EUROLEAGUE

Οι πρωταγωνιστές στον Sport24 Radio 103,3: "Ο Ολυμπιακός έχει ψυχή"

Οι πρωταγωνιστές στον Sport24 Radio 103,3: "Ο Ολυμπιακός έχει ψυχή"

Οι Παπανικολάου, Γκριν, Παπαπέτρου και Τόμιτς, μίλησαν στον Sport24 Radio 103,3, για το μεγάλο break του Ολυμπιακού στην Πόλη επί της Εφές. Άπαντες στάθηκαν στην δύναμη της ομάδας.

Οι Κώστας Παπανικολάου, Έρικ Γκριν, Μίλαν Τόμιτς και Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησαν στους απεσταλμένους του Sport24 Radio 103,3 στην Κωνσταντινούπολη Γιάννη Λαμπίρη και Νότη Ψιλόπουλο για την μεγάλη νίκη του Ολυμπιακου κόντρα στην Αναντολού Εφές και τον “τελικό” της Τρίτης (2/5).

Παπανικολάου: "Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον"

Για την επικράτηση στο «Αμπντί Ιπεκτσί»: «Είναι μια νίκη με μεγάλους σφυγμούς, με μεγάλη πίεση. Ήταν ένας τελικός για εμάς. Για΄αυτό και ο πάγκος ήταν έτσι καθ΄όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Από τη στιγμή που χτύπησε η κόρνα της λήξης όλα σταμάτησαν εκεί. Ήταν ένας τελικός, τον κερδίσαμε και τώρα μας μένει ακόμη ένας στην Αθήνα. Πρέπει να φανούμε το ίδιο σκληροί και ανταγωνιστικοί και να θέσουμε τους όρους μας από το πρώτο δευτερόλεπτο».

Για την αντίδρασή του όταν έκανε το 5ο του φάουλ: «Κάθε παίκτης θέλει να είναι στο παρκέ για να βοηθήσει την ομάδα του, ειδικά όταν το παιχνίδι είναι στην κόψη του ξυραφιού. Η αντίδραση είναι αποτέλεσμα των σφυγμών που έχεις εκείνη τη στιγμή. Η εμπιστοσύνη που έχουμε ο ένας στον άλλο είναι πολύ μεγάλη. Ο Παπαπέτρου έχει αποδείξει ότι είναι ένα αξιόλογο 3άρι και ένα αξιόλογο παιδί που μπορεί να βοηθήσει και στις δύσκολες στιγμές. Το έκανε και σήμερα. Μπράβο του Απέδειξε για άλλη μια φορά κι αυτός , όπως και όλα τα παιδιά ότι είναι εδώ για να βοηθάει την ομάδα σε κάθε κατάσταση. Είμαστε χαρούμενοι που φέρνουμε τη σειρά στον Πειραιά, αλλά όλα τελειώνουν σε αυτό».

Για το αν ήταν πιο δύσκολη η πνευματική από την αγωνιστική προετοιμασία: «Πρέπει να βρεις τα στοιχεία ενός παιχνιδιού που πρέπει να αναλύσεις. Τι έκανες στο πρώτο παιχνίδι και κέρδισες. Τι δεν έκανες στα επόμενα δύο και έχασες. Πρέπει να μιλήσεις με τους συμπαίκτες σου και να βγάλεις κάποια συμπεράσματα. Καταλήξαμε στο ότι πρέπει να παλέψουμε. Ότι στο πρώτο παιχνίδι, παλέψαμε πολύ δυνατά όλες τις φάσεις αλλά στα επόμενα δύο αφήσαμε την Εφές να κάνει το παιχνίδι της. Σήμερα μπήκαμε δυναμικά, με τσαμπουκά, με χαρακτήρα και είδαμε ότι στο τέλος έχαναν βολές και δεν είχαν καθαρό μυαλό για να βγάλουν μια επίθεση. Όταν παίζεις σκληρά, ο αντίπαλος κουράζεται για να σκοράρει. Μπορεί να φας ένα καλάθι , αλλά ο αντίπαλος θα κουραστεί γι΄αυτό και θα είναι κουρασμένος και στην άμυνα. Υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Εμείς απόψε αυτές τις λεπτομέρειες τις κάναμε πολύ καλά απόψε και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους».

Για το πέμπτο ματς στο ΣΕΦ: «Πρέπει να δείξει τον ίδιο χαρακτήρα με σήμερα η ομάδα. Να μπει και να δείξει από το πρώτο δευτερόλεπτο ότι είμαστε εδώ για να κερδίσουμε. Να μην επιτρέψει δευτερόλεπτο στην Εφές να πιστέψει ότι μπορεί να κερδίσει. Υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες που συνθέτουν μια μεγάλη εικόνα και σε βοηθούν σε αυτά τα παιχνίδια, που χρειάζονται ψυχή. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι έχει ψυχή».

Για την τακτική που οδήγησε στη νίκη: «Αλλάξαμε κάποια πράγματα στην τακτική μας και στην άμυνα μας τα οποία μπέρδεψαν την Εφές μπερδεύτηκε. Το πιο σημαντικό είναι η δυναμικότητα με την οποία παίζαμε άμυνα σε κάθε φάση. Αυτό τους έβαζε σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν πρέπει να δίνεις τίποτα εύκολα. Όλα αυτά τα μικρά πράγματα είναι πιο σημαντικά από τα μεγάλα σουτ, τα οποία επίσης μετρούν».

Για την ομαδική δουλειά των «ερυθρόλευκων»: «Στο ημίχρονο είχαμε μια διαφορά 3 πόντων , χωρίς να έχουμε παίξει στο 100% το δυναμικό παιχνίδι που θέλαμε στην άμυνα μας. Είπαμε λοιπόν ότι πρέπει να σκεφτούμε πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν παίζαμε λίγο πιο δυνατά και πηγαίναμε πιο δυναμικά στα ριμπάουντ. . Πόσο πιο εύκολη θα κάναμε τη ζωή μας. Είπαμε επίσης ότι πρέπει όταν βγάζουμε μια καλή άμυνα να τρέχουμε στην επίθεση. Αυτό μας έδωσε και πόντους και αυτοπεποίθηση και ρυθμό. Έτσι μπαίνουν τα τρίποντα. Έτσι παίζει ατή η ομάδα. Αυτός είναι ο σκοπός αυτής της ομάδας. Έτσι βρίσκει το ρυθμό της έτσι το κάναμε και σήμερα».

Γκριν: "Ο Σπανούλης είναι πραγματικός ηγέτης"

Για την ισοφάριση της σειράς και τον ηγέτη Βασίλη Σπανούλη: «Ήρθαμε εδώ για να αγωνιστούμε και ο αρχηγός μας έκανε ένα απίστευτο παιχνίδι. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ο Σπανούλης είναι πραγματικός ηγέτης. Μας ενθαρρύνει όλους, μας βοηθάει στην προετοιμασία μας για κάθε παιχνίδι. Το προπονητικό τιμ έκανε καταπληκτική δουλειά. Η νίκη μας είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Το πέμπτο παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο. Το σημαντικό όμως είναι ότι θα παίξουμε στην έδρα μας με τον κόσμο στο πλευρό μας. Η ατμόσφαιρα θα είναι τρελή. Αν όμως παίξουμε όπως σήμερα, όλα θα πάνε καλά. Καλό είναι να μην κριθεί το ματς στο τελευταίο σουτ. Το πιο σημαντικό είναι να «καθαρίσουμε» το παιχνίδι πολύ νωρίτερα και να προκριθούμε στο φάιναλ φορ».

Τόμιτς: "Η ομάδα αντιδράει όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο"

Για την εικόνα του Ολυμπιακού: «Η ομάδα αντιδράει όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο και η πληροφορία που μεταφέρεις περνάει ποιο εύκολα στους παίκτες. Το σημαντικό είναι πως όταν βρεθήκαμε πίσω με 14 πόντους διαφορά δεν τρελαθήκαμε μέσα σε δύσκολη ατμόσφαιρα, αντιδράσαμε και καταφέραμε να περάσουμε μπροστά. Είχαμε λιγότερα λάθη, 50% τρίποντα και καλή δημιουργία».

Για αντιμετώπιση του Ντάνστον: «Εύκολο δεν είναι τίποτα στη ζωή μας. Οι ομάδες «χτίζονται» από τις δυσκολίες. Θα είναι λάθος μας να πούμε ότι θα είναι εύκολο το επόμενο ματς. Κερδίσαμε έναν “τελικό” κι έχουμε ακόμα έναν την Τρίτη».

Για το στοιχείο που έπαιξε πιο σημαντικό ρόλο στη νίκη: «Ήταν μια συνολική εικόνα σε άμυνα κι επίθεση. Κατεβάσαμε την Εφές στους 62 πόντους αλλά αν δεν είχαμε καλή απόδοση επιθετικά θα ήταν δύσκολα. Σε αυτά τα ματς όπως και στο Final 4 πρέπει να είσαι καλός και στην επίθεση, για να έχεις τύχη».

Παπαπέτρου: "Όλοι δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό"

Για την αλλαγή της εικόνας στο δεύτερο μέρος: «Μείναμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και συνεχίσαμε να παλεύουμε. Όλα τα παιδιά που πάτησαν στο παρκέ έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Παίξαμε ομαδικά και ακολουθήσαμε το πλάνο μας».

Για τα μεγάλα σουτ που σημείωσε ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο: «Σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο η ευστοχία μας. Παράλληλα παίξαμε καλές άμυνες και καταφέραμε να πάρουμε τον έλεγχο του αγώνα».

Για το επόμενο βήμα που θα οδηγήσει στο Final 4: «Πρέπει να χαρούμε μόνο σήμερα και από αύριο να συγκεντρωθούμε στο επόμενο ματς. Να δουλέψουμε τις ημέρες που έχουμε μπροστά μας και να είμαστε έτοιμοι για το πέμπτο παιχνίδι. Είναι ο τελικός των τελικών για εμάς. Είμαστε χαρούμενοι αλλά καταφέραμε μόνο να γυρίσουμε την σειρά στο ΣΕΦ, έχουμε ακόμα ένα βήμα»

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ