EUROLEAGUE

Οι Λίγκες απορρίπτουν το καλεντάρι

Οι Λίγκες απορρίπτουν το καλεντάρι

Οι Ευρωπαϊκές Λίγκες έστειλαν επιστολή προς τη FIBA ζητώντας νέο κύκλο συζητήσεων, ενώ παράλληλα απορρίπτουν την πρόταση για το νέο καλεντάρι που θα δημιουργήσει πρόβλημα στις ημερομηνίες.

Οι μεγαλύτερες εγχώριες λίγκες της ηπείρου συμφώνησαν να αποστείλουν την κάτωθι επιστολή στον Γενικό Γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν. Ουσιαστικά πρόκειται για μια σημαντική ένδειξη σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις και της συζητήσεις που έχουν φουντώσει τον τελευταίο καιρό για τις αλλαγές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

"Αγαπητέ Πάτρικ,

Το Euroleague Commercial Assets Board και τα μέλη των Εγχώριων Πρωταθλημάτων συγκεντρώθηκαν στη Βαρκελώνη στις 15 Απριλίου 2015 και συμφώνησαν σας να αποστείλουν την κάτωθι επιστολή, εκφράζοντας τις παρατηρήσεις και μια κοινή γραμμή αναφορά με το σύστημα διεξαγωγής της FIBA και το καλεντάρι των διεθνών διοργανώσεων του 2017.

- Οι εθνικές ομάδες είναι σημαντικό κομμάτι του μπάσκετ και πρέπει να υποστηριχτούν από το ECA, τα εγχώρια πρωταθλήματα και τους συλλόγους όπως συμβαίνει τα τελευταία 15 χρόνια.

- Οι σύλλογοι είναι, ουσιαστικά, η βάση και οι θεμελιωτές της μπασκετικής δραστηριότητας ανά τον κόσμο. Έτσι, λοιπόν, πρέπει να εκπροσωπούνται σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν τον χώρο.

- Η Ένωση των Ομάδων, τα εγχώρια πρωταθλήματα και οι ομάδες απορρίπτουν τον προγραμματισμό αγώνων εθνικών ομάδων κατά τη διάρκεια των υποχρεώσεων των συλλόγων. Οι κενές ημερομηνίες στο καλεντάρι των συλλόγων είναι μη αποδεκτές,

- Η Ένωση των Ομάδων και οι εγχώριες λίγκες ζητούν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για ακόμα μια φορά με τη FIBA προκειμένου να βρεθεί η ιδανική λύση, διατηρώντας τις αρχές που εκφράζουν κι εκπροσωπούν τα μέλη των συλλόγων.

- Η δραστηριότητα των ομάδων ενεργοποιεί την πλειοψηφία της κινητικότητας που αφορά το μπάσκετ ενώ οι Σύλλογοι είναι αυτοί που φροντίζουν για το καλό των παικτών. Οι εθνικές ομοσπονδίες πρέπει να σεβαστούν τη δραστηριότητα των ομάδων και να συνεχίζουν να φροντίζουν για την ευημερία των αθλητών:

Διαβεβαιώνοντας τουλάχιστον έναν μήνα πλήρους ξεκούρασης για όλους τους παίκτες παγκοσμίως και θέτοντας ένα πρόγραμμα που θα διασφαλίζει τις προπονήσεις, τους αγώνες και τις διοργανώσεις των εθνικών ομάδων. Μοιράζοντας τα έσοδα των διεθνών διοργανώσεων με τους συλλόγους ώστε να αποζημιώσουν τους διεθνείς παίκτες.

Με σεβασμό

Αδριατική Λίγκα
ACB
Bundesliga
Ισραηλινή LTD
ΕΣΑΚΕ
Serie A
Λιθουανική Λίγκα
Γαλλική Λίγκα"

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ