EUROLEAGUE

Οι μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων στο TOP-16

Οι μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων στο TOP-16

Η προθεσμία των ομάδων της Euroleague για να δηλώσουν παίκτες εξέπνευσε. Οι Χίμκι, Κουμπάν, Ρεάλ, Ζαλγκίρις, Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός, είναι οι εφτά ομάδες που ενισχύθηκαν.

Όποιος πρόλαβε να ενισχυθεί, ενισχύθηκε! Η προθεσμία της Euroleague για μεταγραφικές κινήσεις εξέπνευσε. Εφτά είναι οι ομάδες του TOP-16 που προχώρησαν σε ενίσχυση του ρόστερ τους.

Ο λόγος για τις Χίμκι, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Ρεάλ Μαδρίτης, Ζαλγκίρις Κάουνας, Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός. "Πρωταθλητής" σε αυτό το κομμάτι είναι το "τριφύλλι", το οποίο πραγματοποίησε τρεις προσθήκες, ανακοινώνοντας τους Χάινς, Ουίλιαμς και Χάντερ.

Αναλυτικά οι ομάδες και οι κινήσεις τους:

ΧΙΜΚΙ: Τζος Μπουν (σέντερ)

*Ο 31χρονος φόργουορντ-σέντερ (2μ.08) έγινε πικ στο Νο23 του draft το 2006, αγωνίστηκε στο ΝΒΑ με τους New Jersey Nets (2006-10) κι εν συνεχεία έπαιξε μπάσκετ στη D-League, στις Φιλιππίνες και στο Μπαχρέιν. Φέτος ο Μπουν ξεκίνησε τη σεζόν στην Κάλεβ , έχοντας 13.4 πόντους, 11.5 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ σε 14 αγώνες στην VTB United League.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ: Ματ Τζάνινγκ (γκαρντ) , Γκριγκόρι Σουχόβτσοβ (σέντερ)

*Ύστερα από την απόκτηση του 26χρονου (22/6/1988) Αμερικανού γκαρντ, Ματ Τζάνινγκ, η Λοκομοτίβ Κουμπάν προχώρησε σε μία ακόμη μεταγραφική κίνηση, αποκτώντας τον 33χρονο Ρώσο σέντερ (2.11 ύψος), Γκριγκόρι Σουχόβτσοβ, για το υπόλοιπο της σεζόν.

ΡΕΑΛ: Ογκούστο Θέσαρ Λίμα (σέντερ)

*Ο 24χρονος Βραζιλιάνος σέντερ (2μ.08) είχε 10.4 πόντους, 7.2 ριμπάουντ και 16.6 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης με την Μούρθια και υπέγραψε συμβόλαιο με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης ως το καλοκαίρι του 2018.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Μαρκίζ Χέινς (γκαρντ) , Έλιοτ Ουίλιαμς (γκαρντ) , Βινς Χάντερ (σέντερ)

*Ο Βινς Χάντερ (21χρ., 2μ.03) είναι ο αθλητικός ψηλός που έψαχνε ο Παναθηναϊκός, ενώ οι Έλιοτ Ουίλιαμς και Μαρκίζ Χάντερ θα ενισχύσουν την περιφερειακή γραμμή του "τριφυλλιού".

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Τζερόμ Ραντλ (γκαρντ)

*Η Ζάλγκιρις ενισχύθηκε στη θέση του πλέι μέικερ με την προσθήκη του Αμερικανού γκαρντ, Τζερόμ Ραντλ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με τους Λιθουανούς ως το τέλος της σεζόν.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τζόι Ντόρσεϊ (σέντερ)

Η Μπαρτσελόνα απέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες τον Τζόι Ντόρσεϊ, πληρώνοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό (200.000 ευρώ) στη Γαλατάσαραϊ για την ελευθέρας του, ώστε να καλύψει το κενό του τραυματία Σέιν Λαουάλ.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ: Ελάιζα Τζόνσον

Στην εκπνοή της προθεσμίας, η Αναντολού Εφές ανακοίνωσε την... προαγωγή του Ελάιζα Τζόνσον, ο οποίος θα φορά τη φανέλα της για το υπόλοιπο της σεζόν. Ο πρώην παίκτης του Πανελευσινιακού αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη θυγατρική ομάδα των "μπλε" και θα κληθεί να καλύψει για λίγο το κενό του Τζέισον Γκρέιντζερ, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και ενδέχεται να χάσει τα δύο πρώτα παιχνίδια του β' γύρου του Top 16.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κώστας Παπανικολάου (φόργουορντ) , Χακίμ Ουόρικ (φόργουορντ/σέντερ)

Στις 20 Ιανουαρίου, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε επίσημα την επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου, υπογράφοντας μαζί του συμβόλαιο συνεργασίας έως και το 2018. Τέλος, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία των μεταγραφών, οι "ερυθρόλευκοι" προσέθεσαν στο δυναμικό τους τον Χακίμ Ουόρικ

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ