EUROLEAGUE

Οι 16 ομάδες της EuroLeague στο... μικροσκόπιο

Οι 16 ομάδες της EuroLeague στο... μικροσκόπιο

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει ο 2ος γύρος της EuroLeague το Sport24.gr παρουσιάζει τα πεπραγμένα των 16 μονομάχων στον 1ο γύρο. Από τον MVP κάθε ομάδας, μέχρι το τι κρατάνε και τι θα ήθελαν να ξεχάσουν.

Ο 2ος γύρος της EuroLeague βρίσκεται στην... αφετηρία. Οι 16 μονομάχοι ετοιμάζονται για τους πρώτους αγώνες τους στην διοργάνωση για το 2018, ελπίζοντας να πάνε καλύτερα σε σχέση με πέρυσι.

Με αφορμή λοιπόν αυτό το γεγονός το Sport24.gr επιχειρεί να κάνει μία μικρή ανάλυση των πεπραγμένων των 16 ομάδων στον 1ο γύρο, παρουσιάζοντας τα καλά τους και τα άσχημά τους, καθώς και τον MVP κάθε ομάδας.

1. ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Οι 16 ομάδες της EuroLeague στο... μικροσκόπιο
VTB LEAGUE

Ρεκόρ: 12-3

Ο MVP: Ο Νάντο Ντε Κολό κάνει πάλι... παπάδες, οι αριθμοί λένε ότι είναι ο MVP, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτός ο τίτλος πάει, έστω και στο... νήμα, στον Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Ο Ισπανός ήρθε για να αντικαταστήσει τον Μίλος Τεόντοσιτς και παίζει... καλύτερα από αυτό, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη.

Κρατάει: Την κυριαρχία που επέδειξε. Την άμεση προσαρμογή του Κλάιμπερν. Το δίδυο που δημιούργησαν οι Ροντρίγκεθ-Ντε Κολό.

Ξεχνάει: Ότι έχασε και τα τρία πραγματικά ντέρμπι που έδωσε στον πρώτο γύρο, χάνοντας από τους χτυπημένους από τραυματισμούς Ολυμπιακό και Ρεάλ εκτός έδρας και από την Φενέρμπαχτσε εντός έδρας, δείγμα ότι έχει ακόμα πράγματα να δουλέψει.

2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ρεκόρ: 11-4

Ο MVP: Ο Γιώργος Πρίντεζης “τράβηξε” πολύ κουπί όσο απουσίαζε ο Βασίλης Σπανούλης (και όχι μόνο). Αποτέλεσε την σταθερά της ομάδας και έκανε την διαφορά στα δύσκολα, ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο ως ο πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ του Ολυμπιακού με 12.6 πόντους και 5.5 ριμπάουντ μέσο όρο.

Κρατάει:Το γεγονός ότι ενώ χτυπήθηκε ανελέητα από τραυματισμούς έκλεισε τον πρώτο γύρο στην δεύτερη θέση, παίρνοντας μεταξύ άλλων σημαντικές νίκες (με... μισή ομάδα) κόντρα στην Φενέρμπαχτσε εκτός έδρας και την ΤΣΣΚΑ και την Ρεάλ εντός έδρας

Ξεχνάει: Τους (πάρα) πολλούς τραυματισμούς. Την – εκνευριστικά καθιερωμένη πλέον – γκέλα κόντρα στην Μπάμπεργκ στην Γερμανία. Την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό.

3. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

15/12/2017 Panathinaikos Vs Armani Milan, for Euroleague season 2017-18, in OAKA Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
15/12/2017 Panathinaikos Vs Armani Milan, for Euroleague season 2017-18, in OAKA Stadium, in Athens - Greece Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ρεκόρ: 10-5

Ο MVP: Ο Νικ Καλάθης είναι το Α και το Ω του Παναθηναϊκού, κάνοντας σεζόν καριέρας, αριθμώντας μέχρι στιγμής 13.6 πόντους, 3.6 ριμπάουντ, 7.9 ασίστ και 1.6 κλεψίματα μέσο όρο. Ο διεθνής γκαρντ οργανώνει, εκτελεί και παίζει άμυνα στον καλύτερο επιθετικό των αντιπάλων. Τι άλλο να κάνει;

Κρατάει: Την επάνοδο του Γκιστ. Την αγωνιστική ωρίμανση του Παππά. Το “διπλό” στο ΣΕΦ και τη νίκη επί της Ρεάλ.

Ξεχνάει: Την εικόνα του Σίνγκλετον στο παρκέ που μοιάζει με σκιά του εαυτού του. Τις κακές ήττες εκτός έδρας από Μπασκόνια και Βαλένθια, κυρίως επειδή θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

4. ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Οι 16 ομάδες της EuroLeague στο... μικροσκόπιο
EUROKINISSI

Ρεκόρ:10-5

Ο MVP: Αγωνιστικά οι Παούλιους Γιανκούνας και Κέβιν Πάνγκος είναι αυτοί που ξεχώρισαν. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι ο αληθινός MVP της Ζαλγκίρις είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Η μετάβαση του “Σάρας” στους πάγκους μοιάζει ονειρεμένη, με τον Λιθουανό να έχει δημιουργήσει μία ομάδα-μοντέλο, δείχνοντας πανέτοιμος στο νέο κεφάλαιο της ζωής του.

Κρατάει: Σχεδόν τα... πάντα. Το σερί των 5 νικών που έκλεισε τον πρώτο γύρο, την τρομερή εικόνα της ομάδας στο παρκέ, τον θαυμασμό όλων για το μπάσκετ που παίζει.

Ξεχνάει: Στην Ζαλγκίρις δεν θέλουν να είναι αχάριστοι. Έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν πάντως ότι θα μπορούσαν να έχουν μία-δύο νίκες ακόμα αν ήταν πιο προσεκτικοί ή να μην είχαν φάει... 20αρα στο κεφάλι από την Ρεάλ εντός έδρας. Όταν όμως μία ομάδα κάνει διαρκώς υπερβάσεις δεν μπορεί να έχει παράπονο.

5. ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Οι 16 ομάδες της EuroLeague στο... μικροσκόπιο
EUROKINISSI

Ρεκόρ: 9-6

Ο MVP: Ο Βέσελι παλεύει πλέον μόνος του κάτω από τα καλάθια, ο Ουαναμέικερ κάλυψε στο βαθμό που μπορεί το κενό του Μπογκντάνοβιτς, αλλά ο MVP της πρωταθλήτριας Ευρώπης είναι ο Κώστας Σλούκας. Ο Ελληνας γκαρντ είναι αυτός που φέρνει ηρεμία στην ομάδα παίζοντας το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του, έχοντας μέχρι στιγμή 10.4 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 5.5 ασίστ μέσο όρο.

Κρατάει: Το “διπλό” στη Μόσχα. Αυτά...

Ξεχνάει: Όλα τα υπόλοιπα. Η εικόνα της Φενέρμπαχτσε είναι τόσο άσχημη όσο υποδηλώνει το ρεκόρ της με βάση τις προσδοκίες και το μπάτζετ της. Τα κενά των Ούντο και Μπογκντάνοβιτς δεν καλύπτονται εύκολα, όσα λεφτά και αν έχεις. Δεν γίνεται βέβαια να την ξεγράψει κανείς, αλλά ο πρώτος γύρος ήταν από κάθε άποψη κακός για την ομάδα του Ομπράντοβιτς.

6. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Οι 16 ομάδες της EuroLeague στο... μικροσκόπιο
FACEBOOK/REAL MADRID BASKET

Ρεκόρ: 9-6

Ο MVP: Ο Λούκα Ντόντσιτς παίζει από την αρχή της χρονιάς ως ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη. Με τον Γιουλ – και τη... μισή Ρεάλ – εκτός δράσης, το χρυσό παιδί του ευρωπαϊκού μπάσκετ κάνει μυθική σεζόν, αριθμώντας μέχρι στιγμής 18.6 πόντους, 5.7 ριμπάουντ και 4.8 ασίστ μέσο όρο.

Κρατάει: Την τρομερή σεζόν του Ντόντσιτς. Το “διπλό” στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρμπαχτσε και την εντός έδρας νίκη επί της ΤΣΣΚΑ.

Ξεχνάει: Τους τραυματισμούς που την έχουν... τσακίσει. Το γεγονός ότι έχει τρέξει δύο σερί τριών ηττών, χάνοντας μεταξύ άλλων εντός έδρας από την Χίμκι και τον Ερυθρό Αστέρα.

7. ΜΑΚΑΜΠΙ

Οι 16 ομάδες της EuroLeague στο... μικροσκόπιο
MACCABI TEL A VIV OFFICIAL TWITTER ACOUNT

Ρεκόρ: 8-7

Ο MVP: Ο Πιέρ Τζάκσον κερδίζει οριακά τον Νόρις Κόουλ. Ο βραχύσωμος γκαρντ είναι ο πρώτος σκόρερ και πασέρ της ομάδας με 14.4 πόντους και 4 ασίστ μέσο όρο, έχοντας μερικές σπουδαίες εμφανίσεις στο ενεργητικό του

Κρατάει: Το γεγονός ότι μετά το περσινό... φιάσκο θυμίζει ομάδα. Τις σπουδαίες νίκες επί της Φενέρμπαχτσε και της Ρεάλ.

Ξεχνάει: Τις στιγμές που την πιάνουν οι περσινές “ασθένειες”, όταν και θύμιζε... σκορποχώρι. Τις εντός έδρας ήττες από Αναντολού Εφές και Μάλαγα.

8. ΧΙΜΚΙ

Οι 16 ομάδες της EuroLeague στο... μικροσκόπιο
VTB LEAGUE

Ρεκόρ: 8-7

Ο MVP: Με όλη την τρέλα που κουβαλάει, ο Αλεξέι Σβεντ είναι αυτός που κάνει την διαφορά στην Χίμκι. Ο Ρώσος γκαρντ έχει πολλά πάνω-κάτω, ενίοτε και μέσα στο ίδιο ματς, αλλά ακόμα κι έτσι είναι ο ηγέτης της ομάδας, έχοντας στον πρώτο γύρο 21.4 πόντους και 4.3 ασίστ μέσο όρο.

Κρατάει: Το καλό της ξεκίνημα. Το ότι πλέον θεωρείται υπολογίσιμη δύναμη. Το “διπλό” στην έδρα της Ρεάλ.

Ξεχνάει: Τους τραυματισμούς βασικών παικτών. Τις στιγμές που... τρελαίνεται ο Σβεντ και βγάζει εκτός ρυθμού τους υπόλοιπους. Τις εντός έδρας ήττες από Μακάμπι και Μπαρτσελόνα.

9. ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Οι 16 ομάδες της EuroLeague στο... μικροσκόπιο
BASKONIA TWITTER ACOUNT

Ρεκόρ: 7-8

Ο MVP: Ο Τορνίκε Σενγκέλια είναι πλέον ο ξεκάθαρος ηγέτης αυτής της ομάδας. Διανύει την πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του και είναι ο πρώτος σκόρερ και πασέρ της Μπασκόνια με 15.3 πόντους και 6 ριμπάουντ μέσο όρο, όντας με διαφορά ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας.

Κρατάει: Το “διπλό” στην έδρα της Ζαλγκίρις. Τη νίκη-θρίλερ επί του Παναθηναϊκού και τον περίπατο κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Ξεχνάει: Ότι ο Πάμπλο Πριτζιόνι δεν έβγαλε ούτε την... παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Το ξεκίνημα με 4 σερί ήττες που την άφησε πίσω. Τους τραυματισμούς των Ντιόπ και ΜακΡέι.

10. ΜΑΛΑΓΑ

Οι 16 ομάδες της EuroLeague στο... μικροσκόπιο
FACEBOOK/UNICAJA BALONCESTO

Ρεκόρ: 7-8

Ο MVP: Ο Νεμάνια Νέντοβιτς αποδεικνύει και φέτος ότι είναι ένας από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τη Μάλαγα. Ο Σέρβος γκαρντ αποτελεί διαρκή πηγή κινδύνου και έκλεισε τον πρώτο γύρο ως ο πρώτος σκόρερ και πασέρ της ομάδας με 15.2 πόντους και 4.3 ασίστ μέσο όρο.

Κρατάει: Τον θρίαμβο επί της Φενέρμπαχτσε στην πρεμιέρα της EuroLeague. Το σερί 4 νικών με το οποίο έκλεισε τον πρώτο γύρο.

Ξεχνάει: Ό,τι έγινε μεταξύ της πρεμιέρας και των τεσσάρων τελευταίων αγωνιστικών του πρώτου γύρου, όπου είχε συνολικό ρεκόρ 2-8, μετρώντας στο μεσοδιάστημα σερί 5 ηττών.

11. ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Οι 16 ομάδες της EuroLeague στο... μικροσκόπιο

Ρεκόρ: 6-9

Ο MVP: Έπειτα από έναν χρόνο απουσίας ο Τέιλορ Ρότσεστι επέστρεψε...ορεξάτος στην EuroLeague και είναι ο ηγέτης του Ερυθρού Αστέρα. Ο 33χρονος γκαρντ έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικά παραγωγικό δίδυμο γκαρντ με τον Τζέιμς Φελντέιν στην περιφέρεια, ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο έχοντας 13.9 πόντους και 4.7 ασίστ μέσο όρο

Κρατάει: Τον θρίαμβο στη Μαδρίτη κόντρα στην Ρεάλ. Τα “διπλά” σε Βαλένθια και Αρμάνι. Την τρέλα των Ρότσεστι, Άντιτς. Τα καρφώματα του Λεσόρ.

Ξεχνάει: Ότι η η έδρα του έπαψε να θυμίζει απόρθητο κάστρο. Το ρεκόρ του πρωταθλητή Σερβίας εντός έδρας είναι μόλις 3-4 και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που η ομάδα δεν έχει καλύτερο πλασάρισμα.

12. ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ

Οι 16 ομάδες της EuroLeague στο... μικροσκόπιο

Ρεκόρ: 6-9

Ο MVP: Ο Ντάνιελ Χάκετ πρόλαβε ήδη να γίνει σημαντικός στην Μπάμπεργκ. Ο Ιταλός γκαρντ είναι παίκτης κλάσης και το απέδειξε στον πρώτο γύρο, φροντίζοντας με το παιχνίδι του να γίνει πολύτιμος για την πρωταθλήτρια Γερμανίας, έχοντας 9.3 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3.3 ασίστ μέσο όρο.

Κρατάει: Το ότι για ακόμα μία χρονιά είναι... σκληρό καρύδι και αν θέλει μία ομάδα να την κερδίσει πρέπει να μοχθήσει. Τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Τα διπλά κόντρα σε Μάλαγα και Ερυθρό Αστέρα.

Ξεχνάει: Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Το ότι έχει την χειρότερη επίθεση στην διοργάνωση με μόλις 73.1 πόντους ανά αγώνα. Το γεγονός ότι έκλεισε τον πρώτο γύρο με 5 ήττες σε 6 παιχνίδια.

13. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Οι 16 ομάδες της EuroLeague στο... μικροσκόπιο
EUROLEAGUE.NET

Ρεκόρ: 5-10

Ο MVP: Ο Κέβιν Σεραφέν μοιάζει με το μοναδικό φωτεινό σημείο σε έναν άθλιο πρώτο γύρο για την Μπαρτσελόνα. Ο Γάλλος σέντερ ήρθε από το ΝΒΑ για να ξεχωρίσει και αυτό κάνει, έχοντας μέχρι στιγμής 12.1 πόντους και 4.9 ριμπάουντ μέσο όρο, όντας πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ της ομάδας.

Κρατάει: Τους θριάμβους επί Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Το διπλό στην έδρα της Χίμκι.

Ξεχνάει: Όλα τα υπόλοιπα. Την κατώτερη του αναμενομένου απόδοση του Άνταμ Χάνγκα, την... εξαφάνιση του Άντε Τόμιτς, τις εντός έδρας ήττες από Ζαλγκίρις, Αναντολού Εφές και Μάλαγα, τις τρέλες του Ερτέλ, την επιλογή του Πρέσεϊ για back up πόιντ γκαρντ.

14. ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Οι 16 ομάδες της EuroLeague στο... μικροσκόπιο
EUROLEAGUE

Ρεκόρ: 4-11

Ο MVP: Ο Έρικ Γκριν πήγε στην Βαλένθια για να ενταχθεί σε ένα ισορροπημένο σύνολο και να δώσει το κάτι παραπάνω. Οι συνθήκες και οι (πάρα) πολλοί τραυματισμοί τον μετέτρεψαν σε... πρώτο βιολί. Και η αλήθεια είναι ότι άρπαξε την ευκαιρία, κλείνοντας τον πρώτο γύρο έχοντας 16.6 πόντους μέσο όρο με τρομερά ποσοστά (49.1% στα δίποντα, 39.7% στα τρίποντα και 91.4% στις βολές), μοιάζοντας ώρες-ώρες με... όαση στην χτυπημένη από τραυματισμούς περιφέρεια της πρωταθλήτριας Ισπανίας.

Κρατάει: Το 3-1 με το οποίο ξεκίνησε την σεζόν. Ότι χτύπησε φλέβα χρυσού με τον Γκριν. Τη νίκη επί του Παναθηναϊκού την τελευταία αγωνιστική.

Ξεχνάει: Αρχικά την λέξη “υγεία”, η οποία μάλλον δεν υπάρχει στα λεξικά που εκδίδουν στην Βαλένθια, με τους τραυματισμούς να “τσακίζουν” την ομάδα. Ότι έτρεξε σερί 10 ηττών, κάνοντας να κερδίσει 1 1/2 μήνα στην EuroLeague πριν υποτάξει τον Παναθηναϊκό.

15. ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Οι 16 ομάδες της EuroLeague στο... μικροσκόπιο
EUROLEAGUE

Ρεκόρ: 4-11

Ο MVP: Ο Βλάντιμιρ Στίματς ήταν πάντα ένας “τίμιος” παίκτης. Την τελευταία διετία ωστόσο έχει ανέβει επίπεδο, σε βαθμό που πλέον είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της Αναντολού Εφές μέχρι στιγμής έχοντας 12.1 πόντους και 7.6 ριμπάουντ μέσο όρο. Το γεγονός βέβαια ότι ο Στίματς είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας – χωρίς διάθεση υποτίμησης του Σέρβου σέντερ – ίσως εξηγεί βέβαια γιατί η τουρκική ομάδα έχει... πατώσει.

Κρατάει: Το 6ημερο που έμοιαζε με σοβαρή ομάδα, κερδίζοντας διαδοχικά εκτός έδρας την Μπαρτσελόνα και τη Μακάμπι. Τα νούμερα των Στίματς, Ντάνστον.

Ξεχνάει: Την ανισορροπία που υπάρχει στην περιφέρεια. Την εικόνα αναρχίας στο παρκέ. Την απόλυση του Περάσοβιτς. Το ξεκίνημα στην σεζόν με 5 σερί ήττες. Βασικά σχεδόν τα.... πάντα.

16. ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ

Οι 16 ομάδες της EuroLeague στο... μικροσκόπιο
OLIMPIA MILANO / TWITTER

Ρεκόρ: 4-11

Ο MVP: Η ανάδειξη του MVP της χειρότερης ομάδας της διοργάνωσης μοιάζει με... τρολάρισμα. Όπως και να έχει, ο Αρτούρας Γκουντάιτις έχει αποδειχθεί η καλύτερη μεταγραφή της ομάδας - κι ας ήρθε τελευταία στιγμή - όντας με διαφορά ο πιο σταθερός παίκτης της Αρμάνι, ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο έχοντας 9.9 πόντους και 5.9 ριμπάουντ μέσο όρο.

Κρατάει: Τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, τον οποίο απέκτησε πριν από μερικές ημέρες ελπίζοντας να διορθωθεί η κατάσταση. Το “διπλό” στην Βαλένθια.

Ξεχνάει: Ότι για ακόμα μία φορά δεν έμαθε το μάθημά της, πληρώνοντας αδρά για να αποκτήσει τρεις ίδιους περιφερειακούς (Γκάουντλοκ, Τζέρελς, Θίοντορ), οι οποίοι – προς έκπληξη.... κανενός – δεν βρήκαν ποτέ χημεία μεταξύ τους. Ότι απέκτησε τον Πάτρικ Γιανγκ το καλοκαίρι και ακόμα δεν τον έχει δει να πατάει παρκέ. Ότι είναι η μοναδική ομάδα στην διοργάνωση με τέσσερα διαφορετικά σερί τουλάχιστον δύο ηττών.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ