EUROLEAGUE

Οι αριθμοί της EuroLeague

Οι αριθμοί της EuroLeague

Οι 11 ασίστ του Νίκου Ζήση, η άνοδος του Αλεξ Τάιους στον ιστορικό πίνακα των μπλοκέρ και οι υπόλοιποι αριθμοί που αξίζει να διαβάσετε από την 29η αγωνιστική της EuroLeague (VIDEO).

Στην πρώτη εξάδα του πίνακα με τους καλύτερους πασέρ της EuroLeague μπήκε ο Νίκος Ζήσης την προηγούμενη εβδομάδα, με τις 11 ασίστ που μοίρασε κόντρα στη Νταρουσάφακα. Οι ασίστ του Ελληνα γκαρντ είναι φυσικά ένας από τους αριθμούς που ξεχώρισε η EuroLeague από τα παιχνίδια της 29ης αγωνιστικής, μαζί με την επίδοση του Αλεξ Τάιους στα κοψίματα, τα ποσοστά ευστοχίας που είχαν η Νταρουσάφακα (στα δίποντα) και η Μπασκόνια (στα τρίποντα), καθώς και το σερί των ηττών που έσπασε η Αρμάνι μακριά από το γήπεδο της.

Διαβάστε αναλυτικά ποιοι είναι οι πέντε αριθμοί που ξεχώρισαν από την 29η αγωνιστική:

144

Τα 144 κοψίματα έφτασε στην EuroLeague ο Αλεξ Τάιους. Ο δυναμικός πάουερ φόργουορντ της Γαλατάσαραϊ έκανε δύο στην εκτός έδρας νίκη της Μπασκόνια επί της Γαλατάσαραϊ και "έπιασε" έτσι τον Ρομπέρτας Γιαβτόκας στην 7η θέση του πίνακα των παικτών με τα περισσότερα κοψίματα.

66,7%

Αυτό ήταν το ποσοστό στα δίποντα με το οποίο σούταρε η Νταρουσάφακα στο δεύτερο ημίχρονο και στην παράταση της αναμέτρησης με τη Μπάμπεργκ. Η τουρκική ομάδα είχε για την ακρίβεια 16/24 δίποντα μετά το ημίχρονο.

63,6%

Το ποσοστό με το οποίο σούταρε η Μπασκόνια κόντρα στη Γαλατάσαραϊ αποτελεί ρεκόρ για τη σύγχρονη EuroLeague (από το 2000 και ύστερα) για ομάδα που έβαλε τουλάχιστον 14 τρίποντα σε έναν αγώνα. Οι Βάσκοι είχαν 14/22 στην Κωνσταντινούπολη.

13

Τόσες ήταν οι ήττες που μετρούσε στη σειρά η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο μακριά από το γήπεδο της πριν επισκεφτεί το Κάουνας. Η ιταλική ομάδα έσπασε το αρνητικό σερί της ανατρέποντας μάλιστα διαφορά 11 πόντων πριν νικήσει τη Ζαλγκίρις.

11

Ο Νίκος Ζήσης μοίρασε 11 ασίστ στην ήττα της Μπάμπεργκ από τη Νταρουσάφακα. Έφτασε έτσι τις 805 στην καριέρα του και ανέβηκε στην 6η θέση της ιστορικής λίστας με τους παίκτες που έχουν μοιράσει τις περισσότερες τελικές πάσες.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ