EUROLEAGUE

Οι "αιώνιοι", οι MVP και οι εκπλήξεις

Οι "αιώνιοι", οι MVP και οι εκπλήξεις

Οι ομάδες κάνουν πρεμιέρα στον δεύτερο γύρο της regular season και ο Γιώργος Βόβορας κάνει τον απολογισμό. Η πορεία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, οι εκπλήξεις, οι MVP και οι Έλληνες της διοργάνωσης (PHOTOS, VIDEOS)!

Οι 24 ομάδες της Euroleague κάνουν πρεμιέρα αυτό το τριήμερο (18-20/11) στον β' γύρο της regular season και ο κόουτς Γιώργος Βόβορας κάνει τον απολογισμό των πεπραγμένων στο Euroleague Greece. Τι έχουμε δει μέχρι στιγμής; Ποιες ομάδες ξεχωρίζουν; Που βαδίζουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός;

"Κατ' αρχάς, μέχρι στιγμής έχουμε δει αρκετά κλειστά παιχνίδια και ομάδες που, θεωρητικά τουλάχιστον, είναι μια σκάλα κάτω από τις υπόλοιπες ωστόσο έχουν κοντράρει οργανισμούς με μεγάλη ποιότητα και γεμάτα ρόστερ. Αυτό είναι καλό για τον κόσμο που έχει τη δυνατότητα και την ευκαιρία να παρακολουθεί αμφίρροπες αναμετρήσεις" εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση ο μέχρι πρότινος ασίσταντ κόουτς του Αργύρη Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό και την Ούνικς Καζάν.

Οι αλλαγές στα σχήματα και το κενό του Γιανγκ

"Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν με δυο αρνητικά αποτελέσματα στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό για τον θεσμό του Κυπέλλου και την Basket League. Ήταν δύσκολο να μπορέσει να βρει τον δρόμο του στο ψυχολογικό κομμάτι, με δεδομένο ότι πρόκειται για μια νέα ομάδα, με σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ. Η φιλοσοφία του κόουτς Σφαιρόπουλου στηρίζεται κυρίως στην άμυνα ενώ εσχάτως βλέπουμε κάποιες αλλαγές στα σχήματα. Για παράδειγμα, ο Στρόμπερι ανεβαίνει στο «3», ο Παπαπέτρου στο «4» και ο Αγραβάνης στο «5». Στα τελευταία παιχνίδια όλοι έχουν "ανέβει" μια θέση και ο Ολυμπιακός βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματά του σαν ομάδα. Η πρόσφατη νίκη επί της Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη είχε τεράστια σημασία στη ψυχολογία, προκειμένου η ομάδα να πιστέψει στις δυνατότητές της. Το ζητούμενο, πλέον, είναι να βρεθεί ο παίκτης που θα καλύψει το κενό του Γιανγκ ώστε να σταθεροποιηθεί η εικόνα και ο Ολυμπιακός να είναι απόλυτα έτοιμος στο TOP-16, καθώς και ο Σπανούλης θα επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν πριν από το καλοκαίρι".

Οι "αιώνιοι", οι MVP και οι εκπλήξεις

Σταθερός στο TOP-16 με Παππά και ενίσχυση

"Σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό, έγιναν επίσης πολλές αλλαγές το περασμένο καλοκαίρι και τα σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζει μέσα στη χρονιά είναι ως ένα σημείο φυσιολογικά. Σίγουρα η εικόνα που παρουσιάζει στα εκτός έδρας ματς είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η εμφάνιση κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα και η ήττα στην Πολωνία πόνεσαν πολύ την ομάδα ωστόσο ο Παναθηναϊκός διαθέτει ποιοτικό ρόστερ με έμπειρους παίκτες και θα επανακάμψει στη συνέχεια. Η απουσία του Γκιστ σε εκείνο το παιχνίδι αποδείχτηκε πολύ σημαντική. Πρόκειται, πιθανότατα, για τον πιο πολύτιμο παίκτη της ομάδας με βάση όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής! Θεωρώ, λοιπόν, ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει σταθεροποιήσει την απόδοσή του στο TOP-16 και οι παίκτες του κόουτς Τζόρτζεβιτς θα έχουν βρει τους ρόλους τους. Μην ξεχνάτε ότι αναμένεται η επιστροφή του Νίκου Παππά και η επικείμενη ενίσχυση της ομάδας".

Οι "αιώνιοι", οι MVP και οι εκπλήξεις

Το αήττητο της Μάλαγα και η "Λόκο" του Μπαρτζώκα

"Οι νίκες της Μάλαγα και το αήττητο σερί της σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο συνιστούν τη μεγαλύτερη έκπληξη της Euroleague. Η Ουνικάχα εμφανίζει το ίδιο στιλ εντός κι εκτός έδρας. Πρόκειται για το κλασικό ισπανικό μπάσκετ που στηρίζεται στο γρήγορο τέμπο, τη δυνατή άμυνα και την αθλητικότητα των παικτών. Στην ίδια κατηγορία θα μπορούσε να μπει και η Λοκομοτίβ που έφτασε στο σημείο να κοντράρει την Μπαρτσελόνα στο Palau. Γίνεται εξαιρετική δουλειά από το προπονητικό τιμ, πρόκειται για μια δομημένη ομάδα με διακριτούς ρόλους που μπορεί να φτάσει ψηλά στη διοργάνωση".

Οι "αιώνιοι", οι MVP και οι εκπλήξεις

Η απογοήτευση της Μακάμπι

"Έπειτα από το πρώτο μισό της regular season έχει μόνο μια νίκη και πλέον πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να ανατρέψει την κατάσταση και να προκριθεί στο TOP-16. Έκανε «κακές» ήττες σε έναν δύσκολο όμιλο, όπως η εντός έδρας από την Νταρουσάφακα. Θεωρητικά η αλλαγή προπονητή (σ.σ. Τάμπακ αντί Γκούντες ) θα τη βοηθήσει. Πλέον η Μακάμπι καλείται να κάνει δυο μεγάλα «διπλά» για να ελπίζει σε πρόκριση".

Στα δυο ο τίτλος του MVP

"Είναι ακόμα πολύ νωρίς, οι ομάδες δεν έχουν δώσει κάποια σημαντικά παιχνίδια που θα κρίνουν πρόκριση όμως θεωρώ πως αυτοί που ξεχωρίζουν είναι ο Κουζμίνσκας της Μάλαγα και ο Ντιλέινι της Λοκομοτίβ".

Τι γίνεται με Ρεάλ, Μπάρτσα και Εφές;

"Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Αναντολού Εφές είναι ομάδα που, ουσιαστικά, ξέρουν ότι θα βρίσκονται στον επόμενο γύρο και για διαφορετικούς λόγους βρίσκονται μια ταχύτητα πίσω σε σχέση με τις πραγματικές δυνατότητές τους. Για παράδειγμα, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε πολλούς παίκτες στο Ευρωμπάσκετ και το FIBA Americas ενώ η Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς προσπαθεί να εντάξει κάποια νέα παιδιά και θα είναι απόλυτα έτοιμη στο TOP-16. Διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ και θα ανταμειφθεί στην πορεία της διοργάνωσης".

Οι "αιώνιοι", οι MVP και οι εκπλήξεις

H Euroleague μιλάει ελληνικά

"Το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο στη διοργάνωση. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Δημήτρης Ιτούδης επιβεβαιώνουν ότι οι Έλληνες προπονητές είναι εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη. Αναφορικά στους παίκτες, ο Γιάννης Μπουρούσης είναι πρωταγωνιστής στη Λαμποράλ Κούτσα, ο παίκτης στον οποίο στηρίζεται η ομάδα του στη δημιουργία, το σκοράρισμα και τα ριμπάουντ. Κάνει εξαιρετική χρονιά στην Μπασκόνια. Από 'κει και πέρα, ο Νίκος Ζήσης βοηθάει με την εμπειρία του την Μπάμπεργκ ενώ ο Στράτος Περπέρογλου θα έχει μεγαλύτερο ρόλο στην Μπαρτσελόνα όσο προχωράει η σεζόν, είναι ένας έξυπνος παίκτης τον οποίο ο Πασκουάλ αξιοποιεί για να διαβάζει καταστάσεις. Πάμε και στον Βεζένκοφ, ο οποίος θέλει λίγη δουλειά ώστε να μπορεί να κερδίσει χρόνο στο rotation της Μπάρτσα".

Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ