EUROLEAGUE

Οι Έλληνες πάνε Βερολίνο!

Οι Έλληνες πάνε Βερολίνο!

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν πανηγυρίζει την πρόκρισή της στο Final Four της Euroleague και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα ακολουθήσει τους Δημήτρη Ιτούδη, Γιάννη Μπουρούση και Κώστα Σλούκα στο Βερολίνο (PHOTOS)!

Σύμφωνοι, οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν υπογράψει συμβόλαιο μόνιμης παρουσίας στα Final Four της Euroleague ωστόσο η Ελλάδα ''βλέπει'' ανελλιπώς τα παιδιά της να διαπρέπουν στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Το έκανε το 2003 στη Βαρκελώνη, εκεί όπου η χώρα μας δεν είχε ομάδα για πρώτη φορά έπειτα από 11 χρόνια συνεχούς παρουσίας σε Final Four όμως οι Παπαλουκάς, Χατζηβρέττας και Κακιούζης ήταν εκεί!

Το έκανε το 2006 στην Πράγα και το 2008 στη Μαδρίτη, εκεί όπου ο ''Τεό'' σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία μαζί με τα τρόπαια της Euroleague που κατέκτησε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Θα συνεχίσει να το κάνει και φέτος αφού ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα ακολουθήσει τους Δημήτρη Ιτούδη (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Γιάννη Μπουρούση (Λαμποράλ Κούτσα) και Κώστα Σλούκα (Φενέρμπαχτσε) στο Final Four του Βερολίνου, το τριήμερο 13-15 Μαΐου!

Ιστορική πρόκριση με Μπαρτζώκα

Τον περασμένο Ιούλιο ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέστρεψε στους πάγκους μετά την απομάκρυνσή του από τον Ολυμπιακό για λογαριασμό της Λοκομοτίβ, υπογράφοντας συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τους Ρώσους. Έτσι ο 50χρονος προπονητής επέστρεψε στην Euroleague αναλαμβάνοντας τη ρωσική ομάδα, καθώς η "Λόκο" είχε εξασφαλίσει wild card για να συμμετάσχει στην κορυφαία διοργάνωση, την οποία ο ίδιος είχε κατακτήσει το 2013 με τον Ολυμπιακό. Έπειτα από μερικούς μήνες και αφού παρουσίασε μια ομάδα πιστή στις αρχές και τη φιλοσοφία του προπονητή της, ο Μπαρτζώκας οδήγησε τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στο Final Four για πρώτη φορά στην ιστορία της "Λόκο" .

Ο κόουτς της Φενέρ έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε τον τίτλο ενώ επιστρέφει στην τελική φάση της διοργάνωσης μετά το Λονδίνο, έχοντας στο πλευρό του τους Χρήστο Παππά και Γιώργο Μποζίκα. "Φέτος έχω έναν πολύ καλό προπονητή, που πιστεύει σε μένα. Νομίζω ότι θα είναι μια εξαιρετική χρονιά" είχε αναφέρει πρόσφατα ο Μάλκολμ Ντιλέινι, ερωτηθείς για τη σχέση του με τον Μπαρτζώκα. Τελικά, δικαιώθηκε!

Οι Έλληνες πάνε Βερολίνο!

Η 10η φορά του Δημήτρη Ιτούδη!

Ο πρώτος, χρονικά, Έλληνας που εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Final Four του Βερολίνου ήταν ο Δημήτρης Ιτούδης, μετά το sweep της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην προημιτελική σειρά με τον Ερυθρό Αστέρα. Η "ομάδα του στρατού" θα αγωνιστεί στο 13ο από τα τελευταία 14 Final Four ενώ ο Έλληνας προπονητής θα προσθέσει τη 10ή διοργάνωση στο βιογραφικό του!

Ο Ιτούδης συμμετείχε στις διοργανώσεις του 2000 (Θεσσαλονίκη), του 2001 (Παρίσι), του 2002 (Μπολόνια), του 2005 (Μόσχα), του 2007 (Αθήνα), του 2009 (Βερολίνο), του 2011 (Βαρκελώνη) και του 2012 (Κωνσταντινούπολη) ως άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού ενώ πέρσι οδήγησε την ΤΣΣΚΑ ως χεντ κόουτς στο τουρνουά της Μαδρίτης. Εκεί οι Μοσχοβίτες ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό. Στο πλευρό του Ιτούδη βρίσκεται και ο Ανδρέας Πιστιόλης, ως ασίσταντ κόουτς της ΤΣΣΚΑ.

Οι Έλληνες πάνε Βερολίνο!

Ο Μπουρούσης έστειλε τους Βάσκους στο Βερολίνο

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν η τελευταία μεταγραφή της Λαμποράλ Κούτσα ωστόσο προσαρμόστηκε άμεσα στα δεδομένα της νέας του του ομάδας και τις απαιτήσεις του κόουτς Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Οι Βάσκοι "σκούπισαν" τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά και επέστρεψαν στο Final Four της Euroleague έπειτα από οκτώ χρόνια για πέμπτη φορά στην ιστορία τους κι έπειτα από τέσσερις σερί παρουσίες την περίοδο 2005-08!

Από την πλευρά του ο 32χρονος διεθνής σέντερ κατέκτησε πέρσι τον τίτλο για πρώτη φορά στην καριέρα του ως μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης που επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης μετά από το μακρινό 1995! Φέτος μετράει 14.6 πόντους, 8.9 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ σε 27 αγώνες με την Μπασκόνια, θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο του MVP της εφετινής διοργάνωσης! Θα καταφέρει να οδηγήσει τη Λαμποράλ Κούτσα στην κορυφή της Ευρώπης και να πετύχει ό,τι δεν κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια παίκτες όπως ο Σκόλα, ο Σπλίτερ, ο Πριχιόνι και ο Ρακότσεβιτς;

Οι Έλληνες πάνε Βερολίνο!

Σλούκας reloaded!

Η Φενέρμπαχτσε προκρίθηκε στο Final Four για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μετά το 3-0 στη σειρά με τη Ρεάλ ενώ ο Κώστας Σλούκας θα βιώσει το 6ο τουρνουά της καριέρας του! Το περασμένο καλοκαίρι ο διεθνής γκαρντ πραγματοποίησε μία μεγάλη αλλαγή περιβάλλοντος, καθώς ύστερα από επτά συνεχή χρόνια στον Ολυμπιακό, αποφάσισε να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ στην Φενέρμπαχτσε, μία επιλογή που προκάλεσε αίσθηση.

Στην τρέχουσα σεζόν δεν κατάφερε να βρει ρυθμό με την τουρκική ομάδα, καθώς τον ταλαιπώρησαν οι συνεχείς τραυματισμοί, έχοντας για τελευταίο το πρόβλημα στο πέλμα. Ο Έλληνας γκαρντ, μάλιστα, πέρασε και κάποιες μέρες στην Αθήνα, ακολουθώντας την αποθεραπεία του στην πατρίδα μας, έχοντας εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που γνωρίζει για να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις.

Στον κρίσιμο πρώτο προημιτελικό κόντρα στην Ρεάλ , ο Κώστας Σλούκας έδειξε τον ηγετικό του χαρακτήρα, αλλά και το γεγονός πως συνηθίζει να φωνάζει "παρών" στα μεγάλα παιχνίδια. Ο 26χρονος γκαρντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 17 πόντους (6/7 δίποντα-85% δίποντα, 1/1 τρίποντα-100%, 2/2 βολές-100%), δίχως όμως να δώσει ασίστ, πραγματοποιώντας την καλύτερη του ευρωπαϊκή εμφάνιση με την φανέλα της Φενέρμπαχτσε και σημειώνοντας season high στην Euroleague!

Οι Έλληνες πάνε Βερολίνο!

Σε κάθε περίπτωση, η Euroleague 2016-17 θα καταλήξει σε χέρια ελληνικά!

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ