EUROLEAGUE

Οι αρχηγοί του Ολυμπιακού "καθάρισαν" την Εφές

Οι αρχηγοί του Ολυμπιακού "καθάρισαν" την Εφές
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έχοντας για ηγέτες τους καταπληκτικούς Σπανούλη (17π, 9ασ) και Πρίντεζη (15π, 6ρ), ο Ολυμπιακός "καθάρισε" την Εφές στο ΣΕΦ με 90-66, σημειώνοντας την πρώτη του νίκη στην φετινή EuroLeague.

Για την 2η αγωνιστική της EuroLeague, ο Ολυμπιακός σημείωσε την πρώτη του νίκη στην φετινή διοργάνωση, και μάλιστα με επιβλητικό τρόπο, επικρατώντας της Αναντολού Εφές με 90-66 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Οι Πειραιώτες είχαν για πρωταγωνιστές τους καταπληκτικούς Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη, οι οποίοι πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, δείχνοντας και πάλι την ηγετική τους φυσιογνωμία. Οι Πειραιώτες ήταν διαβασμένοι απέναντι στους Τούρκους και έλεγξαν τον ρυθμό από την αρχή έως και το τέλος του ματς. Πίεσαν αποτελεσματικά στην άμυνα καταστρέφοντας τα στατιστικά των Τούρκων (30.4%-17/56 δίποντα), έπαιξαν για ακόμη μία φορά γρήγορο μπάσκετ, έβγαλαν αιφνιδιασμούς και σημείωσαν αρκετούς πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, έχοντας σωστές επιλογές στην επίθεση (60.5%-26/43 δίποντα). Αυτός είναι ο νέος και σύγχρονος Ολυμπιακός, ο οποίος φέτος παίζει πιο γρήγορα, πηγαίνοντας τα παιχνίδια του σε υψηλό τέμπο και σε περισσότερες κατοχές.

Ο MVP της αναμέτρησης

Οι αρχηγοί του Ολυμπιακού "καθάρισαν" την Εφές
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης, όντας ηγέτης σε δημιουργία και επίθεση. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε... κέφια, μοίραζε έξοχες ασίστ στους συμπαίκτες του, τέλειωνε τις φάσεις με ντράιβ και παράλληλα "πυροβολούσε" από την περιφέρεια. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι μετρώντας 17 πόντους (3/5δ, 2/4τρ, 5/7β) και 9 ασίστ, με τον κόσμο να τον αποθεώνει και να τραγουδά ρυθμικά το όνομα του. Παράλληλα, στο ματς ξεπέρασε τους 3.000 πόντους στην καριέρα του στην Euroleague και είναι ο δεύτερος όλων των εποχών στην διοργάνωση, πίσω από τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Ο αριθμός του αγώνα

Οι αρχηγοί του Ολυμπιακού "καθάρισαν" την Εφές
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Πρίντεζης, στην πρώτη περίοδο, σημείωσε τους 14 από τους 28 πόντους του Ολυμπιακού (τους μισούς δηλαδή), με τον υπαρχηγό των "ερυθρολεύκων" να είναι ασταμάτητος στην επίθεση. Ήταν ο παίκτης που έδωσε την διαφορά και την επιθετική ώθηση στην ομάδα του από την έναρξη του παιχνιδιού, με τους Πειραιώτες να διατηρούν το προβάδισμα τους έως και το τέλος της αναμέτρησης. Τέλειωσε το ματς με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, αγωνιζόμενος για 20 λεπτά, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τον ξεκουράζει στο δεύτερο μέρος.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Οι αρχηγοί του Ολυμπιακού "καθάρισαν" την Εφές
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός δεν ανησύχησε απέναντι στην Εφές, καθώς είχε το προβάδισμα και μία ξεκάθαρη διαφορά από την έναρξη του παιχνιδιού, αλλά το ματς ουσιαστικά κρίθηκε στο 35'. Σε εκείνο το σημείο οι Τούρκοι προσπαθούσαν να αντιδράσουν, ροκάνισαν την διαφορά, αλλά οι Λοτζέσκι και Γκριν εκτόξευσαν την διαφορά στο +20 (80-60), "σκοτώνοντας" την προσπάθεια των φιλοξενούμενων, οι οποίοι στην συνέχεια εγκατέλειψαν το παιχνίδι Ακολούθως ο αγώνας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Σφαιρόπουλος: Ηγέτης μας ο Σπανούλης, κολόνα μας ο Πρίντεζης"

Σπανούλης: "Έχουμε υψηλές προσδοκίες για τον Ολυμπιακό μας"

Περάσοβιτς: "Απαράδεκτο που παρατήσαμε το ματς"

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης

Το ματς

Ο Παπανικολάου ανέλαβε εξ αρχής το μαρκάρισμα του κοντύτερου Γκρέιντζερ, στον οποίο πάνω πήγαινε και ο Πρίντεζης, καθώς ο Ολυμπιακός ήθελε να τον βγάλει εκτός ρυθμού. Οι Πειραιώτες στην επίθεση είχαν γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και έτρεχαν στο ανοιχτό γήπεδο σε κάθε ευκαιρία, με τον Πρίντεζη στον αιφνιδιασμό να "γράφει" το 6-1 στο 4'. Ο υπαρχηγός ήταν "καυτός", καθώς με δέκα σερί πόντους στην συνέχεια έφερε την ομάδα του στο +10 (16-6) στο 7', μετρώντας ήδη 14 πόντους στο δεκάλεπτο. Ο Τόμας με τρίποντο έδωσε... ανάσα στους Τούρκους, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εκπληκτικοί στο ανοιχτό γήπεδο, σκοράροντας συνεχώς στο τρανζίσιον, με τον Σπανούλη (7 ασίστ στο πρώτο δεκάλεπτο) να φτάνει τους 3.000 πόντους στην EuroLeauge. Η πρώτη περίοδος βρήκε τους "ερυθρόλευκους" να προηγούνται με 28-16, με τον αρχηγό των πρωταθλητών Ελλάδας να έχει πάρει φωτιά και στην επίθεση, τελειώνοντας τις φάσεις με συνεχόμενα ντράιβ.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε εξαιρετική άμυνα, μπλοκάροντας την λειτουργία της Εφές, όντας αποτελεσματικός στις αλλαγές, με τον Λοτζέσκι να παίρνει μπρος στην επίθεση με τα δικά του σουτ. Ακολούθως ο Γκριν "πυροβόλησε" από την περιφέρεια, εκτοξεύοντας την διαφορά στο +19 (38-19) στο 15', με το "ερυθρόλευκο σερί να φτάνει στο 8-0. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό του ματς, με τον κόουτς Σφαιρόπουλο να χρησιμοποιεί τους παίκτες από τον πάγκο (Χάκετ, Γκριν, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου), με τους Τούρκους στο 19' να μειώνουν σε 41-30. Το πρώτο μέρος βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 41-33, καθώς ο Ερτέλ μείωσε με τρίποντο, με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται την αστοχία των πρωταθλητών Ελλάδας στην επίθεση.

O Oλυμπιακός στην τρίτη περίοδο μπήκε φορτσάτος όπως στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, με τον Παπανικολάου να παίρνει πρωτοβουλίες και να "γράφει" το 53-40 στο 25'. Oι Πειραιώτες συνέχισαν με την βασική τους πεντάδα (Σπανούλης, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Πρίντεζης, Μπιρτς), με τον "καυτό" Σπανούλη να "πυροβολεί" από την περιφέρεια, "γράφοντας" το 56-43 στο 17', με τους γηπεδούχους να έχουν βρει και πάλι τον ρυθμό τους. Ο Σπανούλης οδηγούσε μαεστρικά την ομάδα του σε δημιουργία και επίθεση, με το σκορ στο 30' να βρίσκει τους Πειραιώτες να προηγούνται με 62-53.

Στην τελευταία περίοδο, ο Μιλουτίνοβ έδωσε λύσεις στην επίθεση, με τον Παπαπέτρου στον αιφνιδιασμό να "γράφει" το 68-53 στο 32'. Ο Οσμάν με τρίποντο μείωσε σε 70-58 στο 34', με τους Τούρκους να μην τα παρατούν. Ο Λοτζέσκι με τρίποντο και ακολούθως ο Γκριν με έμμεσο τρίποντο έφεραν την διαφορά στο +18 (78-60) στο 35'. Ο "καυτός" Ματ στον αιφνιδιασμό εκτόξευσε την διαφορά στο +20 (84-64) στο 37', με το παιχνίδι πλέον να έχει αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα. Στο τέλος οι γηπεδούχοι έφτασαν εύκολα στην επικράτηση με το επιβλητικό σκορ 90-66

Τα δεκάλεπτα: 28-16, 41-33, 62-53, 90-66

Ανά δεκάλεπτο: 28-16, 13-17, 21-20, 28-13

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 11(1), Μπιρτς 4, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 17(2ρτ, 9ασ), Μιλουτίνοφ 8, Πρίντεζης 15(1), Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 2, Χάκετ 5, Λοτζέσκι 14(2).

Αναντολού Εφές (Περάσοβτις): Τόμας 10 (2), Χάνεϊκατ 6(1), Μπράουν 10, Οσμάν 22(3), Κότον, Κορκμάζ 2, Γκρέιντζερ 6 (1), Ομιτς 2, Ερτέλ 3 (1), Ντάνστον 5.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ