EUROLEAGUE

Οι ομάδες τάσσονται υπέρ της Euroleague

Οι ομάδες τάσσονται υπέρ της Euroleague

Οι ομάδες της Euroleague φρόντισαν να ενημερώσουν τη FIBA πως δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στη νέα διοργάνωση που αυτή σχεδιάζει. Δήλωσαν πιστές στην Euroleague, μέσω κοινής ανακοίνωσης που εκδόθηκε (pics).

Οι έντεκα ομάδες που έχουν εν ενεργεία συμβόλαιο τύπου Α με την Euroleague έκαναν σαφές στη FIBA πως δεν ενδιαφέρονται να συζητήσουν το ενδεχόμενο αλλαγής στον τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης ή μεταπήδησης σε κάποια άλλη. Το μείζον βέβαια είναι πως η Αναντολού Εφές, η Μπαρτσελόνα, η Φενέρμπαχτσε, η Μακάμπι, ο Ολυμπιακός, η Αρμάνι Μιλάνο, ο Παναθηναϊκός, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Λαμποράλ Κούσα, η Ζάλγκιρις και ο πρόεδρος της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, έκλεισαν την πόρτα στη FIBA για τη διοργάνωση που οραματίζεται να δημιουργήσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

" Κύριε Οράσιο,

σ ευχαριστούμε για τα γράμματα που λάβαμε από εσένα την τελευταία εβδομάδα. Οι έντεκα (11) ομάδες που έχουν συμβόλαιο τύπου Α συγκεντρωθήκαμε στα κεντρικά της Euroleague στη Βαρκελώνη, την Τρίτη 8 Ιουλίου, και συμφωνήσαμε να σου στείλουμε το παρακάτω ως απάντηση. Παρακαλούμε να το λάβεις υπόψιν ως επίσημη απάντηση από εμάς, όπως επίσης ως τοποθέτηση για τη "νέα διοργάνωση της FIBA".

Θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε θερμά για τον χρόνο, την ενέργεια και τη δουλειά που έκανες πάνω στο θέμα προετοιμάζοντας την πρόταση, κάνοντας ταξίδι για να συναντήσεις οκτώ εξ ημών προσωπικά, την ώρα που έστειλες επίσημη ενημέρωση.

Τα τελευταία δεκαπέντε (15) χρόνια που υπάρχει η Euroleague, οι ομάδες παραμένουν η βάση κάθε αθλητικής δραστηριότητας στον χώρο. Είμαστε πεπεισμένοι πως οι σύλλογοι πρέπει να διατηρήσουν τα ηνία και τον έλεγχο της διοργάνωσης, και δεν είμαστε πρόθυμοι να το θέσουμε σε κίνδυνο, αφού αποτελεί το "κλειδί" για την εξέλιξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων όλα αυτά τα χρόνια.

Δραττόμαστε της ευκαιρίας για να σας απαντήσουμε και να σας ενημερώσουμε πως οποιαδήποτε άλλη συζήτηση ή επαφή θα πρέπει να γίνει με όλους μας, ομαδικά. Θα δημιουργήσουμε μια μικρή ομάδα τις επόμενες ημέρες για να εκπροσωπηθεί η Euroleague σε αυτές τις συζητήσεις.

Χρειαζόμαστε μερικούς μήνες για να διαβάσουμε λεπτομερώς την πρότασή σου. Θα είμαστε στη διάθεσή σου από την 1η Νοεμβρίου 2015. Σε αυτή την επαφή, θα σε ενημερώσουμε για τις τοποθετήσεις μας επ αυτού.

Θέλουμε ξανά να σε ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον που δείχνεις για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, και να σους πούμε πως είμαστε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση".

Οι ομάδες τάσσονται υπέρ της Euroleague
Οι ομάδες τάσσονται υπέρ της Euroleague
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ