμβολή σε όλες τις επιτυχίες της Μακάμπι καθώς ήταν ένας παίκτης που τα έκανε... όλα πάνω στο παρκέ. Δημιουργούσε, εκτελούσε από κοντά και μακριά, βοηθούσε στα ριμπάουντ, έπαιζε τρεις θέσεις και πολύ καλή άμυνα. One of a kind!

Τάιους Έντνι – Άντονι Μπούι

Δύο συμπατριώτες μοιράζονται τη... δόξα από το φάιναλ-φορ του 1999 στο Μόναχο! Πέρασαν δέκα ακριβώς χρόνια από την εποχή που η Ζαλγκίρις Κάουνας έφερε την επανάσταση με το επιθετικό της μπάσκετ.

Ο Καζλόυσκας στον πάγκο, ένας συμπαγής λιθουανικούς κορμός στο παρκέ (Στομπέργκας, Ζουκάουσκας, Μασιούλις), ο θηριώδης Ζίντεκ και δύο σούπερ Αμερικανοί ήταν η συνταγή της επιτυχίας!

Ο Τάιους Έντνι από το UCLA, παρά το μικρό του δέμας, ήταν ένας... δαίμονας πάνω στο παρκέ. Έτρεχε, δημιουργούσε κι όποτε χρειαζόταν σκόραρε με θράσος μπρος από ψηλότερους και δυνατότερους αντίπαλους.

Ο μικρόσωμος Τάιους που ξαναβρήκε τον Καζλάουσκας στον Ολυμπιακό είχε 13 πόντους στον ημιτελικό και 14 στον τελικό. Έκτοτε έπαιξε άλλα δύο φάιναλ-φορ με τη Μπενετόν Τρέβιζο (2002 και 2003). Όσο για τον Μπούι; Αν και πλησίαζε στη συνταξιοδότηση δεν είχε ξεχάσει την τέχνη του σκοραρίσματος και συγκεκριμένα του σουτ. Ήταν μάλιστα αυτός που «μίλησε» στα δύσκολα. Πέτυχε 19 πόντους στον ημιτελικό και 17 στον τελικό με την Κίντερ.

Μπορεί να μην έπαιξε ξανά σε φάιναλ-φορ, αλλά κατάφερε την επόμενη χρονιά –με την ΑΕΚ- να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο κάνοντας ένα άτυπο "δύο στα δύο".

Τράιαν Λάνγκτον

O... ήσυχος Αμερικανός της ΤΣΣΚΑ απέδειξε ότι δεν χρειάζεται να πηδάς ψηλά, να καρφώνεις θεαματικά ή να κάνεις θόρυβο με το παιχνίδι σου. Αντίθετα ο ίδιος χάρις στην καλή του άμυνα, το φαρμακερό σουτ και τη σοβαρότητα, κατάφερε να καθιερωθεί στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Μετά από μια λαμπρή καριέρα στο κολεγιακό πρωτάθλημα κι ένα σύντομο πέρασμα από το ΝΒΑ, ήρθε στη "γηραιά ήπειρο". Η πρώτη του εμπειρία από φάιναλ-φορ ήταν το 2003 με την Μπενετόν, πριν ακολουθήσει η "εποχή Μεσίνα" στην ΤΣΣΚΑ.

Κατέκτησε τον τίτλο το 2006 και το 2008, ενώ έπαιξε και στους τελικούς του 2007 και του 2009 για να γίνει ο Αμερικανός με τα περισσότερα φάιναλ-φορ μετά τον Πάρκερ κι ο δεύτερος σε σύνολο πόντων (134).

Μάικ Μπατίστ

Έχει γράψει τη δική του ιστορία! Αν εξαιρέσουμε αυτούς που πήραν διαβατήριο έχει το πιο πλούσιο βιογραφικό, μαζί με τον Άντονι Πάρκερ: πέντε συμμετοχές και τρεις κατακτήσεις. Με τον αστερίσκο φυσικά ότι βρίσκεται ακόμη στην ενεργό δράση και έχει τη δυνατότητα να αυξήσει ακόμη περισσότερο τους ιστορικούς αριθμούς του.

Χάινς-Λο

Το δίδυμο του Ολυμπιακού έχει προλάβει να βάλει το όνομα του σε μια ξεχωριστή θέση στο βιβλίο της ιστορίας. Έχουν ήδη δύο συμμετοχές και δύο κατακτήσεις, όντας οι μοναδικοί Αμερικανοί που πέτυχαν το back-to-back. Ο Χάινς τώρα έχει τη δυνατότητα να το πάει ένα βήμα παραπέρα, κατακτώντας και τρίτο σερί, κάτι που έχει κάνει μόνο ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Οι... άτυχοι


Υπάρχει μια σειρά από σπουδαίους παίκτες που ουδέποτε κατάφεραν να κατακτήσουν έναν ευρωπαϊκό τίτλο, όπως οι παραπάνω. Ήταν, όμως, όλοι τους υπέροχοι!

Ο σέντερ-ντουλάπα Όντι Νόρις έπαιξε σε τρία φάιναλ-φορ με την Μπαρτσελόνα, όσα κι ο Κεν Μπάρλοου που πριν τον ΠΑΟΚ είχε συμμετοχή σε άλλα δύο με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μαζί του σε αυτά τα δύο ήταν κι ο αείμνηστος πάουερ-φόργουορντ Κέβιν Μαγκί που είχε 20.7 πόντους ανά παιχνίδι.

Τρεις συμμετοχές σε φάιναλ-φορ, χωρίς να πανηγυρίσουν κάποιον τίτλο έχουν ακόμη οι Βίκτορ Αλεξάντερ (ΑΕΚ και ΤΣΣΚΑ), Μπούτσι Θόρτον (Σιένα και Μπαρτσελόνα), Μάρκους Μπράουν (ΤΣΣΚΑ, Μάλαγα).

Στην κατηγορία πρέπει να συμπεριληφθεί κι ο μεγάλος Έντι Τζόνσον, το "πιστόλι" που έκλεψε την παράσταση στη Σαραγόσα (1995), αλλά ηττήθηκε από τον Σαμπόνις και την παρέα του. Οι 27 πόντοι στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, παραμένουν μια από τις αξέχαστες εμφανίσεις σε φάιναλ-φορ.

Ο πολυνίκης Μπατίστ

Ο Μάικ Μπατίστ είναι ο μοναδικός Αμερικάνος, μαζί με τον Άντονι Πάρκερ που έχει κατακτήσει την Euroleague τρεις φορές. Ο άσος του Παναθηναϊκού το έκανε το 2007, το 2009 και το 2011, ενώ ο φόργουορντ της "ομάδας του λαού" το 2011, το 2004 και το 2005.

Από δύο κατακτήσεις έχουν ακόμη ο Μασέο Μπαστόν (2004, 2005), ο Τράιαν Λάνγκτον (2006, 2008), ο Ντρου Νίκολας (2009 και 2011), καθώς πλέον και οι Χάινς και Λο (2012, 2013).

Το επίτευγμα του Τζος Πάουελ

Ο Τζος Πάουελ έγινε πέρσι μόλις ο 2ος παίκτης στην ιστορία που κατακτά την Euroleague , έχοντας προηγουμένως κατακτήσει πρωτάθλημα στο ΝΒΑ. Ο τελευταίος που είχε κάνει κάτι τέτοιο ήταν το μακρινό 1988. Ποιος ήταν; Ο θύλος Μπομπ ΜακΑντου. Επίσης υπάρχουν αρκετοί παίκτες που έχουν σηκώσει τόσο τον ευρωπαϊκό, όσο και τον κολεγιακό τίτλο. Μεταξύ αυτών οι Τόνι Ντελκ, Ντρου Νίκολας και Τάιους Έντνι.

Η συνήθεια του Τέρενς Μόρις

Ο Τέρενς Μόρις που έχει περάσει και από το ελληνικό πρωτάθλημα (Απόλλων Πατρών) είναι ο μοναδικός Αμερικανός που έχει πάρει μέρος σε τρία φάιναλ-φορ με τρεις διαφορετικές ομάδες. Έχει παίξει με τη Μακάμπι, την ΤΣΣΚΑ και την Μπαρτσελόνα, κατακτώντας έναν τίτλο. Κάτι ανάλογο είχε κάνει και ο Τζόνι Ρότζερς, έχοντας μια συμμετοχή ως ξένος (1992), καθώς έπαιξε ως κοινοτικός τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στον Παναθηναϊκό.

Οι πρωταθλητές

Μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά υπάρχουν μόλις 25 Αμερικανοί παίκτες που έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα Ευρώπης. Επί της ουσίας είναι 23, διότι ο Μάικ Σμιθ (που τότε έπαιζε ως Αμερικάνος) έγινε στη συνέχεια… Ισπανός. Το ίδιο συνέβη και με τον Ντέιβιντ Μπλούθενταλ, ή επί το ισραηλικότερο... Μπλου.

Ποιοι είναι αυτοί; Οι Μπράουν-ΜάκΑντου της Τρέισερ, ο Άιβι Λέστερ της Γιουγκοπλάστικα (1991), ο Μάικλ Γιανγκ της Λιμόζ, ο Κορνίλιους Τόμπσον (Μπανταλόνα), ο Μάικ Σμιθ (Μπανταλόνα-Ρεάλ), ο Τζο Αρλάουκας της Ρεάλ (που έπαιξε ακόμη σε Άρη και ΑΕΚ), οι Ντέιβιντ Ρίβερς, Έισι Λο, Κάιλς Χάινς, Τζόι Ντόρσι, Τζος Πάουελ (Ολυμπιακός), οι Άντονι Πάρκερ, Ντέιβιντ Μπλούθενταλ και Μασέο Μπαστόν της Μακάμπι, οι Πιτ Μάικλ-Τέρενς Μόρις (Μπαρτσελόνα), οι Ντέιβιντ Βάντερπουλ, Τράιαν Λάνγκτον και Μάρκους Γκορί της ΤΣΣΚΑ, καθώς κι οι Μάικ Μπατίστ-Τόνι Ντελκ-Ντρου Νίκολας του Παναθηναϊκού.

Περισσότερες συμμετοχές

Νο. Όνομα Συμμετοχές Κατακτήσεις Ομάδα
1 Ντέρεκ Σαρπ* 8 3 Μακάμπι
Τζέι Αρ Χόλντεν 8 2 ΤΣΣΚΑ
2 Μάικ Μπατίστ 5 3 Παναθηναϊκός
Άντονι Πάρκερ 5 3 Μακάμπι
Τζόνι Ρότζερς* 5 2 Μιλάνο, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ
Τράιαν Λάνγκτον 5 2 Μπενετόν, ΤΣΣΚΑ
3 Ντέιβιντ Μπλου* 4 1 Μακάμπι
4 Κάιλς Χάινς 3 2 Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ
- Μασέο Μπαστόν 3 2 Μακάμπι
Τέρενς Μόρις 3 1 ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι, Μπαρτσελόνα
- Τάιους Έντνι 3 1 Ζαλγκίρις, Μπενετόν
- Όντι Νόρις 3 0 Μπαρτσελόνα
- Βίκτορ Αλεξάντερ 3 0 ΑΕΚ, ΤΣΣΚΑ
- Μάρκους Μπράουν 3 0 ΤΣΣΚΑ, Μάλαγα
- Μπούτσι Θόρτον 3 0 Σιένα, Μπαρτσελόνα
Ντέιβιντ Βάντερπουλ 3 1 Σιένα, ΤΣΣΚΑ
- Κεν Μπάρλοου 3 0 Μακάμπι, ΠΑΟΚ

*Ο Ρότζερς έπαιξε ένα φάιναλ-φορ ως ξένος και τέσσερα ως κοινοτικός. Ο Ντέιβιντ Μπλούθενταλ έχει πάρει διαβατήριο από το Ισραήλ.

Σύνολο πόντων

Νο. Όνομα Πόντοι Αγώνες
1 Τζέι Αρ Χόλντεν * 194 16
2 Άντονι Πάρκερ 140 9
3 Τράιαν Λάνγκτον 134 10
4 Μάικ Μπατίστ 129 10
5 Νέιτ Χάφμαν 104 5
6 Κεν Μπάρλοου 90 6
- Όντι Νόρις 90 6
8 Μάρκους Μπράουν 84 5
9 Άριελ ΜακΝτόναλντ 82 71
10 Τζόνι Ρότζερς 80 10
11 Μασέο Μπαστόν 78 6
- Ντέρεκ Σαρπ* 78 15
12 Μάικλ Γιανγκ 71 4
13 Μπούτσι Θόρτον 70 5
- Τάιους Έντνι 70 5


*Στο φάιναλ-φορ του 2002 δεν διεξήχθη μικρός τελικός

Μέσος όρος πόντων



Νο. Όνομα Μ.Ο Σύνολο Αγώνες Ομάδα
1 Μπομπ ΜάκΑντου 32.0 64 2 Τρέισερ
2 Ντομινίκ Ουίλκινς 27.0 54 2 Παναθηναϊκός
3 Ντέιβιντ Ρίβερς 27.0 54 2 Ολυμπιακός
4 Μάικ Τζόουνς 25.0 50 2 Άρης
5 Χένρι Ουίλιαμς 23.0 46 2 Μπενετόν
7 Ντάρεν Ντέι 22.5 45 2 Σκαβολίνι
- Μάικ Μπρουκς 22.5 45 2 Λιμόζ
9 Ντον Κόλινς 22.0 44 2 Λιμόζ
10 Ρίκι Μπράουν 21.5 43 2 Τρέισερ
- Ντάργουιν Κουκ 21.5 43 2 Σκαβολίνι
12 Τερέλ ΜακΙντάιρ 21.0 42 2 Σιένα
13 Νέιτ Χάφμαν 20.8 104 5 Μακάμπι
14 Κέβιν Μαγκί 20.6 86 4 Μακάμπι
15 Μπράιαν Χάουαρντ 20.0 40 2 Βιλερμπάν
16 Ντάριλ Ντόουκινς 19 38 2 Μιλάνο
17 Λιν Γκριρ 18.5 37 2 Ολυμπιακός
18 Έντι Τζόνσον 18.0 36 2 Ολυμπιακός
- Ουίλ Μπάινουμ 18.0 36 2 Μακάμπι


Η λίστα των Αμερικανών



Όνομα Ομάδα Συμμετοχές Κατακτήσεις Πόντοι
Τάιους Έντνι Ζαλγκίρις, Μπενετόν 3 1 70
Τράιαν Λάνγκτον Μπενετόν, ΤΣΣΚΑ 5 2 134
Τερέλ ΜακΙντάιρ Σιένα 1 0 42
Άντονι Μπούι Ζαλγκίρις 1 1 36
Ντέιβιντ Ρίβερς Ολυμπιακός 1 1 54
Μπομπ ΜάκΑντου Τρέισερ 1 1 64
Ρίκι Μπράουν Τρέισερ, Ρεάλ 2 1 61
Λαβόν Μέρσερ* Μακάμπι 2 0 25
Ουίλι Σιμς* Μακάμπι 3 0 60
Μάικ Τζόουνς Άρης 1 0 50
Μάικλ Μπρουκς Λιμόζ 1 0 45
Ντον Κόλινς Λιμόζ 1 0 44
Άιβι Λέστερ Γιουγκοπλάστικα 1 1 17
Ντάργουιν Κουκ Σκαβολίνι 1 0 43
Ντάρεν Ντέι Σκαβολίνι 1 0 45
Εντ Χόρτον Μακάμπι 1 0 24
Ντόναλντ Ρόγιαλ Μακάμπι 1 0 25
Έντι Τζόνσον Ολυμπιακός 1 1 36
Ντομινίκ Ουίλκινς Παναθηναϊκός 1 1 54
Κέβιν Μαγκί Μακάμπι 2 0 86
Κεν Μπάρλοου Μακάμπι, ΠΑΟΚ 3 0 90
Τζόνι Ρότζερς Μιλάνο, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός 5 2 80
Ντέιβιντ Γουντ Μπαρτσελόνα 1 0 26
Ντάριλ Ντόουκινς Μιλάνο 1 0 39
Όντι Νόρις Μπαρτσελόνα 3 0 90
Χάρολντ Πρέσλεϊ Μπανταλόνα 1 0 33
Γκρεγκ Ουίλτζερ Άρης 2 0 18
Κορνίλιους Τόμπσον Μπανταλόνα 2 1 35
Τζον Πινόν Εστουντιάντες 1 0 24
Μάικλ Γιανγκ Λιμόζ 2 1 71
Ρίκι Ουίνσλοου Εστουντιάντες, Εφές 2 0 40
Τέρι Τινγκλ Μπενετον 1 0 28
Κλιφ Λέβινγκστον ΠΑΟΚ 1 0 29
Τόνι Μάσενμπεργκ Μπαρτσελόνα 1 0 28
Φρεντ Ρόμπερτς Μπαρτσελόνα 1 0 26
Τιμ Κέμπτον Λιμόζ 1 0 26
Άριελ ΜακΝτόναλντ* Ολίμπια, Μακάμπι 4 0 82
Μπράιαν Χάουαρντ Βιλερμπάν 1 0 40
Ντάρεν Χένρι Ολίμπια 1 0 11
Ντιλέινι Ραντ Βιλερμπάν 1 0 28
Ρόι Τάρπλεϊ Ολυμπιακός 1 0 33
Τζο Αρλάουκας Ρεάλ 2 1 58
Μάικ Σμιθ Μπανταλόνα, Ρεάλ 2 1 39
Νταν Γκόντφρεντ Μπαρτσελόνα 1 0 31
Βίκτορ Αλεξάντερ ΑΕΚ, ΤΣΣΚΑ 3 0 68
Ουίλι Άντερσον ΑΕΚ 1 0 25
Χένρι Ουίλιαμς Μπενετόν 1 0 46
Άντονι Γκόλντγουαϊρ Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα 2 0 57
Άντονι Πάρκερ Μακάμπι 5 3 140
Ντέρεκ Άλστον Μπαρτσελόνα 1 0 16
Νέιτ Χάφμαν Μακάμπι 3 1 104
Μαρκ Μπρίσκερ* Μακάμπι 2 1 35
Ντέρεκ Σαρπ* Μακάμπι 8 3 78
Ρασάντ Γκρίφιθ Κίντερ 1 0 15
Αλφόνσο Φορντ Σιένα 1 0 34
Άντονι Γκρέιτζερ Κίντερ, ΤΣΣΚΑ 2 0 26
Ντάριλ Μίντλετον Παναθηναϊκός 1 0 25
Τσάρλι Μπελ Μπενετόν 1 0 19
Τζέι Αρ Χόλντεν* ΤΣΣΚΑ 4 1 194
Μπούτσι Θόρτον Σιένα, Μπαρτσελόνα 3 0 70
Μασέο Μπαστόν Μακάμπι 3 2 78
Μάρκους Μπράουν ΤΣΣΚΑ, Μάλαγα 3 0 84
Μάικ Μπατίστ Παναθηναϊκός 5 3 129
Ντέιβιντ Βάντερπουλ Σιένα, ΤΣΣΚΑ 3 1 61
Ντιόν Τόμας* Μακάμπι 1 0 2
Έι Τζέι Γκάιτον Φορτιτούντο 1 0 11
Λόνι Μπάξτερ Παναθηναϊκός 1 0 0
Τράβις Χάνσεν Τάου 2 0 46
Ρόμπερτ Κόνλει Τάου 1 0 0
Ντέιβιντ Μπλούθενταλ Μακάμπι 4 1 69
Ντρου Νίκολας Παναθηναϊκός 2 2 24
Ουίλι Σόλομον Μακάμπι 1 0 29
Σαμόντ Ουίλιαμς Μπαρτσελόνα 1 0 32
Εντ Κότα Μπαρτσελόνα 1 0 6
Λάιονελ Τσάλμερς Τάου 1 0 0
Κέισι Τζέικομπσεν Τάου 1 0 2
Τζέιμι Άρνολντ Μακάμπι 1 0 23
Τέρενς Μόρις Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι 3 1 36
Μάρκους Γκορί ΤΣΣΚΑ 1 1 5
Βοντίγκο Κάμινγκς Μακάμπι 1 0 0
Τόνι Ντελκ Παναθηναϊκός 1 1 0
Ουίλ Μπάινουμ Μακάμπι 1 0 36
Φρεντ Χάους Τάου 1 0 7
Μάκρκους Φεϊσόν* Μάλαγα 1 0 9
Λιν Γκριρ Ολυμπιακός 1 0 37
Αντρέ Μπάρετ Μπαρτσελόνα 1 0 4
Ντρέικ Ντίνερ Σιένα 1 0 10
Τζέιμς Σίνγκλετον Τάου 1 0 13
Πιτ Μάικλ Μπαρτσελόνα, Τάου 3 1 57
Σκούνι Πεν Ολυμπιακός 1 0 0
Πάτρικ Μπέβερλι Ολυμπιακός 1 0 0
Τζος Τσίλντρες Ολυμπιακός 1 0 32
Μπο ΜακΚάλεμπ Παρτίζαν, Σιένα 2 0 50
Λόρενς Ρόμπερτς Παρτίζαν 1 0 21
Ουίλ ΜακΝτόναλντ Τάου 1 0 16
Τζέρεμι Πάργκο Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ 2 0 25
Ρίτσαρντ Χέντριξ Μακάμπι 1 0 6
Ντ' Ορ Φίσερ Ρεάλ 1 0 6
Τσακ Έιντσον Μακάμπι, Μπαρτσελόνα 2 0 41
Κλέι Τάκερ Ρεάλ 1 0 3
Μαλίκ Χέρστον Σιένα 1 0 16
Ντέιβιντ Μος Σιένα 1 0 17
Σον Στόουνρουκ Σιένα 2 0 22
Στίβεν Σμιθ Παναθηναϊκός 1 0 1
Τζαμόν Γκόρντον ΤΣΣΚΑ 1 0 4
Τζόι Ντόρσι Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ 2 1 8
Ντέιβιντ Λόγκαν Παναθηναϊκός 2 0 13
Σι Τζέι Ουάλας Μπαρτσελόνα 2 0 20
Τζος Πάουελ Ολυμπιακός 1 1 2
Κάιλ Χάινς Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ 2 2 27
Έισι Λο Ολυμπιακός 2 2 30
Τζέισι Κάρολ Ρεάλ 2 0 7
Μάρκους Σλότερ Ρεάλ 2 0 15
Σόνι Ουίμς ΤΣΣΚΑ 2 0 27
Άαρον Τζάκσον ΤΣΣΚΑ 2 0 20
Ντόντεϊ Ντρέιπερ Ρεάλ 1 0 0

Μαυρισμένα τα ονόματα των παικτών που θα πάρουν μέρος στο φετινό φάιναλ-φορ. Έχει προστεθεί η συμμετοχή τους. Ο Ντρέιπερ δεν θα αγωνιστεί λόγω τραυματισμού, οπότε μένει με μια συμμετοχή.


Ντεμπούτο στο Μιλάνο

Για πρώτη φορά σε φάιναλ-φορ θα πάρουν μέρος ο Ντάρντεν (Ρεάλ), ο Πούλεν (Μπαρτσελόν), ο Χίκμαν, Σμιθ, Ράις και Τάιους (Μακάμπι).







TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ