EUROLEAGUE

Οι στατιστικές αλήθειες του α' γύρου της EuroLeague

Οι στατιστικές αλήθειες του α' γύρου της EuroLeague

Ο α' γύρος της EuroLeague ολοκληρώθηκε, με το Sport24.gr να συγκεντρώνει μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία από την έως τώρα πορεία των ομάδων και των παικτών.

Ο α΄γύρος της EuroLeague ανήκει στην ιστορία, με το Sport24.gr να παρουσιάζει δέκα (10) ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία απ όσα είδαμε μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Οι καλύτερες και οι χειρότερες ομάδες σε βασικά κομμάτια του παιχνιδιού, κι οι παίκτες που αποτελούν βαρόμετρο για την ομάδα τους -βάσει αριθμών.

Είκοσι στοιχεία που δείχνουν μεγάλο μέρος της εικόνας της EuroLeague...

ΟΜΑΔΕΣ

  • Η Μπαρτσελόνα είναι η μοναδική ομάδα της διοργάνωσης που έχει 300+ ασίστ μέχρι στιγμής (319). Τελευταία στην σχετική στατιστική κατηγορία είναι η Μπάμπεργκ με εκατό λιγότερες (219). Ο Παναθηναϊκός (234) και ο Ολυμπιακός (230) βρίσκονται αρκετά χαμηλά.
  • Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι η ομάδα που έχει χάσει τις περισσότερες βολές (91) και δίποντα (351) μέχρι στιγμής. Σε ό,τι αφορά τις βολές, ισόβαθμός της είναι ο Παναθηναϊκός Superfoods. Τα περισσότερα χαμένα τρίποντα έχουν έρθει από τα χέρια των παικτών του Ερυθρού Αστέρα (263).
  • Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι κι αυτή που έχει κάνει τα περισσότερα σουτ εντός παιδιάς (988), με τη Βαλένθια να είναι η τελευταία της λίστας (852).
  • Η ομάδα του Νέβεν Σπάχια είναι αυτή που εκτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό των σουτ της μέσα από την γραμμή των 6μ75 (73.2% των σουτ είναι δίποντα), με τη Ρεάλ Μαδρίτης να είναι αυτή που εκτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό των δικών της σουτ από την περιφέρεια (43.3%).
  • Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει το καλύτερο ποσοστό στα δίποντα (55.9%) και στα τρίποντα (43%), με τη Ρεάλ Μαδρίτης να είναι η πιο εύστοχη στις ελεύθερες βολές (85.7%).
Οι στατιστικές αλήθειες του α' γύρου της EuroLeague
  • Η "ομάδα του στρατού" είναι επίσης η πιο αποτελεσματική στο μπροστινό μέρος του παρκέ, σημειώνοντας 1.18 πόντους ανά κατοχή, με τη Ζάλγκιρις (με 1.14) να ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Οι δύο μοναδικές ομάδες που σημειώνουν λιγότερο από έναν πόντο ανά κατοχή είναι ο Ερυθρός Αστέρας (0.97) και η Αναντολού Εφές (0.98).
  • Η Ζάλγκιρις είναι η ομάδα που έχει κάνει τα περισσότερα αμυντικά φάουλ (323) και η Ουνικάχα Μάλαγα εκείνη με τα λιγότερα (236). Σε ό,τι αφορά στα επιθετικά φάουλ, η πρωτιά ανήκει στον Παναθηναϊκό Superfoods (40) και η τελευταία θέση στην Αρμάνι Μιλάνο και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (από 14). Το 21.3% των λαθών που κάνει ο Παναθηναϊκός Superfoods αφορά στα επιθετικά φάουλ, που σφυρίζονται στους παίκτες του.
  • Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει υποπέσει στα περισσότερα αντιαθλητικά (11), κι η Ρεάλ Μαδρίτης με την Ουνικάχα Μάλαγα αυτές που έχουν δεχθεί τις περισσότερες τεχνικές ποινές (από 8).
  • Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι η ομάδα με το καλύτερο offensive ratio (108.4 πόντοι ανά 100 κατοχές), ενώ ο Ολυμπιακός αυτός με το καλύτερο defensive ratio (90.4 πόντοι ανά 100 κατοχές).
  • Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα (με 1.7 έκαστη) προηγούνται στην αναλογία ασίστ/λάθη, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό Superfoods (με 1.2 έκαστος) να είναι οι τελευταίες ομάδες της διοργάνωσης.

ΠΑΙΚΤΕΣ

  • Ο Αλεξέι Σβεντ είναι ο παίκτης που έχει περάσει την περισσότερη ώρα στο παρκέ, αφού έχει αγωνιστεί για 484'03'' μέχρι στιγμής, με τον Μπράιαν Ντάνστον να τον ακολουθεί με 463'16'' συμμετοχής.
  • Ο γκαρντ της Χίμκι είναι κι αυτός που έχει πάρει στα χέρια του τις περισσότερες κατοχές (341), με τον δεύτερο της λίστας, Λούκα Ντόντσιτς (243) να βρίσκεται πολύ πίσω του.
  • Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ο παίκτης που έχει βάλει τις περισσότερες βολές (79), ο Γιαν Βέσελι τα περισσότερα δίποντα (162) και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ τα περισσότερα τρίποντα (135).
  • Ο Βλάντιμιρ Στίματς είναι ο κορυφαίος ριμπάουντερ της EuroLeague μέχρι στιγμής (με 114), με τον Κρις Σίνγκλετον να τον προσπερνά πάντως και να είναι ο πρώτος σε ό,τι αφορά στα αμυντικά ριμπάουντ (77).
  • Ο Μπραντ Ουάναμεϊκερ είναι ο πρώτος στα κλεψίματα (με 27), κι ο Μπράιαντ Ντάνστον στις τάπες (26).
24/11/2017 Panathinaikos Vs Real Madrid for Turkish Airlines Euroleague season 2017-18 in OAKA Stadium in Athens - Greece

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
24/11/2017 Panathinaikos Vs Real Madrid for Turkish Airlines Euroleague season 2017-18 in OAKA Stadium in Athens - Greece Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY
  • Η τριάδα των Αλεξέι Σβεντ (89), Λούκα Ντόντσιτς (87) και Νάντο Ντε Κολό (79) είναι αυτή που προηγείται στα κερδισμένα φάουλ στη διοργάνωση.
  • Ο Κάλεμπ Ταρτσέφσκι της Αρμάνι Μιλάνο είναι ο παίκτης που έχει κάνει τα περισσότερ αμυντικά φάουλ (45), ενώ ο Φελίπε Ρέγιες της Ρεάλ Μαδρίτης αυτός με τα περισσότερα επιθετικά σε βάρος του (11).
  • Ο Μπράνκο Λάζιτς (14) και ο Νάντο Ντε Κολό (12) είναι οι... μαέστροι στο να κερδίζουν επιθετικά φάουλ από τους αντιπάλους τους.
  • Ο Γιαν Βέσελι έχει κάνει τα περισσότερα αντιαθλητικά φάουλ στη διοργάνωση (4), με τους Έρικ Γκριν, Πιέρ Τζάκσον και Σεμέν Αντόνοφ να τον ακολουθούν (έχουν από 3).
  • Πέντε παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρίσκονται στην πρώτη εξάδα αυτών με το μεγαλύτερο +/- όσο βρίσκονται στο παρκέ. Πρόκειται για τους Κάιλ Χάινς (+145), Ουίλ Κλάιμπερν (+141), Νάντο Ντε Κολό (+112), Σέρχιο Ροντρίγκεθ (+100) και Νικίτα Κουρμπάνοφ (+97). Ο μοναδικός που "σπάει" τη ρωσική κυριαρχία είναι ο Τζέιμς Όγκουστιν της Ουνικάχα Μάλαγα, που είναι τέταρτος στη σχετική κατηγορία με +103.
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ