EUROLEAGUE

Οι αριθμοί που ξεχώρισαν στην φετινή EuroLeague

Οι αριθμοί που ξεχώρισαν στην φετινή EuroLeague

Η EuroLeague παρουσίασε μέσα από ένα VIDEO τους αριθμούς που ξεχώρισαν την φετινή σεζόν στην EuroLeague, όπου ξεχώρισαν μερικά μεγάλα ρεκόρ.

Ηταν η σεζόν των ρεκόρ. Των τρελών αριθμών. Και, φυσικά, η χρονιά της Φενέρμπαχτσε, που αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, κατακτώντας τον τίτλο της EuroLeague στο Final Four της Κωνσταντινούπολης.

Η EuroLeague θέλησε λοιπόν μέσα από ένα VIDEO να παρουσιάσει τις σπουδαιότερες επιδόσεις και τους αριθμούς που ξεχώρισαν την φετινή σεζόν.

Αναλυτικά οι αριθμοί που ξεχώρισαν:

- Συνολικά διεξήχθησαν 259 αγώνες την φετινή σεζόν στην EuroLeague, αριθμός-ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης.

- Ο Κιθ Λάνγκφορντ τελείωσε την σεζόν σημειώνοντας 609 πόντους (21.75 ανά αγώνα), τους περισσότερους που έχει σημειώσει ποτέ παίκτης σε μία σεζόν στην EuroLeague.

- Ο Εκπε Ούντο έκανε 68 κοψίματα, όντας για δεύτερη σερί σεζόν ο πρώτος μπλοκέρ στην διοργάνωση, ενώ η συγκεκριμένη επίδοση είναι η καλύτερη στην ιστορία της EuroLeague.

- Ο Νάντο Ντε Κολό είχε ποσοστό 95.86% από την γραμμή των βολών (139/145), σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση της τελευταίας 10ετίας.

- Ο Μπόμπι Ντίξον ευστόχησε σε 78 τρίποντα, τα περισσότερα από κάθε άλλον την φετινή σεζόν, αλλά και γενικά σε μία σεζόν στην ιστορία της EuroLeague.

- Ο Μπραντ Ουαναμέικερ έμεινε στο παρκέ 1.138 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα, τα περισσότερα στην ιστορία της διοργάνωσης.

- Οι 36 πόντοι που σημείωσε ο Κιθ Λάνγκφορντ στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ ήταν η καλύτερη φετινή επίδοση σκοραρίσματος και η 16 καλύτερη επίδοση γενικά

- Η Ρεάλ μοίραζε φέτος 20.19 ασίστ ανά αγώνα, στην δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της EuroLeague μετά τις 21.37 ασίστ που μοίραζε η ίδια την σεζόν 2014/15.

- Ο 36 βαθμοί που συγκέντρωσε στο σύστημα αξιολόγησης ο Έκπε Ούντο στον ημιτελικό του Final Four κόντρα στην Ρεάλ ήταν η καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί στην EuroLeague από το 2000 κι έπειτα σε αυτό τον θεσμό.

- Η Φενέρμπαχτσε έγινε η 1η Τουρκική ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο της EuroLeague

Ιδού και το σχετικό VIDEO, όπου παρουσιάζονται οι επιδόσεις που ξεχώρισαν:

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ