EUROLEAGUE

Οι τρεις Έλληνες του φάιναλ-φορ!

Οι τρεις Έλληνες του φάιναλ-φορ!

Ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί στο φάιναλ-φορ, εκεί όμως θα βρίσκονται οι Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Παπανικολάου και Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφεραν απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να μην πάρουν κάποιο "εισιτήριο" για το φάιναλ-φορ που θα γίνει στο Μιλάνο. Παρόλα αυτά, ελληνική εκπροσώπηση θα υπάρχει, καθώς στο μεγαλο ραντεβού θα δώσουν το "παρών" οι Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Παπανικολάου και Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Να θυμίσουμε πως αυτό το φάιναλ-φορ θα είναι το έβδομο χωρίς ελληνική ομάδα, καθώς είχαν προηγηθεί εκείνα των 1991, 1992, 2003, 2004, 2006 και 2008. Ο Γιάννης Μπουρούσης ως παίκτης της Ρεάλ ξεπέρασε το εμπόδιο του Ολυμπιακού, ο Κώστας Παπανικολάου με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα νίκησε στη σειρά με 3-0 τη Γαλατάσαραϊ, ενώ ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ πέρασε το εμπόδιο της Αρμάνι Μιλάνο με μειονέκτημα έδρας, φτάνοντας στο φάιναλ-φορ.

Οι τρεις Έλληνες του φάιναλ-φορ!
INTIME SPORTS

Γιάννης Μπουρούσης

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε δυνατά την παρουσία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του ομίλου της στην πρώτη φάση της Euroleague. Στο "Top-16" οι Ισπανοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και εξασφάλισαν χωρίς δυσκολίες την πρόκριση τους στα πλέι οφ. Η Βασίλισσα τελικά πήρε την δεύτερη θέση στον όμιλο της μετά την ήττα στην τελευταία αγωνιστική από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας πίσω από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με αποτέλεσμα να τεθεί αντιμέτωπη στα πλέι οφ της Euroleague με τον Ολυμπιακό.

Οι Ισπανοί έκαναν το 2-0 στα πρώτα ματς στην έδρα τους και στη συνέχεια γνώρισαν ισάριθμες ήττες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στο πέμπτο και κρισιμότερο ματς η Ρεάλ νίκησε και πήρε το "εισιτήριο" για το φάιναλ-φορ. Ο Γιάννης Μπουρούσης έχει φέτος: 8,3 πόντους και 5,9 ριμπάουντ με 57,5% στα δίποντα και 39,3% στα τρίποντα.

Οι τρεις Έλληνες του φάιναλ-φορ!
INTIME SPORTS

Κώστας Παπανικολάου

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε αρκετά καλά στην πρώτη φάση της Euroleague, τερματίζοντας με ρεκόρ 7-3. Οι Καταλανοί μετά τη νίκη στην πρεμιέρα ηττήθηκαν από τις Φενέρμπαχτσε και Ναντέρ, αλλά στη συνέχεια με ένα σερί πέντε νικών "καθάρισαν" την υπόθεση πρόκριση. Στην δεύτερη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε με ένα σερί 12 διαδοχικών νικών, προτού ηττηθεί στα δύο τελευταία παιχνίδια από τις Αρμάνι Μιλάνο και Λαμποράλ Κούτσα.

Στα προημιτελικά η ομάδα του Κώστα Παπανικολάου ξεπέρασε χωρίς δυσκολίες το εμπόδιο της Γαλατάσαραϊ με 3-0 στη σειρά. Ο Έλληνας φόργουορντ έχει 7 πόντους με 3,5 ριμπάουντ, έχοντας 61,6% στα δίποντα και 34,5% στα τρίποντα.

Οι τρεις Έλληνες του φάιναλ-φορ!

Σοφοκλής Σχορτσανίτης

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, καθώς τελείωσε με ρεκόρ 8-2. Ακολούθησε μία πορεία όχι τόσο... υπερηχητική στο Top-16, με αποτέλεσμα να πάρει την τρίτη θέση με πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με ρεκόρ 8-6. Στα πλέι οφ της διοργάνωσης, οι Ισραηλινοί κατάφεραν να αποκλείσουν την Αρμάνι Μιλάνο με μεονέκτημα έδρας. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ νίκησε στο πρώτο παιχνίδι στην Ιταλία και στη συνέχεια με τη σειρά στο 1-1 επικράτησε δύο φορές στην έδρα της και πήρε το "εισιτήριο" για το φάιναλ-φορ.

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης μετράει φέτος 9,8 πόντους με 2,6 ριμπάουντ, 62,9% στα δίποντα και 57,9% στις βολές.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ