EUROLEAGUE

Οι Ισπανοί έπιασαν πάτο

Οι Ισπανοί έπιασαν πάτο

Το 40% που έχουν η Βαλένθια, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, η Μπασκόνια και η Μάλαγα στην EuroLeague αποτελεί (με διαφορά) αρνητικό ρεκόρ για το ισπανικό μπάσκετ στην διοργάνωση.

Μία αγωνιστική απομένει για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στην EuroLeague και εάν ψάξει κανείς να βρει την ομάδα-απογοήτευση της χρονιάς, θα πάθει... dolor de cabeza. Πονοκέφαλο στα ισπανικά δηλαδή! Ο λόγος είναι απλός: οι ισπανικές ομάδες απογοητεύουν περισσότερο από ποτέ άλλοτε στη φετινή διοργάνωση.

Η Ρεάλ Μαδρίτης (η καλύτερη όλων) έχει ρεκόρ 8-6 έπειτα από 14 αγώνες και η Μπασκόνια έπεται με 7-7. Η Ουνικάχα Μάλαγα έχει 6-8, η Μπαρτσελόνα (4-10) είναι πιο απογοητευτική ακόμα και από πέρυσι, ενώ η Βαλένθια (3-11) έχει πιάσει πιάτο, όπως δηλαδή και την προηγούμενη φορά που εθεάθη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Το τι ακριβώς φταίει και οι ισπανικές ομάδες πηγαίνουν τόσο άσχημα φέτος, είναι μεγάλη κουβέντα... Ίσως να φταίει το γεγονός ότι οι περισσότερες έχουν ξεκινήσει τη χρονιά με ένα σωρό προβλήματα. Ίσως να φταίνε οι αυξημένες υποχρεώσεις (με περισσότερους αγώνες στην EuroLeague) την τελευταία διετία, δίπλα στο ούτως ή άλλως δυσκολότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Ίσως να ευθύνεται ο περιορισμός των ομάδων σε 16, που κάνει την EuroLeague ακόμα πιο ανταγωνιστική.

Απολογισμός 18ετίας: 551-335

Όπως και να' χει, στη σύγχρονη εποχή της EuroLeague (από τη σεζόν 2000-01 και ύστερα δηλαδή) αυτό το 40% στο ποσοστό νικών που έχουν μαζί η Βαλένθια, η Μπαρτσελόνα, η Μπασκόνια, η Μάλαγα και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει προηγούμενο για το ισπανικό μπάσκετ στο συγκεκριμένο επίπεδο. Μέχρι φέτος οι ισπανικές ομάδες είχαν συνολικά στην EuroLeague 551 νίκες και 335 ήττες σε 886 αγώνες κανονικής περιόδου, ήτοι 62,2%.

Οι Ισπανοί δεν είναι απλά οι πλέον επιτυχημένοι σε αυτές τις 18 σεζόν που η EuroLeague διεξάγεται μετά τη διάσπαση με την FIBA. Μέχρι φέτος είχαν μόνο σε μία χρονιά αρνητικό ρεκόρ! Σημειώθηκε τη σεζόν 2004-05, όταν οι Ρεάλ Μαδρίτης, Εστουντιάντες, Μπαρτσελόνα, Ταού Θεράμικα και Ουνικάχα Μάλαγα σημείωσαν 32 νίκες σε 70 αγώνες στην κανονική περίοδο (45,7%).

Για την Ιστορία μόνο η μία από τις πέντε ισπανικές ομάδες εκείνης της χρονιάς (Ταού Θεράμικα) έφτασε μέχρι τους “8” της διοργάνωσης, παίρνοντας μάλιστα και την πρόκριση στο Final Four.

Οι ισπανικές ομάδες στην EuroLeague (2000-17)

Οι Ισπανοί έπιασαν πάτο
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ